Search

[:sv]Skitväder is the best väder[:]

[:sv]Det var riktigt skitväder igår rent ut sagt och att syrran skickade snaps på tropiska frukostar och sköldpaddssnorkling i Sri Lanka dämpade inte direkt den starka instinkten att fly från lerig regnvinter för att aldrig mer återvända.

Men – jag skulle ju ut och upptäcka med benen (och kameran såklart) och tänkte att det är bara att kämpa där jag står helt enkelt. Men så kom jag till Ågelsjön och där var det inte alls lika jobbigt. Tvärtom faktiskt.

Det var en sån mystisk känsla. Dimma som svepte in skogen i slöjor och avlägsna konturer i det vita. Det är mycket, mycket roligare att fota sånt väder än klarblå himmel & sol faktiskt. Allt ser så trolskt och ja, mystiskt ut.

Isen låg fortfarande tjock och stark på Ågelsjön, men det var en hel del vatten på så jag valde att istället gå längs den sidan av sjön som jag inte varit på. Där gick en jättemysig led genom skogen (här ska jag springa trail i sommar har jag bestämt) och sen kunde jag gå ner till sjön igen längst bort och gå den vägen tillbaks. And so I did!

Det slutade med att jag var där i nästan fyra timmar, innan jag åkte hem. Jag avslutade med kaffe &  äggmacka vid stranden och åkte sen hem för en lång, jättevarm dusch innan jag lagade mat, drack ett glas vin och tog itu med bildredigeringen. En riktig drömdag i min bok!
[insert]Agelsjon-skogsmystik [/insert] John Bauer-skog i början av turen.

[insert]skogsyoga [/insert] Lite skogsyoga var på sin plats tyckte jag…

[insert]agelsjon skitväder[/insert] Visst är det mystiskt vackert? Skitväder i sitt esse!

[insert]boat [/insert]

[insert]minimialistic-tree[/insert]

[insert]katta-fika[/insert] Inte Sri Lanka men good enough!

Jag vill verkligen slå ett slag för det här med att ta sig ut och upptäcka omgivningen. Särskilt skogar – jag tror verkligen att de har en lugnande, nästan meditativ effekt på alla.

Packa termos, macka och kamera om du är sån och dra ut – äventyret är alltid nära![:]

13 comments

  1. Bilderna är härligt trollska! Schysst att upptäcka äventyr i närområdet också. Utonhus, termos, äggmacka och stressfritt blir alltid en bra dag.

  2. jag vågar nästan säga att jag ÄLSKAR din förmåga att se det positiva i det trista. hehe. Helt underbar livsinställning <3

    1. Haha, ja den kan vara bra att ha, särskilt under svensk ”vinter”…! Men jag har dagar då jag är rätt mycket sämre på det oxå 😛

  3. Så himla vackert! Visst är det trist när det är grått och ruggigt ute, men naturen får en väldigt tyst, lugn stämning då och det ligger något väldigt vackert i det. Att ge sig ut ger dessutom alltid ny energi, oavsett väder.

    Svar: Håller helt med, vårvintern med soliga, lite varmare dagar men fortfarande med mycket snö är smått magiska. Jag längtar efter våren men hoppas innerligen att vi får många sådana dagar först 🙂 Hon mår bara bra nu, tack! 🙂 Hoppas allt är bra med dig och att du får en bra start på veckan.

    1. Ja, jag tycker det är mer intressant med dåligt väder just när det gäller foto. Dramatiska himlar, mystisk dimma osv. Blå himmel är härligt, men bilderna från förra helgen var lite tristare tycker jag 🙂

  4. Hehe! Du, kom till västkusten så ska jag visa dig skitväder 🙂 när det regnar på tvären och underifrån, temperaturen är strax över noll på termometern men iom blåsten (det blåser jämt här!) känns den som åtta minus, det är g.r.å.t.t. och den isande vinden letar sig in i varenda millimeterstora glipa mellan jacka, halsduk och och mössa… DET är skitväder det! Men jösses så vackra foton du tagit!

Write a response

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close