Search

Trumvallens Fjällridning – hästliv de luxe

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /storage/content/62/190462/bucketlife.se/public_html/wp-includes/post-template.php on line 316

Här kommer ett litet vykort från Trumvallens fjällridning och sommarens mesta hästäventyr. Jag har fått hänga på syrran och hennes kompisar på deras försenade 40-årstripp och det är jag väldigt glad för.

Vi är här på fyra dagars enkelt och alldeles ljuvligt ranchliv, som kickades igång direkt med att vi drev kor första dagen. Det är ju kanske det roligaste jag gjort i hästväg. Idag har vi ridit på fjället hela dagen och herregud vad blöta vi blev. Det duggade lätt när vi red iväg, men det var ingen fara alls. Men det trappades upp – just när vi skulle äta utelunch. De sista två timmarna hade jag en mindre sjö i mina skor men vi höll humöret på topp ända fram till sista halvtimmen, när vi var helt genomsura och började frysa.

Jag har ju inget större problem med fulväder och det här är ju en ridtur jag kommer minnas – det är ju ofta så när en prövas lite extra. Men den där sista halvtimmen hade jag en stark målbild i huvudet; att sitta i torra kläder framför kaminen i vår lilla stuga. När jag satt där och värmde mig så kände jag att det här nog var den absolut härligaste eldupplevelsen i sommar – tack vare kontrasterna.

Imorgon ska vi rida upp på nästa fjäll och övernatta där – för att avrunda med en hemritt på måndag och övernattning på Nya Fjällvistet i Storhogna. Det ser helt grymt ut! Än så länge ser det ut som att vi inte får så mycket regn imorrn och det känns rätt skönt.

Vilken avrundning på sommaren 2017 alltså – och jag tänker att jag kommer fortsätta min Trumvallen-tradition många somrar framöver. Det är något alldeles särskilt med den här fäbodvallen, de fantastiska hästarna och inte minst, fantastiska Hanna & Johan som skapar alla dessa upplevelser.

Trumvallens fjällridning

16 comments

Write a response

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close