Med boken Vandra på Angeliqas Ängsö

av | Jul 4, 2018 | Frilansliv | 3 Kommentarer

I början av juni bjöd Angeliqa in till ett dygn på Ängsö – hemmamarkerna som fostrat Sveriges mesta vandrare. Hon har skrivit boken Vandra och hade signering på Ängsö på nationaldagen och efter det skulle vi övernatta i en löjligt mysig stuga med ett löjligt vackert läge.

Det blev Angeliqa, Louise och jag som hängde i försommarsolen på förstukvisten. Louise driver Isbergs Photography och har fotat nästan alla bilder i boken Vandra. De är ett drömteam, inte bara i contentsammanhang, utan att hänga med också.

 

Medan Angeliqa mötte sina läsare och skrev autografer för fullt, hängde Louise och jag i stugan med kaffe & fika på förstubron. Det är nog en av de bästa sysselsättningarna en kan ha för sig en sommardag. Efter att jag gjort en mycket udda entré med ett rosträd och ett ymnigt blödande finger, pratade vi om allt från dejting till utmattning och hur det är att driva eget som ensam anställd.
Efter en framgångsrik boksignering hämtade vi upp Angeliqa vid Ängsö Slott och tog en promenad runt ägorna. Herregud vad fint det är där. Jag förstår verkligen att Angeliqa alltid återkommer till Ängsö. Det vara som att vandra runt i vackraste tänkbara sommarlandskap, med hästar, får och sån där magisk lövskog med riktigt gamla träd som liksom står där som gamla visa pelare av trygghet.

Det vackra landskapet kantas också av massor med historia, vilket alltid gör det extra spännande. Angeliqa visade graven för en häst som skrämts av spöken och sprungit rakt in i sitt öde i en stenmur. Hon visade apostlaringen, en magisk cirkel av träd som planterats för att hålla onda andar på avstånd från slottet och som nu är som en lövsal med riktigt högt i tak.

Gulliga fårskallar på Ängsö
Apostlaringen vid Ängsö Slott. Kan flytta in där!
Efter att vi strosat runt en stund vände vi tillbaks till Lilla Utsiktenvår gulliga lilla stuga för natten – och dukade upp en festmåltid på förstubron (sa jag att vi hängde en del på förstubron? 🙂 ), fotade solnedgång och varvade livsfilosofi med asgarv. Ett riktigt jävla mysigt dygn helt enkelt.
Boken då? Jag köpte såklart ett signerat exemplar (jag tror jag har det enda som är signerat av både författarinnan och fotografen!) och så har jag fått ett ex också. Jag har bläddrat igenom den och är så otroligt imponerad. Den är som en mix av en riktigt bjussig vän som aldrig dömer och som kan jättemycket och en resa genom naturens skönhet i bilder.

Jag tänker återkomma med en mer ingående beskrivning av mina intryck, men ska du vandra i sommar eller någon gång i ditt liv, klicka hem denna fina, smockfyllda kunskapsbok om vandring här!