Search

[:sv]En vandring i Ottsjö – Sveriges vackraste by? [:]

[:sv]Innan vi åkte hem från vår ljuvliga helg i Åre/Helags så hann vi med en vandring i Ottsjö. Ottsjö ligger 2,5 mil utanför Åre och beskrivs som ”en fjällby mitt i den jämtländska fjällvärlden, inbäddad mellan fjäll, skog och sjö”. Jag kan bara hålla med – och lägga till att det nog är en av de vackraste byarna i landet (Nordomsjön är vackrast såklart, men sen kommer Ottsjö 😉 ). Lyckan när jag upptäckte nu att Helags- och Ottsjöbilderna låg kvar på minneskortet var efter den här lilla skräckupplevelsen väldigt stor.

Ottsjö är väl för Annie vad Särna är för mig. De har haft en stuga där och hon har till och med bott där en period och hon ville visa vad hon pratar om när hon pratar om sitt magiska Ottsjö. Och jag förstår precis varför hon älskar platsen så mycket. Utsikten är helt fantastiskt, med det mäktiga Ottfjället som hela tiden är närvarande som en vacker vägg, bakom den vackra Ottsjön och flera andra fjäll i horisonten. Lugnt, fridfullt och mäktigt, nära Åre, nära fjälläventyr. Jag kan verkligen tänka mig att bo där.

Vi vandrade upp till en vacker platå, med utsikt över Ottsjön och Ottfjället. Det var en riktigt mysig led, som efter en fikapaus och flera sorters väder tog oss ner till byn, där man verkligen kunde känna utsikten. Det här med berg igen. De ligger liksom och meddelar sin närvaro in i kroppen på något sätt. På ett bra sätt. Jag kan inte få nog av den känslan och i Ottsjö är den nästan mer påträngande än i Åre, för fjället reser sig så nära och och utsträckt i synfältet.

Om du åker till Åre, så se till att ta omvägen till Ottsjö. Den är väl värd besväret!

[insert]vandring i Ottsjö[/insert] Ut på tur, långt ifrån sur!

[insert]ottsjo-hazel [/insert] Hazel – hunden som fångat mitt hjärta!

[insert]ottsjo-vader [/insert] Vacker utsikt med väder från platån

[insert]ottsjo-therese [/insert] Katrin hade vänt hemåt, men Saras kollega Therese, som ligger bakom Workout Åre, följde med, så kul att få träffa henne!

[insert]Vandring i Ottsjö [/insert] Mäktiga Ottfjället!

[insert]ottsjo-fikapaus [/insert] Fikapaus med både sol & regn.

[insert]ottsjo-annie [/insert] Annie tar in sin gamla hemvy.

[insert]ottsjo-hast [/insert] Det blev lite bonus-gos med häst oxå, sånt uppskattas ju alltid!

[insert]ottsjo-dromhus [/insert] Skulle absolut inte banga att flytta in här i morgon!

[insert]ottsjo-utsikt [/insert] Höstig vy över Ottsjön. Så jäkla vackert!

[insert]ottsjo-sara [/insert] Radarparet Sara & Hazel lägger ännu en fjällupplevelse till minnesarkivet.

Nu ser jag fram emot att fira helg, efter två dagar med huvudvärk & illamående så har jag fått livet åter! Det blir kalas och finbesök av syrran & det minsta syskontrollet. Happy days!

Vad ska du göra i helgen?[:]

18 comments

 1. Ååh det ser så vackert ut, blir så avis! Vi är hemma i helgen, alltså, Winslow jobbar och jag hjälper honom lite. Idag så är det ett stort ”Badger game” här i Madison WI. Amerikansk fotboll, och det är hemma match mellan UW Madisons lag och ett annat lag. Alla, ja nästan alla (förutom jag och Winslow då haha) går omkring med röda/rödvita kläder för att visa sin support till laget. Har aldrig varit med om något liknande. Jag saknar ju förstås möjligheten att åka två timmar i någon riktning och kunna gå ut och vandra, precis som ni på bilderna, och ha samma vyer. Här är det också vackert på sitt eget sätt, men ändå inte samma.. 🙂 Hoppas du får en fin helg!

  1. Jag har för det mesta inte den möjligheten (långt till fjäll i Norrköping) men jag har ändå möjligheten att inte behöva vänta till semestern och det är jag så glad för!

   Vad häftigt med den där kollektiva supporten, haha! Som sommaren -94 i Sverige typ 🙂 Hoppas helgen var bra!

  1. TACK för guidningen! Det är alltid så kul att se platser som betyder mycket för någon man tycker om. Och Ottsjö var inte svårt att falla för. Så vackert!

 2. Jag orkar knappt, jag vet inte vart jag ska börja. Jag har lust att skratta och gråta på en och samma gång. Hur vackert är det inte!! Det här var precis min melodi, Ottsjön. Dit måste jag åka/besöka någon dag om inte allt för lång tid. Ren magi och jag kan verkligen förstå att man bosätter sig här! <3

  1. Ja, eller hur!? Jag föll verkligen, vissa platser har bara det där känslan! Men långt ifrån alla platser har de här vyerna. Herrejösses alltså. Se till att besöka!

 3. Alltså WOW! Vill hänga på Marias kommentar här ovanför. Härligaste inlägget jag läst i år som dessutom gav mig mest habegär efter ännu mer tid att spendera sådär!

Write a response

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close