Search

[:sv]In i dimman – en dag på Idre Fjäll[:]

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /storage/content/62/190462/bucketlife.se/public_html/wp-includes/post-template.php on line 316

[:sv]I dag fick vi äntligen spänna på oss skidorna och njuta av allt Idre Fjäll har att erbjuda. Eller ja, vad gäller alpin åkning då. Vi hade otur med vädret, men det är liksom skitsamma – har man längtat efter carvingsvängar så har man!

Hade vi varit jättesmarta så hade vi dragit supertidigt från Särna igår och hunnit njuta av en perfekt vårvinterdag med sol, blå himmel och rätt så tomma backar. Men – vi städade och satsade på eftermiddagsåkning, vilket vi hade kunnat få till om inte elen i Särnahuset hade brakat ihop just igår. Vi bestämde oss efter lite om och men för att använda väntetiden innan stugan var incheckningsklar till att vända tillbaks och byta ut en brunnen stickpropp i källaren.

Väl tillbaks i Idre (igen) kunde vi checka in, hämta skidor och njuta av en vacker solnedgång från vår högt belägna stuga. Och så hade vi totalt skärmstopp och spelade kort istället, vilket var riktigt mysigt. Kan sakna den där tiden innan skärmar fanns faktiskt. Vad roligt det är att spela spel och bara hänga!

När vi vaknade upp i morse var det till riktig mjölkdimma. Jag har nog aldrig varit med om liknande – vi såg väl sådär 30-50 meter framför oss, liftarna kom fram ur ingenting i himlen och jag hade flera gånger svårt att se att vi faktiskt var nere vid centrumområdet. Eftersom det är rätt så folktomt så var känslan att vi åkte runt i en egen liten molnbubbla på fjället, helt avskilda från omvärlden. Rätt så mysigt faktiskt.

Det var rätt så coolt ändå att åka svarta backar i total dimma, vilket jag och E gav oss på när Linnea hade skidskola. Kräver både mod och dödsförakt när man inte ens ser om backen svänger, stupar brant eller om man är nere vid liften redan. Vackert är det också, när man ser det med fotograf-ögon. Ångrade lite att jag inte hade med mig systemkameran så jag kunde ta en massa mystiska trädbilder (se toppbilden), men telefonen fick jobba lite mer idag.

Trots töig vårvinter så är det riktigt bra backar – det är bart i skogen och svårt att åka på de där roliga skogsguppstigarna, men jag är impad över hur pass bra backarna är fast det varit en snöfattig vinter och det varit plusgrader och till och med regn senaste veckan.

I morgon är vi på’t igen – då ska det snöa, men förhoppningsvis är sikten något bättre än idag 🙂

[insert]Fog-Idre [/insert]

 

[insert]lift-dimma-Idre [/insert]

 

[insert]IMG_9492 [/insert]

 

In i dimman from Bucketlife on Vimeo.[:]

8 comments

  1. Haha, vad roligt, jag är inte heller överförtjust idet. Vet inte varför faktiskt! Men vissa spel går hem, som alla typer av frågespel (älskar det!) som TP och såna. Och så några kortspel, som poker, Skitgubbe/vändtia osv. Vi ska testa nån gång när vi ses!

 1. Underbart! Och dimmigt dårå 🙂
  Jag blev jättepepp på stugan i Särna, så den sparar jag. Då har jag nåt att drömma om. Men det där att vara utan el känns lite läskigt ska jag erkänna. Men ändå! Så fint!

  1. Ja, det kan vara lite lurigt såklart, men det finns en gasolspis. Osäker på hur den funkar just nu, men ska kolla upp det med pappsen!

   Enda nackdelen är väl bristen på dusch, men det går nog att lösa med lite kreativitet, på sommarn kan man ju bada!

  1. Tack, vi har det rätt bra faktiskt! Det är lite magiskt med dimma, men även om jag gillar det så är det onekligen lite lättare att åka skidor när man ser backen framför sig, haha!

Write a response

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close