Search

Så träffades vi igen, Tännforsen och jag

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /storage/content/62/190462/bucketlife.se/public_html/wp-includes/post-template.php on line 317

Sista helgen innan jul så lade jag julstressen åt sidan och åkte upp till Åre. Då var det inte konferens på agendan, utan en härlig helg rätt med lite jobb och ganska obokade dagar i övrigt. Vi skulle göra det som föll oss in helt enkelt.

Jag delade rum med Katrin och det innebär att ha en livsnjutande lokalguide vid sin sida. Inte kattskit alls faktiskt! Medan Sara planerade fotosessions med sin bror så for jag och Katrin i det blå äventyrsåket* till Tännforsen. Jag var ju där med Sara sist och då var Sveriges största fall klädd i en rejäl isdräkt. Den här gången var det inte fullt så mycket is, men väldigt vintrigt och vacker ändå.

På vägen till Tännforsen passade vi på att kolla hur bygget av Katrins nya lägenhet tog sig. Snart flyttar hon dit, och jag är lite lagom avis faktiskt!

[insert]tannforsen-1 [/insert]

På vintern så är det nedstängt vid Tännforsen och alla besök till fallet sker på egen risk. Det kan vara lite klurigt att ta sig både ner och upp för trappor och stigar till de bästa vyerna, men om du har bra skor eller broddar så går det bra. Vi hängde i räckena och det funkade det också.

Det finns flera olika platser att fota fallet från och förslagvis tar man dem i fallande ordning (pardon the pun). Högst upp får man en fin vy över fallet ovanifrån.

[insert]Tännforsen uppifrån [/insert] Åre alltså. Vilka vyer du bjuder på!

En liten promenad ner breder den här mäktiga utsikten ut sig

[insert]tannforsen-2[/insert]

[insert]tannforsen-3 [/insert]

Ytterligare lite längre ner kan du njuta av hela det mäktiga fallet precis vid foten av det – det är verkligen en upplevelse!

[insert]tannforsen-5 [/insert] Katrin i njutartagen

[insert]Tännforsen nedifrån [/insert] Hur vackert?

[insert]tannforsen-4 [/insert] Naturlig iskonst.

[insert]tannforsen-6 [/insert] Jag passade såklart också på att få en bild till bloggen… Sist kunde jag och Sara stå på isklumpen framför mig på bilden, men så pass hade inte snö- och isstigarna lagt sig ännu.

Fortsätter du ännu längre ner så har du en riktigt fin plats att njuta av både fallet och fjällvyer från. Vänder du blicken åt andra hållet finns nämligen också en riktigt vacker utsikt över fjäll och skog.

[insert]tannforsen-8[/insert]

Vi vände hemåt just som solen gick ner och kunde njuta av rosa himmel och frostklädda träd. Svårslagna ingredienser för en dag i livet, eller hur?

[insert]tannforsen-1-3 [/insert]

 

*Katrins blå lilla busbil. En finfin äventyrskamrat!

8 comments

Write a response

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close