Search

[:sv]Övergivna platser med Fotoresor & Weare365 – dag 3[:]

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /storage/content/62/190462/bucketlife.se/public_html/wp-includes/post-template.php on line 317

[:sv]I juni åkte jag på fotoresan Övergivna platser med Fotoresor & Weare365, som ju var en makalös upplevelse. Jag har tidigare berättat om de två första dagarna och såhär lite fördröjt kommer de två sista dagarna. Jag tar dem en och en för det blir så rackarns många bilder annars!

Dag tre började i Värmland, närmare bestämt Karlstad, där vi checkat in sent kvällen innan. Dagens första stopp var en helt magisk gruvgång, som såg ut som något från Sagan om Ringen. Inte minst när Thilda bytte om till drömsk vit klänning och stod under stenvalv täckta av lummig grönska.

[insert]Övergivna platser med Fotoresor och Weare365[/insert] Kontrasten mellan Thilda och de gruvarbetarna som en gång jobbade här…?

[insert]fotoresor-gruvgång [/insert] Magic by nature.

Efter det åkte vi vidare till ett gammalt pappersbruk, ett riktigt stort ställe att förlora sig i. Helt övergivet och så häftigt. Rum efter rum i byggnad efter byggnad. Vips hade nästan tre timmar gått och vi hade inte ens hunnit igenom hälften kändes det som.

[insert]Fotoresor-pappersbruk-trapp [/insert] Det är inte helt riskfritt med såna här ställen. Jag började gå uppför en trappa som jag insåg hängde löst i rostiga, halvt nedfallna ställningar några våningar upp… På vissa ställen var det också rashål i golven.

[insert]Fotoresor-pappersbruk [/insert] En gammal central, där det låg kvar papperslappar & andra fascinerande grejer. Som om folk bara rest sig upp och gått därifrån.

[insert]Fotoresor-pappersbruk-golv [/insert] Den här våningen var klart häftigast och tyvärr hann jag knappt utforska den. Men vi hann knäppa några coola porträttbilder på varann i alla fall. Så coolt hur naturen bara tar över så snabbt!

Efter att vi slitit oss från pappersbruket var det dags att åka in i Dalarna och besöka en fabrik som låg vid ett stort gruvbrott. Där hade de visst grävt lite för nära huskanten och huset gick itu när marken rörde sig, för ca 30 år sedan. Nästan som Mattisborgen alltså!

[insert]Fotoresor-fabrik [/insert]Två hus som brukade vara ett. Dålig dag på jobbet när kontoret spricker?

[insert]abandoned-place [/insert]  Som på alla såna här platser så har mänskligheten satt sin prägel. Det är något med trasiga grejer som verkar få folk (kids?) att gå loss totalt på förstörelsen. Men det passar ju in också.

[insert]abandoned [/insert] Bra place för svartklubb ju.

Trodde ni att dag tre var slut där? Nope – vi skulle vidare till Falun och den vackra bangården vid järnvägsstationen. Där stod förvisso några vackra gamla tågvagnar, men vi hade den stora turen att vara där kvällen innan nationaldagen och fick VIP treatment. Några underbara tågentusiaster visade villigt upp de vackra gamla ångloken som de förberedde för nationaldagsfirande. Så häftiga!  Vi fick till och med gå in i dem och blev samtidigt undervisade i deras historia. Det är ju så fantastiskt med passion alltså.

Men först blev det lite modefoto i kvällsolen vid de vackra tågvagnarna och lokstallet.

[insert]Fotoresor-thilda-lokstall [/insert]

[insert]Fotoresor-thilda-tagvagn [/insert] Det var så jäkla roligt att fota med modell att jag nog bestämt mig för att anmäla mig till en av Emmas modefotoworkshops.

När vi lekt av oss där stiftade vi bekantskap med den här entusiastiske herren och hans kollegor. De var så bjussiga och ställde upp på bilder och visning av loken och stod ut med att vi lånade ett av dem för lite modefoto.  Det är häftigt när människor brinner för något och vill dela sin passion.

[insert]Fotoresor-anglok[/insert]

[insert]Fotoresor-thilda-anglok [/insert] Thilda fick till och med låna stinsmössan och blev nästan för cool att titta på, eller hur?

[insert]Fotoresor-parlan[/insert] På vägen tillbaks till hotellet var vi fortfarande fotosugna. Jag & Pärlan lekte loss på dagens sista övergivna ting – tunnorna.

Vi avrundade ännu en dag späckad med upplevelser och kunskap i hotellbaren, där vi gick laget runt och berättade om våra topp tre drömresemål till ett glas vin. Jag undrade om en dag överhuvudtaget kan bli mer fullstoppad med favvogrejer. Tror inte det.

Jag somnade ovaggad och lycklig över vetskapen att ännu en dag med fotoäventyr med likasinnade väntade.

 [:]

16 comments

 1. Wow, vilka häftiga platser! Men den första platsen slår ju allt. Vilket häftigt gruv system! Jag och Winslow ska försöka ta oss till en cykel/gång väg som går mellan två städer här i Wisconsin, som sträcker sig genom tre tunnlar under jorden! Verka skithäftigt, precis som det stället ni var på.

  Övergivna platser är verkligen både häftiga och lite läskiga på samma gång tycker jag.

  1. Ja, gruvgången var riktigt cool! Men starkast intryck gjorde nog platsen vi var på dag 4, som kommer i nästa inlägg 🙂

   Jäklar vad coolt – och lite scary – med underjordiska tunnlar! De bilderna ser jag fram emot!

   Jag är löjligt förtjust i övergivna hus och platser, fantasin drar iväg med mig och jag skapar små historier om de som en gång byggde och verkade där. Det är häftigt 🙂

  1. Tack så mycket!! Ja, jag längtar tillbaks så himla mycket, det var en jäkligt cool och fin resa. Mycket tack vare gänget som var med och de engagerade, duktiga och varma ”reseledarna”, Emma, Mira, Thilda och Adrian!

Write a response

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close