In Friluftsliv

Snöskovandring på Åresjön – låt mig slå ett slag för enkla äventyr

Snöskovandring på Åresjön

I lördags var vi ett gäng som samlades utanför Holiday Club för att göra en snöskovandring på Åresjön. Det har seglat upp som en av mina favoritgrejer att göra och vi har faktiskt köpt två par snöskor till ladan i Särna.

Det är ett riktigt härligt sätt att komma ut i skogen eller upp på fjället lite enklare – det kan vara lite knepigt att trampa fram med vanliga skor när snön ligger djup. Min kloka kompis Katrin har skrivit mycket om vardagsupplevelser och att de bästa stunderna i naturen inte behöver kräva så mycket.

Den här snöskovandringen var ett typiskt bra exempel på det: klä dig accordingly, packa lite ved, tändstickor och hoppa i snöskorna. Börja gå. Stanna på en vacker plats och gör upp en eld. Fika om du vill eller ägna stunden åt att ha fotoskola, göra burpees med snöskor eller bara njut av utsikten och eventuellt fint sällskap. Vi blandade lite mellan de senare alternativen.

Det blev en riktigt mysig och lagom utflykt, rakt över Åresjön och upp en bit i skogen, där vi gjorde upp eld på en granrisbädd (för att fördröja vatten i veden när snön smälter – dessutom blir det riktigt fint!) och njöt av vyn över Åre och skutan på andra sidan sjön.

En riktigt fin grej är att de som bor på Holiday Club får låna snöskor alldeles gratis – det är en del av deras Active Inclusive-koncept för aktiv semester. Kanon ju!

[insert] ganget-snoskor-are [/insert] Sara i bloggriktig outfit

[insert] johanna-sofia-snoskor-are [/insert] Sofia och Johanna traskar med stil…

[insert] sofia-johanna-snoskor-are [/insert]…och har väldigt roligt på vägen

[insert] katarina-rania-snoskor-are [/insert] Strax efter kom Rania, Katarina och Jenn – rätt så glada de också ju. Och varför skulle man inte vara det, på workation i Åre med skog och fjäll som backdrop.

[insert] katarina-fotar-snoskor-are [/insert] Katarina fick med sig ett gäng jättefina bilder hem, som du kan se i det här inlägget om vår snöskovandring

[insert] rania-snoskor-are [/insert] Rania in action. Det är så vansinnigt kul att hänga med andra fotografer och se hur de gör och tänker. Lärorikt och underbart nördigt!

[insert] vandra med snöskor i Åre [/insert] Emilia – vår mesta och roliga bloggsäljcoach (och journalist inriktad på hälsa by day).

[insert]nina-johanna-snoskor-are [/insert] Nina (som har ett fantastiskt instakonto) och Johanna filosoferar i röken. Min kamera luktar fortfarande brasa för övrigt. Mysigt ändå.

[insert] katarina-snoskor-are [/insert] Katarina agerade fotocoach och modell för frivilliga!

[insert] are-22 [/insert] Och fångade mig när jag fixade med brasan. foto: Katarina Wohlfart

[insert] are-47 [/insert] foto: Katarina Wohlfart

[insert] sofia-snoskor-are [/insert] och Sofia värmde sig vid elden jag fick fyr på i omgångar.

[insert] sara-ronne-snoskor-are [/insert] Sara – glad som vanligt och den som höll ihop oss hela helgen. Vilken eventstjärna hon är alltså. Gästupplevelse de luxe!

[insert] sara-snoskor-are [/insert] Ut på tur – aldrig sur!

Ska du åka till Åre eller egentligen varsom där det är vinter, så vill jag slå ett slag för snöskor. Mysigt, miljövänligt och rätt så tyst (jämfört med skoter är det knäpptyst!). Ta med en pannlampa så kan du gå på kvällen, som jag och Sara gjorde på min snöskopremiär.

Share Tweet Pin It +1

You may also like

Holiday Club Åre, Grow och vintersol

Posted on december 18, 2016

Våffla på Lillåstugan

[:sv]Fika på Lillåstugan[:]

Posted on mars 12, 2016

Snöskovandring på Åresjön

Kvinnliga äventyrare i Åre

Posted on augusti 4, 2017

Previous PostEtt paradis på jorden sett från himlen - Phantom 4 Pro
Next PostLunchrast på Järvafältet - a walk down memory lane

23 Comments

 1. Dryden
  11 månader ago

  Det där med att dofta rök a la brasa är ju fint, verkligen naturlig doft som jag gärna låter sitta kvar i kläderna efter en fin tur. Nästa gång kanske jag ska låna ett par snöskor jag också, det såg vackert ut!

  Reply
  1. Katta
   11 månader ago

   Ja, det är fint! Men lite avigt när man ska in i civilisationen sen. Fast det är himla mycket bättre än matos från steakhouses. Klarar inte av det!

   Reply
 2. Sofia
  11 månader ago

  Vilka otroligt härliga bilder du tog! Och vilka roliga timmar vi hade där ute i skogen. Det var fina samtal och mycket skratt. Och lite kyligt emellanåt. Men din brasa gjorde susen. 🙂
  Kram till dig!

  Reply
  1. Katta
   11 månader ago

   Tack! Och ja, promenad och skog, det är bra samtalsboosters. Synd att glödbädden drog ner i slukhål sen, hade nog kunnat värma lite bättre, haha. Kram – och grattis till boken! Så jäkla coolt!

   Reply
 3. Mari
  11 månader ago

  Måste testa nästa gång jag är uppe. Ser ruskigt kul ut 🙂

  Reply
 4. Mari
  11 månader ago

  Måste testa nästa gång jag är uppe… Ser ruskigt kul ut 🙂

  Reply
  1. Katta
   11 månader ago

   Ja gör det! Det är mysigt och praktiskt!

   Reply
 5. Rania {Rowan Tree}
  11 månader ago

  Åh så mycket fina bilder! Vad roligt det är att se sig själv genom någons annans ögon och kamera. Och vilken mysig och rolig stund vi hade, underbart! Var jättekul att testa på snöskor och jag håller verkligen med om att det de där små, enkla turerna är så himla härliga. Har själv skrivit om det en del jag med, att det behövs liksom inte så mycket.

  Jag kommer blogga om den här stunden snart jag med 🙂 och borde kanske skaffa snöskor…

  Reply
  1. Katta
   11 månader ago

   Ja, det ä sju inte så ofta man hamnar på bild själv i de vanliga sammanhangen – inte jag iaf! Självporträtt är ju inte riktigt samma sak heller.

   Ja, det var verkligen mysigt, kommer göra många såna små saker i år. Less is more osv 🙂

   Du får komma förbi Särna också och provgå lite till!

   Reply
 6. Johanna
  11 månader ago

  Alltså myspys deluxe! Håller med om allt!! Riktigt tjusiga bilder du tar också 🙂

  Reply
  1. Katta
   11 månader ago

   Jaaaa, det var grymt! Vad fina bilder du hade tagit av Katarina, bra fotosession där!

   Tack så mycket!

   Reply
 7. Katarina
  11 månader ago

  Oj men jisses gott in himmel! Vilka härliga porträtt! Var inte beredd på att jag skulle se sådär cool ut genom någon annans lins.

  Kanske får man låna ett porträtt på en själv till nästa veckas veckosammanfattning? Ser ju så cool ut tycker jag.

  Gillar verkligen vidvinkelperspektivet. Jag är sån som i normalfallet inte gillar det men det var något särskilt med din..

  Reply
  1. Katta
   11 månader ago

   Tack så mycket, vad glad jag blir! Har också haft svårt för vidvinkel, men i vissa vinklar kan det bli riktigt coolt tycker jag. Såklart du får låna, jag lägger upp några bilder i dropboxen idag 🙂

   Reply
 8. Rania {Rowan Tree}
  11 månader ago

  Svar: Ja det där kan jag verkligen hålla med om, det är väldigt intressant och lärorikt att se hur någon annan ser på en specifik plats, och väljer att fånga den samt hur de redigerar sina bilder. Hoppas verkligen vi ses snart igen för lite utomhushäng och foto! Tack, kul att du gillar bilderna 🙂

  Reply
 9. Emmi
  11 månader ago

  Åhh, jag vill också gå snöskor, men kände att tiden inte riktigt räckte till. Nästa gång! 🙂 Superfina bilder tar du också, credd till dig!

  Reply
  1. Katta
   11 månader ago

   Tack så mycket!! Japp, nästa gång kör vi 🙂

   Reply
 10. Emilia Westerström
  11 månader ago

  Nästa gång MÅSTE jag dra på mig ett par snöskor, det ser härligt ut! och den fotovänliga brasan som pricken över i 🙂 Jag valde att åka utförs istället och det var också fantastiskt, vi skulle verkligen behövt ett bar veckor till 😉

  Reply
  1. Katta
   11 månader ago

   Ja, jag hade gärna åkt skidor också men det behövs fler dagar som sagt. Bra sätt att bota travel blues är att boka in nästa grej har jag kommit på 🙂

   Reply
 11. Så var Influencers of Sweden Winter Workation i Åre
  11 månader ago

  […] och beskriver hur det känns, som en bakfylla utan alkohol * Katta visar fina bilder och beskriver vår snöskovandring som vi gjorde på lördagen * Katarina skriver också om snöskovandringen tillsammans med sina […]

  Reply
 12. Winter workation - om att växa lite - Helena Enqvist - hon som cyklar lite
  11 månader ago

  […] Bloggar om Hälsa Katarina som driver den fantastiskt fina rese och fotobloggen Äntligen Vilse Katta från Bucketlife, en blogg jag läser ofta. Emmi som har bloggen Explorista, även den en blogg jag […]

  Reply
 13. Anna Munkhammar
  11 månader ago

  Roligt att se bilder från snöskovandringen. Jag har ett par gamla snöskor i garaget som jag borde plocka fram.

  Reply
  1. Katta
   11 månader ago

   Åh, har du, vad roligt! Klart du ska plocka fram dem 🙂 Jag hittade ett par uråldriga när vi rensade ur ladan. Undrar om de skulle funka fortfarande 🙂

   Reply
 14. Holiday Club Åre - ett hotell med bra restaurang och spa
  11 månader ago

  […] Katta / Bucketlife. Med Sara Rönne / Träningsglädje i täten när vi gick ut på snöskopromenad. I bakgrunden […]

  Reply

Leave a Reply