Search

[:sv]Fjällvandring i Åre – fjällräddning för tröga stadsbor[:]

[:sv]Här hemma är det sommar, men jag längtar till fjällvandring i Åre! Kanske borde sommarens alla dagar i fjäll och skog ha tankat på förråden och gjort mig rustad för en höst i stan, men jag känner nästan tvärtom. Jag längtar mer än någonsin efter att få maxa hösten i fjällen. Och sedan få maxa vintern i fjällen. Och så vidare. Jag vill vara där och uppleva allt! Soluppgång, dimma, höstglödande fjällvidder i solsken och solnedgångar på högsta parkett. Mycket vill ha mer kanske?

[insert]fjällvandring i Åre [/insert] Skogens guld

Jag tror att det jag saknar mest i stan är de där stora kontrasterna i naturens skiftningar. Att vädret känns och hörs. Att jag känner och hör mig själv. Här hemma på kontoret hör jag mest spårvagnar som dundrar förbi och skolbarn som dunkar i fönsterplåten (plus i går den pipande brandvarnare på fyra meters takhöjd som jag inte nådde att åtgärda. Gaah). Jag blir liksom störd i de längre tankarna och landar dem inte lika bra som i skogens lugn eller på fjällets vidder. Jag hittar inte inspirationen här.

[insert]fjällvandring [/insert]

Som tur är åker jag upp till Åre om en vecka och där väntar en vandringstur på höstfjäll med tre av mina mesta inspirationskällor – jag måste nästan nypa mig i armen att de är där samtidigt, Katrin, Sara och Annie. Jag ser så mycket fram emot att garva, prata och vara tyst tillsammans med dem och bara ta in fjället i höstfärger. Vi är ett gäng livsnjutare oxå – så jag tror det blir en perfekt dos fjällmat med silver lining.

[insert]fjällvandring åre[/insert] Min senaste vandringstur i Åre – Totthummeln!

Dessutom ska jag ta revansch på min senaste tältnatt! Ni det, den när jag skakande rusande in i raststugan och gjorde upp eld på världsmästartid? Nu kontrar jag med en varm sovsäck tack vare den här geniala idén. Någon som tror att jag klarar en hel natt utan raststuga? Jag hoppas oavsett att Rent-a-Plagg kommer till Idre-Särna snart, tror det finns många potentiella kunder där också.

Jag hoppas som vanligt på att få in en ensam Särnavecka i höst och bara gå loss totalt i fotandet. Skita i morgontrötthet och läggtider, bara all in på att vara där och fånga det som händer där det händer. Friheten! Äventyrslusten!

Vad längtar du till just nu? 

[insert]golden-forest [/insert]

 [:]

10 comments

 1. Tack för fina ord, Katta! Känns inspirerande och motiverande att vara en av dina inspirationskällor. Och desamma gäller dig för mig!
  Även om jag har fjällen nära så längtar jag oxå dit. Efter en öppen eld där klokheter och skratt delas med personer som jag tycker om. Längtar efter krispig tältduk, stjärnorna och att norrskenet dansar över himlen!

 2. Jag längtar till… ja, nej. Jag vet inte riktigt vad jag längtar till. Ska försöka summera senaste resan i blogg- och bildform men just nu är det ganska skönt att ha noll och ingenting (nästan) planerat.

  Eller. En resebloggarmeetup i Stockholm om en vecka längtar jag till, det ska bli riktigt kul!

  1. Det är ju rätt soft det där när man kommer hem med en massa intryck och upplevelser och bara vill landa i det. Gillar den känslan! Men sen vill den där äventyrsplaneraren sätta igång igen. 🙂

   Kul med meetup! Jag borde ju dra ihop en här i Norrpan faktiskt. Det är ju skitkul att nörda ner sig i ett gemensamt intresse med likasinnade 😛

 3. jag längtar till hösten, alltså hösten här i Madison. Den är typ på ingång, men inte riktigt peak autumn än. Jag känner att jag kanske har ganska bra tur iallafall, i och med att Madison har så mycket grön område, mitt i stan. Men det är klart att jag saknar min lilla stuga i skogen också…men men 🙂

  1. Tänk om man kunde bo på flera platser samtidigt! Vad bra det vore! Hoppas du får en vacker höst i Madison i alla fall och kommer iväg på en höstvandring – visst hade ni planerat det?

Write a response

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close