Search

[:sv]April, april – låt våren vänta lite till![:]

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /storage/content/62/190462/bucketlife.se/public_html/wp-includes/post-template.php on line 316

[:sv]April är här – vårmånaden! Men vet ni, jag är inte ett dugg färdig med vintern faktiskt.  Överallt läser jag om vår-eufori (vilket jag själv brukar vara fylld av såhär års), men jag vill ha mer vårvinter, mer snö och massor av skoteråkning. Särskilt efter igår, som blev en helt fantastiskt vårvinterdag med strålande sol, fjälltur och lite mys med lavskrikor (den sociala fågeln!), så har suget liksom ökat.

Tyvärr ser det inte ut att bli toppenväder kommande vecka när vi är i Idre Fjäll, men jag ser fram emot vinterns första (och sista) alpina äventyr, möra ben och varm choklad i backen. Det blir nog lite längdåkning också, det finns ju fina spår i Idre.

I övrigt så kommer april med en del jobbgrejer. Dels lite tråkiga grejer som administration & finanser, för jag ska ju förhoppningsvis få till mitt första bokslut som egenföretagare, dels lite sälj- och planeringsjobb för framtiden.

Det är läskigt att vänta på vad skattenotan blir, men jag hoppas jag är i fas. I april kommer jag också ombilda till AB, fixa en företagssajt (för nu har jag fått en grafisk profil!) och fundera på framtida jobbuppdrag. Det är liksom sätta upp och komma i ordning-månaden, som en vårstädning typ!

April bjuder också på en vecka med hårt jobb på ladan. Eftersom jag inte är särskilt byggtekniskt kunnig så kommer jag börja med att måla. Jag ska skrapa hela ladan och sen måla den med Falu rödfärg. Ett hästjobb tror jag och jag hinner nog inte klart på en vecka, men det ska bli kul ändå.

Eftersom det är rätt mycket jobbfokus har jag inte gjort några större planer på nöjes- eller friluftsfronten – jag får ju en dos av friluftsliv ändå eftersom både första och sista veckan spenderas i norra Dalarna och nöjesmässigt får det bli en lugn månad.

Vad ska hitta på i april? Längtar du efter vår eller vill du också ha mer vinter först?

[insert]april amanda skog [/insert] Amanda gillar också vårvinter – och att dricka iskallt vatten direkt ur bäcken.

[insert]vårvinter i april Njupeskär [/insert] I söndags fick vi ju fika inomhus här, men igår var det världens bästa uteväder.

[insert]april fikarast njupeskär [/insert] Finaste rastplatsen i världen? Njupeskär i bakgrunden.

[insert]lavskrika njupeskär [/insert] De här fåglarna alltså, älskar dem! Vi hade 5-6 fåglar omkring oss och till slut åt de ur våra händer. En nöp till och med tag i min tumme i tron att det var en stor brödsmula, kolla precis i slutet på filmen nedan!

[insert]Njupeskär is [/insert] Close up på Njupeskär i vinterdräkt.[:]

9 comments

  1. Jag förstår dig delvis, men njae… jag är rätt nöjd med vintern nu faktiskt. Däremot får våren gärna vara låååång. Gillar inte när det är typ 3 veckor vår och sedan blir det sommarvärme i början på maj. 😛

    Vilken spännande tid du har framför dig! Låter hur kul som helst! 🙂

    Kram M

    1. Jag håller med, det får inte gå för snabbt i svängarna! Man vill ju hinna njuta av våren ordentligt också. Fasen vad trist livet skulle vara utan årstider alltså. 🙂

    1. Förstår det! Tror man anpassar sig till där man är ocks – i Särna är det ju ff vinter & vi ska åka skidor = gärna mer snö! När jag är itllbaks i Norrpan tror jag att vårsuget kommer, med pastellfest och hela konkarongen!

Write a response

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close