Search

En vinterdag till arkivet

Det här med att hänga i två veckor med familjen – det är hektiskt, intensivt och alldeles, alldeles underbart. Vi har spelat poker, lagat mat, diskat och utflyktat oss genom ett vintrigt jullov.

Det är mycket umgänge och logistik när tio personer hänger konstant och det positiva med det är att jag knappt ägnat internet en minut på hela tiden. Faktum är att jag knappt haft en minut egentid.
Baksidan med det är att jag ligger efter med allt annat jag vill göra när jag är ledig. Se TV-serier, blogga, vila och sånt.

Jag har inte heller hunnit tänka klart över mitt 2018, men något jag äntligen gjort är att åka skoter. Innan högen kom hit hade jag faktiskt inte tagit ut skotern för i år, men nu har vi gjort flera turer. Vi har också fått en ny skotermedlem i familjen så att vi alla kan hänga med på samma skotertur, vilket ju är trevligt.

Häromdagen packade vi ved, matsäck och oss själva i två skotrar och en kälke och åkte iväg till Glytjärn – en gammal favorit i släkten. Det var en helt otrolig vinterdag, med lågt stående sol och massvis med snö. Granar med snötyngda grenar, det är nog den vackraste vintervyn jag vet.

Vi gjorde upp eld, testade skotrarna och fikade på kaffe, mackor, bullar och varm choklad. När himlen färgades lila och rosa vände vi hemåt igen, med röda kinder efter en riktigt fin vinterdag. En sån jag kommer minnas länge.

Pappa & lillbrorsan körde mig & syrran lugnt och säkert i kälken.

Väl framme ville alla testa vår nya, lite mer fartiga skoter. Här är det syrran som gasar iväg…

…och så min svåger Ola, som visade sig vara en naturbegåvning, fast han är från Skåne!

Det blev bara vackrare och vackrare över Glytjärn. Gud vad jag är glad att jag bor här (jag kanske har sagt det förut?).

Ola fortsatte leka loss i kvällssolen

Och jag insåg att det inte bara finns golden hour och blue hour, det finns pink, purple och allt däremellan också. Stackars mitt minneskort…

Vinter <3

Dags att vända hem till brasan och middagslogistiken, med själen full av vinter. 

6 comments

Write a response

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close