[:sv]Det var riktigt skitväder igår rent ut sagt och att syrran skickade snaps på tropiska frukostar och sköldpaddssnorkling i Sri Lanka dämpade inte direkt den starka instinkten att fly från lerig regnvinter för att aldrig mer återvända.

Men – jag skulle ju ut och upptäcka med benen (och kameran såklart) och tänkte att det är bara att kämpa där jag står helt enkelt. Men så kom jag till Ågelsjön och där var det inte alls lika jobbigt. Tvärtom faktiskt.

Det var en sån mystisk känsla. Dimma som svepte in skogen i slöjor och avlägsna konturer i det vita. Det är mycket, mycket roligare att fota sånt väder än klarblå himmel & sol faktiskt. Allt ser så trolskt och ja, mystiskt ut.

Isen låg fortfarande tjock och stark på Ågelsjön, men det var en hel del vatten på så jag valde att istället gå längs den sidan av sjön som jag inte varit på. Där gick en jättemysig led genom skogen (här ska jag springa trail i sommar har jag bestämt) och sen kunde jag gå ner till sjön igen längst bort och gå den vägen tillbaks. And so I did!

Det slutade med att jag var där i nästan fyra timmar, innan jag åkte hem. Jag avslutade med kaffe &  äggmacka vid stranden och åkte sen hem för en lång, jättevarm dusch innan jag lagade mat, drack ett glas vin och tog itu med bildredigeringen. En riktig drömdag i min bok!
[insert]Agelsjon-skogsmystik [/insert] John Bauer-skog i början av turen.

[insert]skogsyoga [/insert] Lite skogsyoga var på sin plats tyckte jag…

[insert]agelsjon skitväder[/insert] Visst är det mystiskt vackert? Skitväder i sitt esse!

[insert]boat [/insert]

[insert]minimialistic-tree[/insert]

[insert]katta-fika[/insert] Inte Sri Lanka men good enough!

Jag vill verkligen slå ett slag för det här med att ta sig ut och upptäcka omgivningen. Särskilt skogar – jag tror verkligen att de har en lugnande, nästan meditativ effekt på alla.

Packa termos, macka och kamera om du är sån och dra ut – äventyret är alltid nära![:]