Search

Till din bucketlist: Se ett fruset vattenfall

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /storage/content/62/190462/bucketlife.se/public_html/wp-includes/post-template.php on line 317

Låt mig få ge dig en riktig höjdarpunkt till din bucketlist – upplev ett fruset vattenfall, för guds skull, innan du packar ihop och far.

Det är inget mindre än hänförande att se de forsande massorna frysta, som om de stannat mitt i fallet. Och så tystnaden, som vid Njupeskär. Att något som vanligtvis dånar fram plötsligt är alldeles tyst. Det är nästan som om tystnaden hörs mer än dånandet.

Njupeskär på vintern
Njupeskär i Särna – Sveriges högsta…
…och Sveriges största, Tännforsen i Åre

Över nyår var jag ju i Åre och en av dagarna tog vi en tur till Tännforsen igen. Tror det var fjärde gången jag var där och det lustiga är att jag bara sett det på vintern. Eftersom vädret varit ganska milt så var fallet inte lika fruset som den här gången  (noterar att vi då precis som nu avrundade det hela med en galette på Creperiet – tydligen två kompatibla besöksmål), men dånande vackert ändå. Som ni ser.

Älskar att se fallen både från ovan och nedan. Nästa gång ska jag ta med drönaren för ännu fler vinklar 🙂

Tännforsen ligger en lagom lång biltur från Åre och en lagom lång promenad från parkeringen. Det är perfekt halvdagsgöra att ta en tur dit (och sen unna sig en crepe eller galette då).

Sara var där…
…Emmi (och Philip) var där…
..jo, jag och sedvanliga vattenfallsposen var där också!
Och så hon, stjärnan. Mother Nature. What a show off.

Så. Jag ville bara säga det. Vattenfall är inte bara för sommarhikes och drömbad – ett fruset vattenfall skojar en inte bort.

Nu ska jag checka ut från naturbilderna och in på fjälltoppen som är mitt kontor.

Men återigen. Åk till närmsta frusna vattenfall. Just do it.

Tännforsen - fruset vattenfall

4 comments

  1. Då kommer den stora frågan, klättrade du något? Kanske något för dig att sätta på en bucketlist? 🙂 Isklättra är något alldeles fantastiskt, det är liksom pirr i magen och skräck, samtidigt som det är en sådan rejäl adrenalin kick. Att lita på stegjärnen och isyxorna, men även veta att isen kan släppa…Once upon a time så isklättrade jag mycket, och det var kul.

    1. Nej, det har jag inte gjort än, men skulle gärna testa! Måste faktiskt kolla upp det! Vet att det varit en dödsolycka just i Njupeskär så jag kanske ska testa en enklare plats först…?

  2. Det ser verkligen sagolikt ut! Önskar att jag kunde hantera min egna kamera för att fånga dom där fina bilderna och få med den goa känslan. Jag och min sambo har precis köpt husbil, så vi går med känslan att ingenting kan hindra oss att uppleva livet! Jag är glad över alla buckettips vi kan få…

    1. Det är bara att börja fota så kommer du lära dig snabbt! Och med dagens kameror får man en del gratis 🙂
      Husbil är verkligen ett fritt sätt att resa, right up my alley! Skulle gärna åka tillbaks till Lofoten, var en vecka där i fjol med husbil,

Write a response

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close