Search

Ett kallbad och jag känner att jag lever

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /storage/content/62/190462/bucketlife.se/public_html/wp-includes/post-template.php on line 317

Kylan slår emot kroppen och fötterna kan jag knappt känna. Och jag känner att jag lever, så intensivt. Kallbad har den effekten – just i den stunden är jag helt och fullt där, i min kropp och i mitt sinne. Allt är så krispigt verkligt när kylan gör så att jag knappt kan andas, när jag omsluts av vattnet och det kalla liksom försvinner och ersätts av ett totalt fokus.

Kallbad i havet utanför ÖrnsköldsvikHelgens dopp i havet

Kallbad i Åresjön med Sara
Ett isande kallbad i Åresjön några dagar tidigare

Strax innan har jag, mot alla sunda instinkter, klätt av mig de varma, sköna kläderna utomhus, i ett råkallt novemberrusk. Ändå vill jag det. Det kittlar i sinnet att känna det där obehaget och veta att på andra sidan väntar en belöning. Kontrasterna förstärker varandra, det brukar jag säga. I det här fallet är det så väldigt konkret. Det gosiga varma är så väldigt mycket gosigare och varmare efter ett riktigt friskt kallbad.

Kallbad i Åre

Jag föll handlöst för kallbad under den här helgen förra året och i år har det vuxit till en kärlek. En lite smärtsam, men väldigt givande kärlek. När huden rusar och kroppen jobbar för att återfå värmen efteråt, är det en av de där stunderna jag känner att jag lever, på ett intensivt fysiskt sätt. Det är så häftigt.

 

Kallbad - jag känner att jag lever
Kall men väldigt, väldigt lyckorusig efteråt. 

Har du testat ett riktigt kallbad någon gång? Eller är du sugen? 

Tack Sara för bildlån/foto!

5 comments

  1. Håller med, underbart med svalkande bad. Vi badar året om sedan ett par år men det var först i vintras vi provade på att bada i isvak. Supergött det med. Simma lugnt 🙂

Write a response

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close