Search

Mina favorittips för bildbehandling i Lightroom och Photoshop

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /storage/content/62/190462/bucketlife.se/public_html/wp-includes/post-template.php on line 317

[:sv]Efter lite hårslitande och omtagningar kommer här mina favorittips för bildbehandling i Lightroom och Photoshop. Jag går igenom de verktyg i Lightroom & Photoshop som jag använder mest och visar mitt arbetsflöde i Lightroom och Photoshop. Hoppas ni gillar!

Det här är min första video och jag har fått slänga, göra om, försöka lära mig ett nytt program för skärminspelning (mer om det längre ner) så det är inte den mest utsmyckade videon – less is more får väl vara en sjyst beskrivning 🙂

I videon går jag igenom grundjusteringar och några enkla knep för att göra bilder lite roligare. Jag ville få en mystisk känsla i bilden och jag använder som sagt Lightroom & Photoshop. Allt som jag gör i Lightroom går att göra i Camera raw för den som använder det (det är ju samma bakomliggande funktionalitet, bara olika gränssnitt).

Hoppas att du får några nya tips & idéer för din egen bildbehandling – det vore jättekul att höra vad du tycker och också att få ta del av dina favoritverktyg & funktioner – kommentera gärna med dina tips här!

[insert]bildbehandling i Lightroom och Photoshop [/insert] Bilden direkt ur kameran, utan redigering.

[insert]Bildbehandling-final [/insert] Slutlig version!

Bra att veta

 • Lightroom & Photoshop ingår i en plan som Adobe kallar ”Fotografi”. För 107,50 kr/månad får du båda programmen och sist jag kollade upp så kan du installera dem på typ 3 enheter – jag har både på min laptop och på min stationära utan extra kostnad. Jag tycker det är grymt prisvärt faktiskt.
 • Det finns också riktigt bra mobilappar som ingår i abonnemanget, bland annat för retusch och så Spark post som är kul om du vill göra snygga instagrambilder med text, utifrån en radda färdiga designs.
 • För den intresserade så laddade jag hem Screenflow för att spela in skärm & ljud och göra annoteringar.

[:]

11 comments

 1. Vad duktig du har blivit! Jag skulle gärna kunna allt detta, verkar så kul. Men så mycket en vill hinna och så lite tid… Kanske får bli min pensionärssyssla om 30 år:)

  1. Tack Erika! Jag förstår vad du menar, det finns så jäkla mycket att lära sig! Det är ju galet kul och jag vill lära mig mer – har bara utforskat en promille av allt som går att göra. Och är i princip självlärd så det finns nog en hel del jag missat eller gör på omständliga vis 🙂

 2. kul, måste nog kolla om denna många gånger känner jag. många nya tips och kul med de filter du tipsade om, jag har mest använt actions. eller, jag har iof inte använt så mycket – mest laddat hem. men dessa filter verkar bättre!

  1. Vad kul att du hittade något nytt! Du har ju givit mig så många bra tips! Jag har ju aldrig fått actions att funka så bra, så jag blev så lycklig när Mira visade dessa. Tycker de är grymt roliga att mixa och trixa med!

  1. Tack! Ser fram emot att se dina proffstips från utbildningen – jag hittar mest på själv 🙂 Filtren (eller vad de ska kallas) är verkligen en favorit när man vill skapa lite annorlunda bilder. Gillar dem massor!

 3. Ska erkänna att jag inte kolla hela men jag noterar i alla fall det där skärminspelningsprogrammet. Har gått i funderingar på att göra skärminspelningar också. Kort fråga; är det Röde-micen du använder här?

  1. Haha, jag förstår det, det är ju inga rafflande intriger direkt 🙂
   Ja, jag har använt Röde-micken, det blev stor skillnad. Dock har jag bara pluggat in den och inte fixat ljuddämpning. Eftersom jag har 4m i takhöjd och ett rum tomt på textilier så blir det lite eko ändå.
   Har heller inte fixat med ljudet i efterhand – såg sen att det går att lägga på bland annat ”litet rum” -effekt i Screenflow just för ljudet. Tänkte testa det nästa gång!

 4. Jättebra film! Intressant att höra hur du använder Lightroom i kombination med Photoshop. Jag har aldrig riktigt fattat varför man ska jobba i Lightroom, utan gör allting i Photoshop i raw-format. Men nu tror jag att jag ska testa Lightroom ändå!

Write a response

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close