In Friluftsliv

Valborgsmässoafton vid Ågelsjön

Nu så. Nu tror jag de är här på riktigt, mina vårkänslor! Valborgsmässoafton blev en härlig kapiteldelare mellan vinter och vår och nu är jag all in på vår och sommar faktiskt. Skönt att en ligger i fas med årstiderna ändå, har ju faktiskt haft vinterfeeling ända fram till nu, precis som aprilvädret.

I helgen var jag i Norrköping för en rensar- och uppdelningshelg. Jag och E skulle gå igenom förråd och bohag för att se vad som ska vart och passa på att rensa och organisera lite inför flytten. Det är lite klurigt för ingen av oss har något nytt boende klart, så det är svårt att veta vad som kan behållas och inte, men det där löser sig nog ändå.

Efter mycket innetid i diverse förråd och skåp, så fick vi lust att maxa det fina valborgsvädret och lufta våra friluftsprylar. Vi bestämde oss för att ta en närhajk runt Ågelsjön (vad jag kommer sakna den alltså) och göra en egen liten majbrasa att laga middag på.

Efter den här härliga kvällen blev jag så sugen på att införskaffa ett eget mackjärn – det var nämligen en av de godaste och bästa middagarna jag ätit på länge. Så, Valborgsmiddagen fick helt enkelt bli premiär för mitt alldeles egna mackjärn. Och det blev riktigt gott den här gången också. Till efterrätt fick vi fågelkvitter och en riktigt vacker solnedgång, innan vi gick tillbaks till bilen med 12 kilometer skogsmagi i kroppen.

Nu är jag laddad för maj och sommaren – mer om mina planer i morgon!

Hur firade du in maj? 

Skogen alltså. Älskar att se den spira på våren!

Eric på spången, med sin grymma, nya rygga.

En av Ågelsjöns många middagsplatser med utsikt.

Vårkänslor på Valborg”…niger och säger att nu är det vår!”

En liten, men naggande god majbrasa.

Middagsbestyren igång – jag fräste vitkål, rödlök, vitlök och zucchini i smör. Med lite salt, chiliflakes & peppar på.

Katta vårkänslor vid brasan

Chef’s favorite kitchen

När fräset var klart var det dags att bygga macka. Vi hade surdegsbröd, halloumi, salami & mozzarella att välja på. Bröden smöras på utsidan, för extra fin grillning i järnet.

Fäll ihop järnet och grilla en stund på varje sida.

Voila!

Avnjut i kvällssol!

På vägen tillbaks bjöds vi på den här fantastiska solnedgången från den högsta klippan – en av de andra ”uteserveringarna” vi testat förut.

Tack april, för ett fint avslut – välkommen maj!

Share Tweet Pin It +1

You may also like

[:sv]Vad som hände sen och Vita Renen[:]

Posted on januari 29, 2016

[:sv]Housewife issues och resfeber[:]

Posted on mars 23, 2016

Previous PostChasing sunsets och minnen av mamma
Next PostHej maj och hej hej i efterskott 2017

19 Comments

  1. Lisa / livet från den ljusa sidan
    3 veckor ago

    Wow vilken fantastisk avslutning på april och vintern, alltså!

    Reply
    1. Katta
      3 veckor ago

      Ja, kan inte tänka mig många bättre faktiskt!

      Reply
  2. Trailinspiration
    3 veckor ago

    Åh, önskar att jag hade traskat. <3
    Jag tillbringade första maj på hopptävling med sonen… Fast fick ju njuta av frisk luft, sol och hästdoft i alla fall. 😀

    Kram M

    Reply
    1. Katta
      3 veckor ago

      Ja men åååh, det är ju inte hästskit det, haha. Hästar har samma effekt på mig som skogen. Lugnande, värmande och trygga. Härligt! Hur gick det för honom?

      Reply
      1. Trailinspiration
        2 veckor ago

        Inte 100 % bra, men hyfsat. Detta (gota cup) har varit hans första tävlingar utanför hemmaklubben, så vi tar det som ”lära sig”-tävlingar. 🙂

        Reply
        1. Katta
          2 veckor ago

          Bra tänkt!

          Reply
  3. pillA
    3 veckor ago

    Vilket härligt firande! Blir glad och skogssugen varje gång jag kikar in här. Min 1:maj firades i Holland. Där firar de Kingsday den 26/27e så helgen blev lugnare.

    Reply
    1. Katta
      3 veckor ago

      Åh vad kul, precis det jag vill förmedla 🙂 Kings day vore ju häftigt att uppleva nån gång, verkar vara en riktigt härlig folkfest! Gillade verkligen det jag såg av Holland i höstas – i Nordwiijk. Värsta Miami-stranden, fast mycket mysigare.

      Reply
  4. Mari
    3 veckor ago

    Men alltså, jag orkar inte. Lägg av. Vilken dag. SÅ vackert <3

    Reply
    1. Katta
      3 veckor ago

      Ja, den var fin 🙂 Ågelsjön är verkligen en favoritplats!

      Reply
      1. Mari
        3 veckor ago

        Det förstår jag verkligen, finner liksom inga ord 🙂

        Reply
  5. Rania {Northbound Journeys}
    3 veckor ago

    Åh en sån oerhört härlig dag ni ser ut att ha haft, magiskt fina bilder som verkligen inspirerar! Och maten låter såå god, blev ju själv sugen på ett sånt där mackjärn nu…

    Reply
    1. Katta
      3 veckor ago

      Tack så mycket! Ja, det var en jättefin dag, sånt kanonväder alltså. Tycker definitivt ett mackjärn är värt sin investering (299kr) men du kan få komma på besök i Särna och testa det först 🙂
      Åh, har du en ny blogg? Måste kolla in!

      Reply
  6. Mia
    3 veckor ago

    Så galet vackert! Var på väg dit häromdagen men i sista stund blev det Svensksundsviken istället, får ta Ågelsjön så snart jag har möjlighet!

    Reply
    1. Katta
      3 veckor ago

      Ja, passa på du som kan 🙂 Älskar att gå runt hela sjön, så härlig skogsstig på andra sidan också.

      Reply
  7. FREEDOMtravel
    3 veckor ago

    Vilka härliga bilder! Sååå himla underbart att det blev vår till slut 🙂

    Reply
    1. Katta
      3 veckor ago

      Ja, den kom precis när den skulle 🙂

      Reply
  8. Sara Borg
    3 veckor ago

    Inspirerande bilder! Nu ser jag fram emot vår på riktigt och massor av utomhusmåltider 🙂

    Reply
    1. Katta
      3 veckor ago

      Jaaa, jag med 🙂 Tack!

      Reply

Leave a Reply