[:sv]Innan vi åkte hem från vår ljuvliga helg i Åre/Helags så hann vi med en vandring i Ottsjö. Ottsjö ligger 2,5 mil utanför Åre och beskrivs som ”en fjällby mitt i den jämtländska fjällvärlden, inbäddad mellan fjäll, skog och sjö”. Jag kan bara hålla med – och lägga till att det nog är en av de vackraste byarna i landet (Nordomsjön är vackrast såklart, men sen kommer Ottsjö 😉 ). Lyckan när jag upptäckte nu att Helags- och Ottsjöbilderna låg kvar på minneskortet var efter den här lilla skräckupplevelsen väldigt stor.

Ottsjö är väl för Annie vad Särna är för mig. De har haft en stuga där och hon har till och med bott där en period och hon ville visa vad hon pratar om när hon pratar om sitt magiska Ottsjö. Och jag förstår precis varför hon älskar platsen så mycket. Utsikten är helt fantastiskt, med det mäktiga Ottfjället som hela tiden är närvarande som en vacker vägg, bakom den vackra Ottsjön och flera andra fjäll i horisonten. Lugnt, fridfullt och mäktigt, nära Åre, nära fjälläventyr. Jag kan verkligen tänka mig att bo där.

Vi vandrade upp till en vacker platå, med utsikt över Ottsjön och Ottfjället. Det var en riktigt mysig led, som efter en fikapaus och flera sorters väder tog oss ner till byn, där man verkligen kunde känna utsikten. Det här med berg igen. De ligger liksom och meddelar sin närvaro in i kroppen på något sätt. På ett bra sätt. Jag kan inte få nog av den känslan och i Ottsjö är den nästan mer påträngande än i Åre, för fjället reser sig så nära och och utsträckt i synfältet.

Om du åker till Åre, så se till att ta omvägen till Ottsjö. Den är väl värd besväret!

[insert]vandring i Ottsjö[/insert] Ut på tur, långt ifrån sur!

[insert]ottsjo-hazel [/insert] Hazel – hunden som fångat mitt hjärta!

[insert]ottsjo-vader [/insert] Vacker utsikt med väder från platån

[insert]ottsjo-therese [/insert] Katrin hade vänt hemåt, men Saras kollega Therese, som ligger bakom Workout Åre, följde med, så kul att få träffa henne!

[insert]Vandring i Ottsjö [/insert] Mäktiga Ottfjället!

[insert]ottsjo-fikapaus [/insert] Fikapaus med både sol & regn.

[insert]ottsjo-annie [/insert] Annie tar in sin gamla hemvy.

[insert]ottsjo-hast [/insert] Det blev lite bonus-gos med häst oxå, sånt uppskattas ju alltid!

[insert]ottsjo-dromhus [/insert] Skulle absolut inte banga att flytta in här i morgon!

[insert]ottsjo-utsikt [/insert] Höstig vy över Ottsjön. Så jäkla vackert!

[insert]ottsjo-sara [/insert] Radarparet Sara & Hazel lägger ännu en fjällupplevelse till minnesarkivet.

Nu ser jag fram emot att fira helg, efter två dagar med huvudvärk & illamående så har jag fått livet åter! Det blir kalas och finbesök av syrran & det minsta syskontrollet. Happy days!

Vad ska du göra i helgen?[:]