I lördags var vi ett gäng som samlades utanför Holiday Club för att göra en snöskovandring på Åresjön. Det har seglat upp som en av mina favoritgrejer att göra och vi har faktiskt köpt två par snöskor till ladan i Särna.

Det är ett riktigt härligt sätt att komma ut i skogen eller upp på fjället lite enklare – det kan vara lite knepigt att trampa fram med vanliga skor när snön ligger djup. Min kloka kompis Katrin har skrivit mycket om vardagsupplevelser och att de bästa stunderna i naturen inte behöver kräva så mycket.

Den här snöskovandringen var ett typiskt bra exempel på det: klä dig accordingly, packa lite ved, tändstickor och hoppa i snöskorna. Börja gå. Stanna på en vacker plats och gör upp en eld. Fika om du vill eller ägna stunden åt att ha fotoskola, göra burpees med snöskor eller bara njut av utsikten och eventuellt fint sällskap. Vi blandade lite mellan de senare alternativen.

Det blev en riktigt mysig och lagom utflykt, rakt över Åresjön och upp en bit i skogen, där vi gjorde upp eld på en granrisbädd (för att fördröja vatten i veden när snön smälter – dessutom blir det riktigt fint!) och njöt av vyn över Åre och skutan på andra sidan sjön.

En riktigt fin grej är att de som bor på Holiday Club får låna snöskor alldeles gratis – det är en del av deras Active Inclusive-koncept för aktiv semester. Kanon ju!

[insert] ganget-snoskor-are [/insert] Sara i bloggriktig outfit

[insert] johanna-sofia-snoskor-are [/insert] Sofia och Johanna traskar med stil…

[insert] sofia-johanna-snoskor-are [/insert]…och har väldigt roligt på vägen

[insert] katarina-rania-snoskor-are [/insert] Strax efter kom Rania, Katarina och Jenn – rätt så glada de också ju. Och varför skulle man inte vara det, på workation i Åre med skog och fjäll som backdrop.

[insert] katarina-fotar-snoskor-are [/insert] Katarina fick med sig ett gäng jättefina bilder hem, som du kan se i det här inlägget om vår snöskovandring

[insert] rania-snoskor-are [/insert] Rania in action. Det är så vansinnigt kul att hänga med andra fotografer och se hur de gör och tänker. Lärorikt och underbart nördigt!

[insert] vandra med snöskor i Åre [/insert] Emilia – vår mesta och roliga bloggsäljcoach (och journalist inriktad på hälsa by day).

[insert]nina-johanna-snoskor-are [/insert] Nina (som har ett fantastiskt instakonto) och Johanna filosoferar i röken. Min kamera luktar fortfarande brasa för övrigt. Mysigt ändå.

[insert] katarina-snoskor-are [/insert] Katarina agerade fotocoach och modell för frivilliga!

[insert] are-22 [/insert] Och fångade mig när jag fixade med brasan. foto: Katarina Wohlfart

[insert] are-47 [/insert] foto: Katarina Wohlfart

[insert] sofia-snoskor-are [/insert] och Sofia värmde sig vid elden jag fick fyr på i omgångar.

[insert] sara-ronne-snoskor-are [/insert] Sara – glad som vanligt och den som höll ihop oss hela helgen. Vilken eventstjärna hon är alltså. Gästupplevelse de luxe!

[insert] sara-snoskor-are [/insert] Ut på tur – aldrig sur!

Ska du åka till Åre eller egentligen varsom där det är vinter, så vill jag slå ett slag för snöskor. Mysigt, miljövänligt och rätt så tyst (jämfört med skoter är det knäpptyst!). Ta med en pannlampa så kan du gå på kvällen, som jag och Sara gjorde på min snöskopremiär.