In Friluftsliv

Solenergi & motorkraft – att åka skoter i Åre

Det pirrar alltid till lite i själen när jag ska åka skoter. Det är nog blandningen av alla härliga barndomsminnen från Särna, att jag gillar lite fart och att komma ut lite längre i naturen än när jag går eller skidar.

I fredags fick jag chansen åka skoter i Åre – det har jag faktiskt inte gjort förut. Det brukar vara apostlahästarna som bär mig där, skodda med antingen kängor, skidor eller snöskor.

Det var Camp Åre, som ligger väldigt bra bredvid Holiday Club och Åresjön för övrigt, som guidade oss på en tur upp till Renfjället. Vädret var verkligen perfekt – några minusgrader, klart och med lågt stående sol som gav det där magiska ljuset som silas mellan träd & luftens iskristaller. Det går inte att beskriva hur vackert det var när vår karavan åkte på sjön in i morgonsolen. Jag körde ju och kunde inte fota, men Resfredag-Annika fångade det fint på den här bilden:

[insert] Skoter i Åre [/insert]

Vi började med att traska de ca 50 metrarna från hotellet till Camp Åre. Där fick vi glida in i de underbara skoteroverallerna (världens bästa vinterplagg – jag måste se till att ha en egen), varma skoterstövlar och de viktiga hjälmarna (som också värmer bra när man kör).

[insert] skoter-camp-are [/insert] Mot äventyret!

[insert] inos-fun[/insert] Selfies!

[insert] explorista-skoter [/insert] Emmi on fleek!

[insert] inosww-skoter1 [/insert] Vi skulle vara två per skoter och innan vi drog iväg fick vi en genomgång av hur och vad och säkerheten. Jag blev själv på min skoter, vilket ju var lite lyxigt. Det är ändå inte så samtalsvänligt när man kör.

[insert] åka skoter med Camp Åre[/insert] Jag och min skoter (jo, jag glömde dra ner rånarluvan, men det är jag…) Det blev två fotostopp ute på sjön (guiderna fattade precis vad som gällde och lade in några extra stopp på sceniska platser:) ).

[insert] inosww-skoter-katta [/insert] En bit upp mot Renfjällets topp kom den här galet vackra utsikten. Det blev bloggpose-, snöängels- och allmän snöbonanza i det vackra motljuset. Jag får en alldeles särskild lyckobubbla när jag ser orörd snö och vintriga träd. Vet liksom inte hur jag ska ta in det på bästa sätt!

[insert] inosww-skoter-camp-are [/insert]

[insert] inosww-skoter-snoangel [/insert] Nevnarien-Elin och Linda omfamnade barnen i sig och gjorde (ganska) vackra snöänglar. Kolla snöglädjen!

[insert] inosww-skoter-vy [/insert] Den seriösa utsiktsbilden.

[insert] inosww-jonna-jinton-lalinda [/insert] Linda gästspelar i Jonnas vlogg från Vita Renens välplacerade uteservering.

Det bästa med att umgås med likasinnade är att alla fattar. Det här med att stanna för att fota det rätta ljuset eller att man går och pratar med sin kameradisplay till exempel.

[insert] inosww-lalinda-skoter [/insert] Det syns ju att Linda är VD för Influencers of Sweden, eller hur?

[insert] åka skoter i Åre [/insert] Hela fina karavanen på Åresjön.

[insert] inosww-skoterpower [/insert] Nevnarien-Elin, Träningsglädje-Sara och Explorista-Emmi. 10-talets Charlies Angels – kom i håg var ni läste det först…

Efter tre timmar var vi tillbaks där vi började, med en rejäl dos skogs- och fjällmagi i tanken. Och mersmak – nu längtar jag ännu mer till nästa skotertur i Särna!

Share Tweet Pin It +1

You may also like

Snapshots

Posted on april 11, 2015

Lyckans liv i Lyckans läger

Månskensbad och eld i Lyckans läger

Posted on november 6, 2017

Previous PostSjälv är en bra dräng men gemenskap är starkare - Winter workation
Next PostEtt paradis på jorden sett från himlen - Phantom 4 Pro

16 Comments

 1. Dryden
  11 månader ago

  Haha, vilka snöglädjebilder! Gillar framförallt hoppet där i bakgrunden som du tajmat så jädra bra! Grymt härlig skotertur, jag åker ju inte särskilt ofta (2011 senast…) trots att jag bor där jag bor. 🙂

  Reply
  1. Katta
   11 månader ago

   Men alltså man blir ju som barn på nytt med orörd djupsnö! Skoter är förbaskat kul och härligt. Tänk om det kommer tysta skotrar framöver, så man kan åka ännu lite friare.
   Du måste helt klart åka oftare. Ni har ju snö för det mesta!

   Reply
 2. Mari
  11 månader ago

  Wooho, vilket gäng 🙂

  Reply
  1. Katta
   11 månader ago

   Ja, tänk vilka kollegor man har 🙂

   Reply
 3. Annie - lättlagat vegokäk
  11 månader ago

  Åh vad glad jag är att vi gjorde det här och att det finns dokumenterat så väl! Det är verkligen ovärderligt att få hänga med likasinnade. Hoppas att vi ses snart igen <3

  Reply
  1. Katta
   11 månader ago

   Jaa, tänk vad man får vara med om! Mer sånt!

   Reply
 4. Rania {Rowan Tree}
  11 månader ago

  Svar: Tja! *gör signaturhälsningen* Det var oerhört kul att träffa dig med! Vi får styra upp lite frilufts -och fotohäng snart igen tycker jag 😀 Du var ju världens bästa modell <3 Puss och kraaam

  Reply
  1. Katta
   11 månader ago

   Haha 🙂 Lätt!

   Reply
 5. pillA
  11 månader ago

  Den där skoter turen alltså. Ser ut att ha varit helt magisk!

  Reply
  1. Katta
   11 månader ago

   Ja, den var bland det bästa tycker jag!

   Reply
 6. Rund är också en form
  11 månader ago

  Äkta, äkta glädje! Så härliga foton! 🙂
  Kram M

  Reply
  1. Katta
   11 månader ago

   Ja, men det var det verkligen. Så nyutsläppta hästar i en hage, haha! Ljuset var ju löjligt fint!

   Reply
 7. Elin Kero
  11 månader ago

  Hahah älskar den skoterpower-bilden på oss!! Och älskar alla bilder som togs under helgen som man inte hade någon aning om! Det är då ögonblicken fångas som bäst ;D Och det var så kul att träffa dig! <3

  Reply
  1. Katta
   11 månader ago

   Ja, visst är den härlig!! Det var så många fina bilder alltså, måste ta och kolla igenom dropboxen. Fortfarande lite hög efter helgen 🙂 Tack detsamma!!

   Reply
 8. sara
  11 månader ago

  haha sista bilden alltså, love it! plus alla andra fantastiska bilder du fotar!

  Reply
  1. Katta
   11 månader ago

   Tycker den var så härlig på dig, blir jätteglad av att se den! Och du, tack detsamma <3

   Reply

Leave a Reply