Search

Solenergi & motorkraft – att åka skoter i Åre

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /storage/content/62/190462/bucketlife.se/public_html/wp-includes/post-template.php on line 316

Det pirrar alltid till lite i själen när jag ska åka skoter. Det är nog blandningen av alla härliga barndomsminnen från Särna, att jag gillar lite fart och att komma ut lite längre i naturen än när jag går eller skidar.

I fredags fick jag chansen åka skoter i Åre – det har jag faktiskt inte gjort förut. Det brukar vara apostlahästarna som bär mig där, skodda med antingen kängor, skidor eller snöskor.

Det var Camp Åre, som ligger väldigt bra bredvid Holiday Club och Åresjön för övrigt, som guidade oss på en tur upp till Renfjället. Vädret var verkligen perfekt – några minusgrader, klart och med lågt stående sol som gav det där magiska ljuset som silas mellan träd & luftens iskristaller. Det går inte att beskriva hur vackert det var när vår karavan åkte på sjön in i morgonsolen. Jag körde ju och kunde inte fota, men Resfredag-Annika fångade det fint på den här bilden:

[insert] Skoter i Åre [/insert]

Vi började med att traska de ca 50 metrarna från hotellet till Camp Åre. Där fick vi glida in i de underbara skoteroverallerna (världens bästa vinterplagg – jag måste se till att ha en egen), varma skoterstövlar och de viktiga hjälmarna (som också värmer bra när man kör).

[insert] skoter-camp-are [/insert] Mot äventyret!

[insert] inos-fun[/insert] Selfies!

[insert] explorista-skoter [/insert] Emmi on fleek!

[insert] inosww-skoter1 [/insert] Vi skulle vara två per skoter och innan vi drog iväg fick vi en genomgång av hur och vad och säkerheten. Jag blev själv på min skoter, vilket ju var lite lyxigt. Det är ändå inte så samtalsvänligt när man kör.

[insert] åka skoter med Camp Åre[/insert] Jag och min skoter (jo, jag glömde dra ner rånarluvan, men det är jag…) Det blev två fotostopp ute på sjön (guiderna fattade precis vad som gällde och lade in några extra stopp på sceniska platser:) ).

[insert] inosww-skoter-katta [/insert] En bit upp mot Renfjällets topp kom den här galet vackra utsikten. Det blev bloggpose-, snöängels- och allmän snöbonanza i det vackra motljuset. Jag får en alldeles särskild lyckobubbla när jag ser orörd snö och vintriga träd. Vet liksom inte hur jag ska ta in det på bästa sätt!

[insert] inosww-skoter-camp-are [/insert]

[insert] inosww-skoter-snoangel [/insert] Nevnarien-Elin och Linda omfamnade barnen i sig och gjorde (ganska) vackra snöänglar. Kolla snöglädjen!

[insert] inosww-skoter-vy [/insert] Den seriösa utsiktsbilden.

[insert] inosww-jonna-jinton-lalinda [/insert] Linda gästspelar i Jonnas vlogg från Vita Renens välplacerade uteservering.

Det bästa med att umgås med likasinnade är att alla fattar. Det här med att stanna för att fota det rätta ljuset eller att man går och pratar med sin kameradisplay till exempel.

[insert] inosww-lalinda-skoter [/insert] Det syns ju att Linda är VD för Influencers of Sweden, eller hur?

[insert] åka skoter i Åre [/insert] Hela fina karavanen på Åresjön.

[insert] inosww-skoterpower [/insert] Nevnarien-Elin, Träningsglädje-Sara och Explorista-Emmi. 10-talets Charlies Angels – kom i håg var ni läste det först…

Efter tre timmar var vi tillbaks där vi började, med en rejäl dos skogs- och fjällmagi i tanken. Och mersmak – nu längtar jag ännu mer till nästa skotertur i Särna!

16 comments

  1. Haha, vilka snöglädjebilder! Gillar framförallt hoppet där i bakgrunden som du tajmat så jädra bra! Grymt härlig skotertur, jag åker ju inte särskilt ofta (2011 senast…) trots att jag bor där jag bor. 🙂

    1. Men alltså man blir ju som barn på nytt med orörd djupsnö! Skoter är förbaskat kul och härligt. Tänk om det kommer tysta skotrar framöver, så man kan åka ännu lite friare.
      Du måste helt klart åka oftare. Ni har ju snö för det mesta!

  2. Svar: Tja! *gör signaturhälsningen* Det var oerhört kul att träffa dig med! Vi får styra upp lite frilufts -och fotohäng snart igen tycker jag 😀 Du var ju världens bästa modell <3 Puss och kraaam

  3. Hahah älskar den skoterpower-bilden på oss!! Och älskar alla bilder som togs under helgen som man inte hade någon aning om! Det är då ögonblicken fångas som bäst ;D Och det var så kul att träffa dig! <3

    1. Ja, visst är den härlig!! Det var så många fina bilder alltså, måste ta och kolla igenom dropboxen. Fortfarande lite hög efter helgen 🙂 Tack detsamma!!

Write a response

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close