Search

[:sv]En bättre lördag[:]

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /storage/content/62/190462/bucketlife.se/public_html/wp-includes/post-template.php on line 317

[:sv]Gårdagen började med en rejäl och god frukost till ljudet av elden i spisen. En jäkla bra start på dagen ändå. Vi hade som vanligt rätt så mycket att hinna med; vi skulle åka och hälsa på älgjägarna, hälsa på våra hästkompisar från i somras och så fixa och styra med den något märkliga mixen av Halloween & Allhelgona.

Väl uppe vid jaktmarkerna, som ligger nära Njupeskär, hamnade vi mitt i ett spännande drama. En av jakthundarna hade hakat på en hund från grannjaktlaget, som hade drivit en älg i över en mil. De fick väl feeling och ville inte vända tillbaks. Vi åkte fram och tillbaks för att komma rätt på dem och få se älgen, som de inte skulle skjuta, de skulle bara hämta hem hunden.

Till slut såg vi på GPS:en att de var 3-400 meter bort och hörde Tias ståndskall. Vi började smyga på, jag med kameran i högsta hugg, och till slut var vi nästan framme. Då drog skallen bortåt och sen blev det tyst. Sju personer kan inte smyga sig på en älg i första taget, haha. Men det blev en mysig tur i skogen i alla fall och jag hittade nya vackra tjärnar att ta mig till.

Moose-huntVi ”smyger” oss på älgen…

Hunting-MörkretPappa & Per tog täten över myr och genom skog…

Forest-lakeEn vacker skogstjärn jag såg på vägen. Gud vad jag älskar det här landskapet.

Tia-the-hunting-dogTia verkade rätt nöjd med sin lilla utflykt och fick hoppa in i bilen efter avslutat värv. Älgen fick traska vidare i skogen, förmodligen rätt nöjd över att ha blivit av med sina två irriterande stalkers…

Vi tog ett korvgrillningsstopp vid en vacker campingplats nära Stormorvallen, där vi tydligen campade en natt när jag var två år.
fireplace forest-river

Och vände vi hemåt och stannade till i Östomsjön, där vi fick en guidad tur av Axel, 4 år, som ”äger” hästarna vi hyrde i somras. Han ville visa oss hela gården och alla djur och så hälsade vi såklart på Krona och Sentea, våra fina låne-Nordisar.
fjällko nordsvenskt-fölEn nykomling!

SenteaEn av ”våra” Nordisar.

Efter en rejäl dos skog, djur och friskluft var det dags att åka till kyrkogården med två zombies, en dracula och en blåhårig pojke. Det blev fint på mammas & de andras gravar och jag tror hon blev glad för den småläskiga påhälsningen.
mammas-grav Särna-Kyrka

Nu sitter jag här solo i ett väldigt mycket tystare hus. När hela gänget hade åkt tog jag en promenad i skogen, åkte och handlade på byn och lagade middag på vedspisen. Än så länge har jag det jättemysigt!

Hur var din Allhelgonahelg? Spökig eller finstämd eller både och?[:]

4 comments

    1. Det är ju fantastiskt här. Blir alltid så lugn så fort jag passerar skylten. Hittills har det varit ok – lite småläskigt vid läggning, men jag somnade iaf 🙂

Write a response

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close