In Frilansliv

Outdoor workation i Nordomsjön – feel the thunder

Jag har skrivit om det förr, tänker på det ofta och har ynnesten att uppleva det med jämna mellanrum; att umgås och växa med likasinnade. En workation är något alldeles särskilt med sin mix av jobb, diskussioner och nöje. Speciellt när den där dynamiken uppstår som bara en mix av bra och bjussiga personer kan skapa.

Hela det stora projektet att bygga om ladan har handlat om ett enda mål – att skapa en hubb att samlas på och utgå ifrån för olika äventyr, tillsammans och själva. Även om det framförallt är skapat för vår familj, så har jag hela tiden haft en vision som fått det att pirra i magen; att kunna samla vänner, blogg- och frilanskollegor i vårt vildmarksbasecamp.

Ganska precis tre år efter byggstarten var det dags – den första Outdoor Workation-tillställningen i Ladan är precis avslutad. En långhelg med frilansfokus som blev något långt över mina höga förhoppningar och värt allt slit bara den. Jag såg framför mig några dagar där vi kunde slipa strategier, lösa luriga frågor, byta hacks och kunskap med varann och såklart njuta av brasor & vildmark i sensommarskrud.

Vad jag fick utöver det var förbaskat mycket inspiration, power och så ännu mer power. Jag har också skrattat så jag fått kännbart ont i magen. What’s not to LOVE?

Emilia, Angeliqa och Maria kom i torsdags kväll och vi gick ner till sjön och gjorde varma mackor till kvällsmål. Sara skulle komma vid 22-tiden, men satt i stället med punka vid en vägren omgiven av älg ungefär 8 mil bort. Efter en rescue mission mitt i natten hade vi äntligen Sara hos oss och kunde dra igång i fredags morse.

Över frukost gick vi igenom vad alla ville få ut av helgen och gjorde en grov planering över dagarna. Och drack den första av många litrar kaffe.

Vi ville ha sessioner med olika teman, som målsättningar, utmaningar och strategier. Varje dag efter frukost hade vi en session på några timmar, inomhus eller utomhus.

Workation dag ett

Workation essentials pt 1

Workations essentials - anteckningsböckerWorkation essentials pt 2

Workation session nere vid sjönJag har lärt mig så mycket i helgen. Kommit till viktiga insikter, fått bolla utmaningar och stora planer och fått så mycket klokhet från de här skarpa affärskvinnorna. Tänk att jobb kan vara såhär förbannat kul och spännande, det känns nästan olagligt. 

Vi ville också njuta av brasor, soluppgångar och solnedgångar och annat härligt som går att göra i Särna. Som att bada bastu nere vid sjön, springa i skogen eller lära sig göra kokkaffe (Sara efterfrågade det, vilket resulterade i en kokkaffe-workshop på lagom hög nivå).

Soluppgång vid sjön

Sara, Maria och jag gick ner till sjön med en kanna kaffe vid 5-tiden i lördags för att njuta av soluppgången.

Kokkaffe över eld med kanna från LemmelKokkaffeworkshop på lagom fullt allvar med Marias nya kanna från Lemmel.

Det bästa som finns? Kanske att få nörda loss totalt i sina intressen tillsammans med andra som är precis lika nördiga. 

Maria Allthingsgreen.nu och Sara Träningsglädje vid bastunTvå av kvällarna eldade vi upp bastun och en av kvällarna bastade & badade jag. Den andra kvällen råkade jag nämligen nästan elda upp mig själv mot skorstensröret till vänster i bild, strax efter den här bilden togs. Blev kalldusch i stället för bastu för mig och nu har jag ett rödlila, åtta centimeter långt och droppformat minne från den här helgen på min högra skuldra. Kommer le varje gång jag ser ärret!

I lördags kväll åkte vi mot Idre i jakt på en härlig solnedgångsshow. Vi stannade på en sandstrand och det blev en kväll jag kommer minnas länge. Så mycket skratt, bra snack och så helgens themesong i bilen till en kuliss av guldljus, fjäll och skog. Magiskt.

Sara Träningsglädje och Emilia Enemilia

Emilia Enemilia.se

Katta Bucketlife

Angeliqa Mejstedt Vandringsbloggen

Workations (mix av jobb & skoj med andra under några dagar) för mig är the secret key to world domination, som jag tycker fler borde upptäcka . Jag kommer ur helgen med känslan – nej övertygelsen – om att vi kan ta över världen om vi vill och hur ofta känner en så på en måndag?
Ensam är stark på många sätt, men olika likasinnade är banne mig oövervinnerliga tillsammans.

Jag ser fram emot fler träffar som den här, i olika konstellationer och sammanhang, but first; world take over! 

Share Tweet Pin It +1

You may also like

Projekt SärnaProject Särna

Posted on februari 23, 2015

[:sv]Skogen – cheaper than therapy[:]

Posted on augusti 3, 2016

Winter sunset in Särna

Kalla dagar som värmer själen

Posted on januari 10, 2018

Previous PostHemma igen
Next PostHej september!

15 Comments

 1. Emilia
  5 månader ago

  Du har fångat vår workation SÅ fint. Alltså precis så här var det. Och det bästa är att man kan minnas vid varje bild. Jag sitter här hemma, ganska trött, och tänker på allt det galna vi varit med om! Kärlek till dig och jag älskar bilderna. Den med mig på soffan fångar mitt viktigaste ”varför”. 🙂

  Längtar till nästa gång!

  Kram
  Emilia

  Reply
  1. Katta
   5 månader ago

   Haha, åååh. Älskar ditt varför! Tack så mycket och tack själv för att du var med – så glad för det. Jag längtar också till nästa gång!

   Reply
 2. Lisa / livet från den ljusa sidan
  5 månader ago

  Magin alltså! Maxad kreativitet – power är ni indeed!

  Reply
  1. Katta
   5 månader ago

   Ja, så många idéer och tips med mig nu – häftigt att göra sånt här 🙂

   Reply
 3. Mia Bergvall
  5 månader ago

  Tack för ett superpeppigt inlägg! Ska spara det här och plocka fram de dagar jag funderar på varför jag egentligen vill starta eget!

  Reply
  1. Katta
   5 månader ago

   Jaaaa, bra där!

   Reply
 4. Mona Eriksson
  5 månader ago

  Men så himla trevligt! Å vilka fina bilder! Jag vill också vara på workation minsann! 😀 Vilken disciplin ni måste ha som inte bara ägnar er åt roligheterna! Hur löser ni nätfrågan funderade jag på? Fortsatt trevlig vecka! <3

  Reply
  1. Katta
   5 månader ago

   Ja, det var så jäkla kul och härligt! Och disciplin är inget problem när själva jobbandet/konfererandet är så roligt. Vi tog ju nåt pass utomhus också, med kokkaffe till. Väldigt bra!

   Vi har fiber här faktiskt, så nät var inget problem! Ha en fin vecka du också!

   Reply
 5. Dryden
  5 månader ago

  Men hallå, sånt är ju världsklass. Älskar känslan i bilderna, går fan rakt igenom skärmen! Mer workations åt influerare!

  Reply
  1. Katta
   5 månader ago

   Jaaaa, mer, mer, mer! Världens bästa grej! Tack!

   Reply
 6. Lena - gott för själen
  5 månader ago

  Så galet peppigt inlägg! Så himla mysigt och kul ni verkar ha haft det, bästa gänget!

  Kram Lena

  Reply
  1. Katta
   5 månader ago

   Ja, det var ett premiärgäng i världsklass! Vad kul att peppen kan spridas vidare 🙂

   Reply
 7. Workation Nordomsjö, Särna - Vandringsbloggen
  5 månader ago

  […] Katarina Jansson – Bucketlife – Outdoor Workation – Feel the Thunder […]

  Reply
 8. Mari
  5 månader ago

  Wow – vilken helg 🙂

  Reply
  1. Katta
   5 månader ago

   Ja, den var så himla bra och fin och rolig. Mer sånt i livet!

   Reply

Leave a Reply