Search

Almedalen – en intensiv premiär

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /storage/content/62/190462/bucketlife.se/public_html/wp-includes/post-template.php on line 317

I skrivande stund befinner jag mig på en segelbåt utanför Gotska Sandön, har just ätit frukost och börjat morgonen med dåliga vitsar i gott sällskap. Sämre kan en ha det.

Jag blev rätt så spontant inbjuden till Almedalen av min far och hans kompanjon (eftersom jag ska jobba en del med deras nya företag) och även om det kändes rätt så körigt att åka hit mitt i min flytt, så är jag väldigt glad att jag gjorde det.

Jag har aldrig varit i Visby under Almedalen förut och det är ju en himla speciell upplevelse. Oavsett sammanhanget så blir det alltid väldigt speciell stämning när människor samlas med samma syfte. Så här öppna och mingelglada är nog bara svenskar i grupp just den här veckan. Tre dagar har jag varit här och det räcker rätt så bra. Det är otroligt intensivt och då har jag ändå inte haft en egen mingelagenda, utan mer hängt på bygg- & fastighetsfolket jag reser med.

Jag har framförallt fokuserat på stadsutveckling och boendefrågor vad gäller seminarier, även om det finns precis hur mycket som helst att lära och höra här dessa dagar. Vi har också ätit middag med så många inspirerande personer och jag har haft det himla gött.

Att bo på en segelbåt i en bissi hamn har faktiskt varit något jag varit sugen på i många år. Det har alltid verkat så härligt att sitta på en båt och mingla med folk som går förbi. Nu har jag fått göra det – vi har varit 8 personer på en stor segelbåt och som grädde på moset så blev jag erbjuden att segla tillbaks till Nynäshamn, via Gotska Sandön. Det krävde inte många sekunders fundering innan jag tackade jag och bokade av färjan hem.

Jag har faktiskt aldrig seglat förut, inte någon längre sträcka i alla fall. Det är verkligen en upplevelse och ett fantastiskt sätt att resa. Vi har ju alltid varit en skog- och fjällfamilj och har aldrig haft annat än roddbåtar för fiske.

I går kväll kom vi hit efter 7 timmars segling och har ankrat utanför stranden. Men mer om Gotska Sandön i nästa inlägg – nu är det dags att ta lilla båten in till ön för att utforska lite.

Är du en båtmänniska eller mer av en vandrare som jag? 

Vårt hem för veckan – Skyfall (en Bavaria 50 för er som kan mer om båtar än jag)

Och några av mina roomies – Ingrid, Tomas och pappson. Vilka solnedgångar en får vid havet alltså. Jag hade gärna haft en ren horisontlinje i Särna – det är ljuvligt vackert!

Tomas, Ingrid & segwayen på mingeltur i Visby hamn.

Vi låg inte mitt i smeten som de här gjorde – det har faktiskt varit riktigt lugnt utanför båten på kvällarna.

Vi började med middag och kvällsmingel när jag kom i tisdags kväll. Galet mycket folk överallt!

På väg hem till båten stannade vi och njöt av solnedgången.

Och snackades med några av öns trevliga kids.

Havet <3

Tomas i kvällssol

Pappa fick agera bloggfotograf. En av tio bilder blev någorlunda skarp i alla fall 🙂

Har du också varit på Almedalsveckan? 

8 comments

    1. Ja, alltså det var coolt, om än lite långtråkigt ibland för en som inte kan bidra i själva seglandet 🙂 Men jag passade på att läsa, lyssna på ljudbok och sova lite middag – rätt så gött ändå 🙂

Write a response

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close