Search

Den femte årstiden

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /storage/content/62/190462/bucketlife.se/public_html/wp-includes/post-template.php on line 317

Det är precis nu, några få magiska veckor om året, som den pågår. Den femte årstiden. Ibland blir den inte mycket alls, andra gånger, som i år, blir den precis sådär fantastisk som bara den kan vara. Vårvintern alltså.

Jag var rädd att den skulle töa bort, men så kom det rejält med snö, följt av högtryck med kalla nätter och soliga dagar. Och påsklov. De allra mest perfekta förutsättningarna.

Den femte årstiden

Några gånger per år fylls gården med massor av släkt och det är så roligt. Pappa och syrran är här med sina familjer, min fabror Janne och ”faster” Carla, min kusin Anders med sin familj och idag kommer Gudrun och Jonny. I gården bredvid är min härliga tremänning Lena med delar av sin familj.

”Får vi bjuda på bubbel nere vid sjön?” frågade Lena & Ulf igår. Okejra svarade vi.

Sjön är den självklara samlingsplatsen. Några fiskar, andra tar promenader och alla sitter vi och njuter av solen och snackar. I de stunderna får jag sånt livspirr att det inte är klokt.

Katta njuter av vårvintern
Orimligt kär i livet!
Vårvinter i Särna
Storasyrran
Isfiske i Särna
Amanda är fiskebiten och den som sett till att vi fått fisk.
Märta klappar Leo
En ny Märta bekantar sig med gården (farmor hette oxå Märta). Leo guidar.

Nu fortsätter vi fira påsk med en tur till Fulufjället och sen blir det stormiddag i ladan. Och solen, den bara skiner!

Hur firar du påsken i år?

6 comments

  1. Vårvinter….. finns det något mer underbart ord? Så löftesrikt med förväntan om varmare och ljusare tider. Vill passa på att tacka för allt vacker och inspirerande du bjuder på. Känner lycka och hopp när jag tittar på dina bilder. Glad Påsk. Hälsn Karin

    1. Ja, det är faktiskt ett himla fint ord när en tänker på det 🙂 Tack så jättemycket för de orden, gud vad glad jag blir! Glad Påsk till dig också!

  2. Det låter helt fantastiskt härligt! Kan bara tänka mig hur underbart det var! För min del blev det en blandning av kryssning till Kiel, middag med familjen, trädgårdshäng och bara avkoppling! Och alltihop i strålande vårsol. Inte så tokigt det heller 🙂

    Kram Lena

Write a response

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close