Nu så. Nu tror jag de är här på riktigt, mina vårkänslor! Valborgsmässoafton blev en härlig kapiteldelare mellan vinter och vår och nu är jag all in på vår och sommar faktiskt. Skönt att en ligger i fas med årstiderna ändå, har ju faktiskt haft vinterfeeling ända fram till nu, precis som aprilvädret.

I helgen var jag i Norrköping för en rensar- och uppdelningshelg. Jag och E skulle gå igenom förråd och bohag för att se vad som ska vart och passa på att rensa och organisera lite inför flytten. Det är lite klurigt för ingen av oss har något nytt boende klart, så det är svårt att veta vad som kan behållas och inte, men det där löser sig nog ändå.

Efter mycket innetid i diverse förråd och skåp, så fick vi lust att maxa det fina valborgsvädret och lufta våra friluftsprylar. Vi bestämde oss för att ta en närhajk runt Ågelsjön (vad jag kommer sakna den alltså) och göra en egen liten majbrasa att laga middag på.

Efter den här härliga kvällen blev jag så sugen på att införskaffa ett eget mackjärn – det var nämligen en av de godaste och bästa middagarna jag ätit på länge. Så, Valborgsmiddagen fick helt enkelt bli premiär för mitt alldeles egna mackjärn. Och det blev riktigt gott den här gången också. Till efterrätt fick vi fågelkvitter och en riktigt vacker solnedgång, innan vi gick tillbaks till bilen med 12 kilometer skogsmagi i kroppen.

Nu är jag laddad för maj och sommaren – mer om mina planer i morgon!

Hur firade du in maj? 

Skogen alltså. Älskar att se den spira på våren!

Eric på spången, med sin grymma, nya rygga.

En av Ågelsjöns många middagsplatser med utsikt.

Vårkänslor på Valborg”…niger och säger att nu är det vår!”

En liten, men naggande god majbrasa.

Middagsbestyren igång – jag fräste vitkål, rödlök, vitlök och zucchini i smör. Med lite salt, chiliflakes & peppar på.

Katta vårkänslor vid brasan

Chef’s favorite kitchen

När fräset var klart var det dags att bygga macka. Vi hade surdegsbröd, halloumi, salami & mozzarella att välja på. Bröden smöras på utsidan, för extra fin grillning i järnet.

Fäll ihop järnet och grilla en stund på varje sida.

Voila!

Avnjut i kvällssol!

På vägen tillbaks bjöds vi på den här fantastiska solnedgången från den högsta klippan – en av de andra ”uteserveringarna” vi testat förut.

Tack april, för ett fint avslut – välkommen maj!