Search

Att lägga bitarna på plats – frilansliv och passion

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /storage/content/62/190462/bucketlife.se/public_html/wp-includes/post-template.php on line 316

Det är mörkt ute sen flera timmar, men jag har ljus tända, brasan sprakandes och en kreativ röra på bordet. Jag sitter och jobbar men det känns inte som jobb. Det känns uppfyllande, meningsfullt och fantastiskt roligt. Det är flera olika spår jag jobbar med parallellt, men de har ett gemensamt; de ligger mig ruskigt varmt om hjärtat.

Ett uppdrag jag fått nu i höst är att hjälpa en lokal verksamhet i framväxt.  Det är härligt nog en verksamhet vars produkt är miljövänlig, framtagen och patenterad i krokarna och skapar jobb lokalt. När jag sitter och försöker beskriva värden och budskap så är det som att jag får summera allt det jag älskar med den här platsen. Det kärva, rejäla och strävsamma. Det naturnära och det okonstlade.

I förra veckan var vi några som samlades här i ladan för ett annat projekt, om än närbesläktat. Det var ett häftigt gäng med olika bakgrund och kompetenser, men med det gemensamt att alla brinner för regionen och vill se den frodas och utvecklas. En hel dag ägnades åt vision och görande, vad och hur och efteråt på kvällen satt jag och syrran och smed planer för framtiden.

Hannah Risander
Coola Hannah, en ny härlig bekantskap, tar en paus i visionerandet. Hannah bor i Älvdalen och har redan gjort mer än jag kommer hinna i hela mitt liv typ. 

Dagen efter for jag & syrran till Vemdalen och tillbaks, för att göra en intervju för ett rent lustprojekt och jag tänker att fasen vad härligt det är när bitarna faller på plats. När man följer hjärtat och ägnar sin tid åt det där som får det att ta glädjeskutt. Som Hanna & Johan som ni ser här på bilden.

Trumvallen Frilansliv och Life design
Johan & Hanna (Och Blue Boy), som driver Trumvallens Fjällridning – mitt återkommande drömresemål. 

Jag ser verkligen fram emot både de utmaningar och de äventyr som väntar som frilansare i glesbygd. Ett mål jag har är att kunna jobba till största delen med kunder i närområdet och på längre sikt också driva en annan typ av verksamhet här än konsultande. Det är ett pussel att få ihop, men det ska bli så roligt att lägga bitarna på plats.

4 comments

  1. Världens bästa frilans-katt! Står och frustar i startboxen och längtar efter att köra så det ryker tillsammans med dig! 🙂

Write a response

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close