Search

Närproducerat äventyr – lördagkväll i Nordomsjön

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /storage/content/62/190462/bucketlife.se/public_html/wp-includes/post-template.php on line 317

Det är något visst med att gå på upptäckarstråt och inte veta vad en ska få se och var en hamnar. Det här går ju att göra på platser som redan är bekanta också. Det är nästan ännu mer spännande, att ta helt nya vägar bortanför de en alltid tagit.

Det bestämde jag mig för att göra i lördags kväll. Det såg ut att bli en så fin kväll och solnedgång och jag ville röra på mig. Precis som det här med att transportlöpa någonstans, så tycker jag att upptäcktsfärder är ett ypperligt sätt att göra en prommis eller en löptur lite roligare.

Jag gick upp mot Ögånäset, där vår gamla sommarstuga står och där vi oftast bodde förr. Pappa timrade den när jag var runt 2 år, så den har hängt med ett tag. Jag tog först skogsstigarna där vi brukar rida på somrarna, och gick längs med Ögåns utlopp i Österdalälven.

Sen svängde jag av på en annan grusväg och tog mig genom skogen mot stugan. Det är ju rätt så bart i skogen men det var ändå några utmanande snöhögar här och var och där jag alltid tänker att en arg, nyvaken björnhona ska hoppa ut. Fast de redan har vaknat.

Sen blev det lite nostalgitrippande runt vår och de andra stugorna däruppe på näset. Pappas bror har en stuga bredvid och vi kusiner sprang däremellan och gjorde små stigar som knappt syns längre.

Vår fina stuga i skogen. Funderar på att fixa till den lite, den är otroligt mysig.

Den står sig ändå, även om den skulle behöva mer kärlek än den får idag. Jag och Eric gjorde en superröjning sommaren 2014, men sen dess har den bara varit utlånad några gånger.

Sen gick jag genom skogen ner till ”stranden” – och där minns jag knappt att jag varit någon gång alls. Vi hade ju vår badplats hos farmor och farfar och jag tror aldrig riktigt vi hängde vid vattnet här vid stugorna. Jag gick en bra bit norrut längs Österdalälvens strandkant och det var så vackert i kvällssolen. I sommar ska jag försöka hitta en kajak eller kanot till ett bra pris och försöka paddla en bit uppåt. Det är väldigt vackert längs älven, med fjällen som inramning.

Österdalälven norrut, mot Idre till.

Och söderut, med den fina träbron mellan Nordomsjön och Särna längst bort. Tänk att jag aldrig gått härborta förut!

En bättre lördagkväll! Jag gick längs vattnet tillbaks, innan jag vände in i skogen igen, tillbaks till ladan, brasan och en efterlängtad, god natts sömn.

11 comments

 1. Det finns inget bättre är näräventyr och att upptäcka till fots alltså <3 Dessutom ser det ju helt magiskt fint ut där!! Och stugan sen?! Åh… den första bilden på den är otroligt vacker. Jag drömmer verkligen om att bo i en timrad stuga / mindre hus.

  1. Du får komma upp och låna den när du vill! Den är supermysig, utan el och vatten och med utedass. Vi har gasolspis & kyl, men kylen måste nog bytas ut efter 35 år :). Bästa avkopplingen att bo där och sitta framför brasan på kvällen och spela (analoga) spel 🙂

   Ja, näräventyr är svårslagna!

 2. Åh jag hade verkligen älskat att hyra eran stuga 😍 den ser helt underbar ut!
  Det är våran dröm här hemma att ha en stuga i fjällen. Vet du någon till salu så kan du väl hojta till 😉
  Jättefina bilder!
  //veronica

  1. Om ni vill bo enkelt (ingen el eller rinnande vatten och utedass som sagt) så får ni gärna låna den 🙂 Maila om du är intresserad!

   Har sett att det finns en del byggklara tomter och stugor till salu runt Grövelsjön & Idre (i högst varierande prisklass) – sök på Älvdalens kommun på hemnet så borde det komma upp lite!

   Tack!

 3. Vilken mysig stuga! Så fin! Där skulle jag kunna semestra, haha. Visst är det kul att upptäcka i närheten. Jag säger hela tiden att jag vill bli bättre på det och kanske är det i år som jag faktiskt blir det också?

 4. Men gud vilken härlig stuga! Skulle så gärna vilja hyra den nån gång: drömmer om upptäcktsfärder och massa tid för skrivande och reflektion!

Write a response

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close