Till skogs en juninatt

av | Jun 28, 2018 | Friluftsliv | 3 Kommentarer

I veckan har jag tagit igen allt jag kunnat av varje juninatt. Jag har varit utomhus hela kvällarna och tillsammans med kameran har jag utforskat ljusa vackra junikvällar.

Det blir inte direkt mycket sömn (ungefär som förra året), men det är det värt. Jag har tankat så mycket energi de här kvällarna i skogen och på sjön och i magen har det där pirret börjat komma tillbaks.

Pirret som säger att jag vill gå uppför en ås för att se vad som finns på andra sidan. Det som får mig att hitta en en magisk liten skogstjärn alldeles bortom mina vanliga stigar. Det som gör att jag känner mig fri, det som bara kommer när jag känner mig fri. Jag vet inte vilket som ger vilket, men de behöver varandra och jag behöver dem.

Att lämna mobilen, alla borden, ja hela omvärlden, hemma och dra till skogs en juninatt -det är som dundergödsel för min upptäckarlust och ger mig spring i själen.
Den finns ju där hela tiden, alldeles utanför dörren. Jag behöver bara se till att gå dit ofta. Till min alldeles egna magiska källa i skogen.

Vi ses igen – snart.