In Friluftsliv

Topptur till Åreskutan med kvinnliga äventyrare

Åh vilken helg det blev! Så mycket härlighet att jag fortfarande är både upprymd och trött på samma gång. Vi har chockat benen med en topptur till Åreskutan, lagat trerätters lyxlunch över eld med Katrin (mer om det i ett eget inlägg) och så har jag skrattat mer än jag gjort sammanlagt det senaste året tror jag.

I lördags var det dags för en hajk upp till Åreskutan. Vi kunde välja mellan det eller att gå upp på Totthummeln. Den första en lite tuffare tur, den andra är också tuff men skulle göras i ett lugnare tempo. Det var Emelie från Morakniv som ledde oss upp till Skutan och Sara som guidade de andra upp till Totthummeln.

Vi gick den lite slingriga vägen upp, som till skillnad från Vertical K inte går rakt uppför till toppen. Det var jag rätt så tacksam för med tanke tempot vi höll. Efter ett tag delade vi upp gruppen eftersom några ville gå mer eller mindre utan paus och vi andra kämpade lite mer med stigningen. Den sista halvan blev en riktigt härlig upplevelse, tuff och pulshöjande, men med tid att stanna och njuta av utsikten medan vi andades. Vädret var kanon medan vi gick uppför och vi såg milsvitt omkring. Fjäll i olika lager, vackra Åresjön och dramatiska moln här och var. Så grymt vackert.

Delar av gänget, innan vi delade upp oss och gick i olika tempo.

Ett litet vattenfall som ju inte syns på vintern. Det är en vacker vandring uppför Åreskutan, vart du än vänder blicken!

Det är många cyklister i backarna också, de har sina stigar, vandrarna har sina. Det var kul att se hur skickligt de susade ner. Vill nog testa igen någon gång, bara jag slipper ankarliftar.

 

Topptur till ÅreskutanNora och Amanda kämpar på – snart uppe!

Topptur till ÅreskutanVi börjar närma oss toppen. De här vackra trapporna hjälper till den sista biten. Bra stället att köra trappintervaller på om en skulle några pigga muskler kvar i benen 🙂

Uppe på toppen satt Angeliqa och Tina och väntade på deltagare till täljworkshopen som vi skulle ha där. Tror att de passade på att dricka kaffe och njuta av utsikten också…

Täljkniv från MoraknivVackra täljknivar från Morakniv. Jag köpte loss min efter helgen, bara måste fortsätta med täljandet. Så avkopplande!

Angeliqa Mejstedt Kvinnliga ÄventyrareAmanda (som förutom att hon bloggar så bra på Explore a little more, också höll i morgonstretch och fjällzumba) får känna på sin blivande smörkniv. Min smörkniv (som inte blev riktigt klar) blev nog helgens största skrattfest – men det bjuder jag på, haha.

Matsäcken och kaffet smakade så himmelskt gott efter nästan 2,5 timmars uppförsvandring och med den här utsikten. Åre, du är en vacker plats på jorden!

Åre har något för alla – den här dagen var vindarna lugna och skärmflygarna många. Det är så vackert att se dem sväva längs bergssidan. Mäktigt små liksom.

I fall någon skulle ha glömt att Åreskutan är ett fjäll, så kom vädret och påminde oss. På någon minut var vi helt insvepta i vitt och tog kabinbanan ned igen, nöjda, mätta och lagom trötta.

Väl tillbaks i mitt andra hem och äventyrshubb, Holiday Club Åre, tog jag en varmdusch och var sådär ljuvligt mör i kroppen och lycklig i själen som en bara kan bli efter några timmars svettig vandring och underbart fjällhäng.

Smörkniven? Nä, den är fortfarande inte klar. Men jag kanske behåller den som den är, ett roligt minne från en helt grym dag. 

Share Tweet Pin It +1

You may also like

Snapshots

Posted on april 11, 2015

Lyckans liv i Lyckans läger

Månskensbad och eld i Lyckans läger

Posted on november 6, 2017

Previous PostThe magic of beginnings
Next PostTrumvallens Fjällridning - hästliv de luxe

7 Comments

 1. Lena - gott för själen
  5 månader ago

  Ja, vilken fantastiskt härlig helg vi fick! Jag tillhörde ju dem som gick Totthummeln. Jag tyckte den var tillräckligt utmanande 🙂 Och vilken mysig äventyrsmatlagningsworkshop vi fick :_)

  Kul att ses förresten, och tack för skjutsen! 🙂

  Kram Lena

  Reply
  1. Katta
   5 månader ago

   Haha, ja, jag testade Totthummeln förra året – rätt så mycket flåsigare än jag hade trott. Men utsikten var verkligen värd det! Och ni hade ju så mysigt grupphäng också, vi splittrades tyvärr lite mer så det blev ingen häftig gruppbild högst upp :). Men det var grymt skönt att få jobba sig upp och sen njuta av världens godaste macka & kaffe.

   Det var verkligen kul att träffas – hoppas vi ses på nästa träff! Kram!

   Reply
 2. Elna - cykellycka, mjölksyra & äventyr
  5 månader ago

  Men vilken härlig dag, vilket gäng och vilka vyer!!!

  Reply
  1. Katta
   5 månader ago

   Jaaaa, det var helt ljuvligt! Som en mindre variant av winter workation 🙂

   Reply
 3. Mari
  5 månader ago

  Så ljuvligt!! Fina fina Åre 🙂

  Reply
 4. Mona Eriksson
  5 månader ago

  Så himla trevligt! Och det tillsammans med likasinnade! Jag var upp på Åreskutan i slutet på juli men med kabinbana den gången då barnen inte är så stora ännu att de orkar gå upp. Fjällridningen ser också helt fantastisk ut! Fortsatt trevlig, energifyllnadsvecka! <3

  Reply
 5. Vilken helg det blev! - Kvinnliga Äventyrare
  4 månader ago

  […] Katarina (Bucketlife) var också på plats, ständigt med kameran i högsta hugg. […]

  Reply

Leave a Reply