Search

Drömliv till häst på Trumvallens Fjällridning

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /storage/content/62/190462/bucketlife.se/public_html/wp-includes/post-template.php on line 316

Det finns en alldeles unik bubbla av frihet, natur och enkelhet som jag nog kommer återvända till så länge det är möjligt. Den bubblan är Trumvallens Fjällridning, denna pärla till fjällranch som jag besökt sex gånger på tre år.

Det allra första besöket kom sig av att jag googlade ”ridning på fjället” när syrrans 40-årsdag närmade sig. Jag klickade mig in på den första sökträffen och ja, jag behövde aldrig klicka mig vidare.

I år var det min tur att fylla 40 och lyckan när också jag fick ett besök på Trumvallen gick nog inte att ta miste på. Jag och syrran och en helg till fjälls, till häst!


Gäststugorna på Trumvallen 

Det har visat sig att min syster är en riktig mästare på överraskningar. På min födelsedag blev jag ju grundligt överraskad, precis som nu skulle det visa sig. När jag kom dit var det tomt på fäbodvallen – trodde jag. Men det var det ju inte.

Johanna var sen, men ett hemligt gäng hade redan dukat upp ost & kex inne i stugan. Där väntade Katrin, Anna och Sofia och i bilen med Johanna satt även hennes barndomskompis och min ”bonusstorasyrra” Jenny. Så hela helgen var det bara vi, fjället och hästarna. Helt underbart!

Överraskning på Trumvallen
Surprisegänget på vår veranda

Överraskning på Trumvallen
Det blev både middag, snacks & bubbel – en för jäkla bra start på helgen ju. 

Trumvallen bjuder verkligen på en alldeles särskild ridning. Jag skulle vilja kalla den meditativ, samtidigt som det finns inslag med mer action, om än inte på det klassiska ”rida-fort”-sättet. Några härliga galopper uppför fjället eller längs med större stigar får vi njuta av.

Annars är det framförallt skritt, men eftersom vi rider uppför fjäll och genom bitvis rätt tuff terräng så är det äventyrligt helt utan hastigheter. Över myr, nerför leriga, steniga branter, genom snårskog och uppför fjällsluttningar.
Fjällridning på Trumvallen
Johanna och Moonshine strävar uppför fjället

Topptur till häst på TrumvallenPå toppen av Oxsjövålen – en makalös utsiktsplats!

Det är samma när vi driver kor – fullt fokus och action som mestadels sker i skritt. Men spänningen i att hålla korna i schack, rida i helt obanad terräng och vika in i snår för att få tillbaks en ko som viker av från flocken, det är så spännande! Det allra bästa med just kofösningen är samarbetet med hästen. Vi blir ko-llegor (pardon the pun) som jobbar tillsammans och hästarna är så jäkla bra på det. Det är otroligt kul att få uppleva.

Kofösning på Trumvallen
Johan övervakar oss amatörcowboys så korna hamnar rätt


Så förbannat roligt att leka cowgirl! 

Driva kor på Trumvallen
Anna (som jobbar på Trumvallen) och syrran hjälper korna över ån. 

Livet på Trumvallen är enkelt och skönt. Vi duschar i utomhusduschen, borstar tänderna utanför knuten och äter mat lagad över öppen eld i den gamla timmerstugan. En av kvällarna är badtunnan uppvärmd och redo för ett uppmjukande bad efter en lång dags ritt och vi sitter i kvällssolen och njuter av dammens spegling av himlen och fäbodvallen.

Efter en händelserik dag går vi och lägger oss, trötta men fjäll- och hästrusiga, till ljudet av en sprakande brasa.
Imorgon är en ny dag med nya ridäventyr på Trumvallen.


Middagsdags på Trumvallen. I den här stugan äter vi frukost och middag varje dag. 

Livet på Trumvallen
Ett ljuvligt kvällsbad i solnedgången mjukar upp ömma ridmuskler efter en lång dag. 

Se livet på Trumvallen i SVT

Ikväll kan ni se mer om livet på Trumvallen i Kalle och Britas sex liv, där de hälsar på Hanna och Johan och testar cowboylivet i fjällen. Avsnittet kan ni också se på SVT PLAY redan nu!

11 comments

Write a response

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close