Search

Snöskovandring på Åresjön – låt mig slå ett slag för enkla äventyr

I lördags var vi ett gäng som samlades utanför Holiday Club för att göra en snöskovandring på Åresjön. Det har seglat upp som en av mina favoritgrejer att göra och vi har faktiskt köpt två par snöskor till ladan i Särna.

Det är ett riktigt härligt sätt att komma ut i skogen eller upp på fjället lite enklare – det kan vara lite knepigt att trampa fram med vanliga skor när snön ligger djup. Min kloka kompis Katrin har skrivit mycket om vardagsupplevelser och att de bästa stunderna i naturen inte behöver kräva så mycket.

Den här snöskovandringen var ett typiskt bra exempel på det: klä dig accordingly, packa lite ved, tändstickor och hoppa i snöskorna. Börja gå. Stanna på en vacker plats och gör upp en eld. Fika om du vill eller ägna stunden åt att ha fotoskola, göra burpees med snöskor eller bara njut av utsikten och eventuellt fint sällskap. Vi blandade lite mellan de senare alternativen.

Det blev en riktigt mysig och lagom utflykt, rakt över Åresjön och upp en bit i skogen, där vi gjorde upp eld på en granrisbädd (för att fördröja vatten i veden när snön smälter – dessutom blir det riktigt fint!) och njöt av vyn över Åre och skutan på andra sidan sjön.

En riktigt fin grej är att de som bor på Holiday Club får låna snöskor alldeles gratis – det är en del av deras Active Inclusive-koncept för aktiv semester. Kanon ju!

[insert] ganget-snoskor-are [/insert] Sara i bloggriktig outfit

[insert] johanna-sofia-snoskor-are [/insert] Sofia och Johanna traskar med stil…

[insert] sofia-johanna-snoskor-are [/insert]…och har väldigt roligt på vägen

[insert] katarina-rania-snoskor-are [/insert] Strax efter kom Rania, Katarina och Jenn – rätt så glada de också ju. Och varför skulle man inte vara det, på workation i Åre med skog och fjäll som backdrop.

[insert] katarina-fotar-snoskor-are [/insert] Katarina fick med sig ett gäng jättefina bilder hem, som du kan se i det här inlägget om vår snöskovandring

[insert] rania-snoskor-are [/insert] Rania in action. Det är så vansinnigt kul att hänga med andra fotografer och se hur de gör och tänker. Lärorikt och underbart nördigt!

[insert] vandra med snöskor i Åre [/insert] Emilia – vår mesta och roliga bloggsäljcoach (och journalist inriktad på hälsa by day).

[insert]nina-johanna-snoskor-are [/insert] Nina (som har ett fantastiskt instakonto) och Johanna filosoferar i röken. Min kamera luktar fortfarande brasa för övrigt. Mysigt ändå.

[insert] katarina-snoskor-are [/insert] Katarina agerade fotocoach och modell för frivilliga!

[insert] are-22 [/insert] Och fångade mig när jag fixade med brasan. foto: Katarina Wohlfart

[insert] are-47 [/insert] foto: Katarina Wohlfart

[insert] sofia-snoskor-are [/insert] och Sofia värmde sig vid elden jag fick fyr på i omgångar.

[insert] sara-ronne-snoskor-are [/insert] Sara – glad som vanligt och den som höll ihop oss hela helgen. Vilken eventstjärna hon är alltså. Gästupplevelse de luxe!

[insert] sara-snoskor-are [/insert] Ut på tur – aldrig sur!

Ska du åka till Åre eller egentligen varsom där det är vinter, så vill jag slå ett slag för snöskor. Mysigt, miljövänligt och rätt så tyst (jämfört med skoter är det knäpptyst!). Ta med en pannlampa så kan du gå på kvällen, som jag och Sara gjorde på min snöskopremiär.

23 comments

 1. Det där med att dofta rök a la brasa är ju fint, verkligen naturlig doft som jag gärna låter sitta kvar i kläderna efter en fin tur. Nästa gång kanske jag ska låna ett par snöskor jag också, det såg vackert ut!

 2. Vilka otroligt härliga bilder du tog! Och vilka roliga timmar vi hade där ute i skogen. Det var fina samtal och mycket skratt. Och lite kyligt emellanåt. Men din brasa gjorde susen. 🙂
  Kram till dig!

  1. Tack! Och ja, promenad och skog, det är bra samtalsboosters. Synd att glödbädden drog ner i slukhål sen, hade nog kunnat värma lite bättre, haha. Kram – och grattis till boken! Så jäkla coolt!

 3. Åh så mycket fina bilder! Vad roligt det är att se sig själv genom någons annans ögon och kamera. Och vilken mysig och rolig stund vi hade, underbart! Var jättekul att testa på snöskor och jag håller verkligen med om att det de där små, enkla turerna är så himla härliga. Har själv skrivit om det en del jag med, att det behövs liksom inte så mycket.

  Jag kommer blogga om den här stunden snart jag med 🙂 och borde kanske skaffa snöskor…

  1. Ja, det ä sju inte så ofta man hamnar på bild själv i de vanliga sammanhangen – inte jag iaf! Självporträtt är ju inte riktigt samma sak heller.

   Ja, det var verkligen mysigt, kommer göra många såna små saker i år. Less is more osv 🙂

   Du får komma förbi Särna också och provgå lite till!

 4. Oj men jisses gott in himmel! Vilka härliga porträtt! Var inte beredd på att jag skulle se sådär cool ut genom någon annans lins.

  Kanske får man låna ett porträtt på en själv till nästa veckas veckosammanfattning? Ser ju så cool ut tycker jag.

  Gillar verkligen vidvinkelperspektivet. Jag är sån som i normalfallet inte gillar det men det var något särskilt med din..

  1. Tack så mycket, vad glad jag blir! Har också haft svårt för vidvinkel, men i vissa vinklar kan det bli riktigt coolt tycker jag. Såklart du får låna, jag lägger upp några bilder i dropboxen idag 🙂

 5. Svar: Ja det där kan jag verkligen hålla med om, det är väldigt intressant och lärorikt att se hur någon annan ser på en specifik plats, och väljer att fånga den samt hur de redigerar sina bilder. Hoppas verkligen vi ses snart igen för lite utomhushäng och foto! Tack, kul att du gillar bilderna 🙂

 6. Nästa gång MÅSTE jag dra på mig ett par snöskor, det ser härligt ut! och den fotovänliga brasan som pricken över i 🙂 Jag valde att åka utförs istället och det var också fantastiskt, vi skulle verkligen behövt ett bar veckor till 😉

  1. Ja, jag hade gärna åkt skidor också men det behövs fler dagar som sagt. Bra sätt att bota travel blues är att boka in nästa grej har jag kommit på 🙂

  1. Åh, har du, vad roligt! Klart du ska plocka fram dem 🙂 Jag hittade ett par uråldriga när vi rensade ur ladan. Undrar om de skulle funka fortfarande 🙂

Write a response

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close