När jag vågar mer än jag tror och riktigt känner hur jag flyttar fram gränsen i den stund jag gör det – vilken häftig känsla det är. Oavsett om det handlar om att klara en svår prövning från livet eller att våga gasa loss i djupsnö med en skoter. 

I dag var det som tur var det senare jag fick njuta av, skoter på Henryleden i Särna med min äventyrskompis Sara

Vi började dagen lugnt med brasa och kaffe och jobb. Vid 7:3o satt vi i soffan med varsin mugg och började beta av listan för dagen, till ekorrarnas gangsterljud utanför. Efter ett möte och lite mer jobb så började vi preppa matsäck och outfits för dagens äventyr – en skotertur kombinerat med eldmat och turskidor.

Vi hade blivit lovade en uppsprickande molnighet av YR, men den uteblev, så istället för fjäll blev det skog och tjärn. Och det var ju precis lika fint!

Alla bilder på mig: Sara Rönne

Vi tog svängen om OK och tankade upp skotrarna, innan vi körde upp genom byn och in på Henryleden. Precis som med alla andra fina skoterleder häromkring så är det Särna Snöskoterklubb som ser till att leden är sladdad och redo för roliga vinterdagar. Idag mötte vi ett gäng turister i början av leden, men sen var vi själva resten av dagen.

Vi stannade vid en fint belägen rastplats, som jag inte kommer ihåg vad den heter nu. Vi gjorde eld och styrde varma mackor i mackjärn, till varm lingonsaft och såklart den obligatoriska chokladmjölken från Oatly. Den är given på äventyr!

När vi hade eldat och ätit och jag försökt mig på att burka för första gången (lyckades inte), så frös vi rätt mycket och klockan hade hunnit bli närmare fem, så vi hoppade över skidandet och bestämde oss för att åka hem och göra brasa. På vägen hem stannade vi för lek och fotonörderi där det såg fint ut – det är det fina med att inte ha någon som helst tid att passa och en kompis som är precis lika leksugen.
Jag lajvar skoterproffs
Sara kör som hon inte gjort annat

Sara ska vara här till på torsdag, för att varva jobb med vinterlek. Förutom att träna våra skoterskills (Sara är ju nybliven skoterägare) så har vi tänkt åka både turskidor och längdskidor. Otroligt ändå, att ett blogginlägg som Sara skrev (och jag golvades av) innan vi lärde känna varandra, om att kunna vara ute när det är härligt och lägga jobbet på andra tider, nu faktiskt är verklighet.

4 Kommentarer

 1. Sara i Åre

  älskar workations hos dig

  Svara
  • Katta

   Mitt i spenaten! Du är ALLTID välkommen hit på workations raring!

   Svara
  • Katta

   Jaaa, gör det! 😀

   Svara

Skicka en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *