Search

Kalla dagar som värmer själen

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /storage/content/62/190462/bucketlife.se/public_html/wp-includes/post-template.php on line 316

I morse vaknade jag till en riktigt kall och gnistrande vacker vintervärld. Ute var det 29 minusgrader och i stora rummet var det knappt 14 grader. Jag tycker det är så mysigt att gå upp, slå på kaffebryggaren och börja elda. Med varma mjukiskläder och hett kaffe vaknar jag med värmen från de båda spisarna.

Tillsammans värmer spisarna upp rummet ganska snabbt, en fördel med de moderna varianterna som inte ger all värme till kråkorna. Det går mycket ved nu, men det är bra mycket billigare än att värma upp ladan med el. Och jag har vant mig, eller snarare anpassat mig, till lite kallare rum – jag har tofflor, tjock stickad tröja och antingen underställsbyxor eller mina tjockare mjukisar.

Utanför fönstret ser jag småfåglarna burra upp sig och kämpa mot kylan och jag vill så gärna släppa in dem i värmen. De små krakarna! Men jag matar dem med energispäckade jordnötter och frön och små ostbitar på tips av min farbror. Det är en underbar känsla att gå ut och fylla på och veta att jag hjälper dem hålla sig varma i kylan. Mina små kompisar!

Det ska vara så här kallt några dagar till och jag sänker mitt eget tempo i takt med kylan. I två dagar har jag varit ute på pulshöjande snöskopromenader, men idag, när det är riktigt bitande kallt, har jag mest varit inne. Det är som om vi ska vila och spara energin, så jag tänder ljus, jobbar inomhus och tittar på The Crown på kvällarna. Uppkrupen i soffan med ett varm fårskinn.

Ute är det kallt, men den vackra vintern, fåglarna och den lugna brasan värmer mig i själen. Det är fint, det här livet nära naturen.

En kall och helt makalöst vacker snöskotur på sjön. Har jag nämnt att världen är som vackrast i minusgrader? 

Känslan att vara omsluten av det här, den är svårslagen. 

Ett av mina vackraste svettpass ever!

En liten plutt som fryser – åh om jag kunde få ta in dem en stund! 

Har fyllt på alla fågelrestauranger idag och har funderat på hur knasigt det skulle anses att klä fågelholkar med fårskinn. Crazy bird woman-knasigt? 

Pappas kompis Jonny (ni vet, han med pipan), har gjort ett fågelbord som fick finbesök av Domherren idag.

Verkar vara en sträng herre 🙂 

6 comments

    1. Ja, det är ruggigt fint här nu! Jag tänker att alla dagar vid standardskrivbord på kontor har fått mig att uppskatta detta ännu mer – kontrasterna är grejen 🙂

Write a response

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close