Search

Nu är vi redo för vintern, gården och jag

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /storage/content/62/190462/bucketlife.se/public_html/wp-includes/post-template.php on line 316

Äntligen har kylan landat, de kala, mörka träden har förvandlats till frostiga konstverk och jag är redo för vintern. Jag brukar säga att världen är som vackrast i minusgrader och idag när jag tittade ut så var det precis så jag kände.

Det var så vackert nere vid sjön idag

redo för vinternBjörkarna har gått från brunt och kalt till gnistrande vitt. Finns något vackrare? 

Här på gården har vi gjort oss redo för vinterns ankomst. Jag var ju bortrest förra helgen men pappa var här och drog upp bryggan och min båt inför vintern (har jag berättat att jag vann en båt i somras förresten? Kanske inte, men det gjorde jag!). Min mammas kusin, som jag lurat upp att bo här på heltid, kom också och hjälpte till.

Bryggorna har lagt sig på sin vinter(s)äng i väntan på nya sommardagar med bad och lek.
 Nu kommer snart isen sjunga för oss igen – blev helt tagen förra året när jag hörde de rungande tonerna ända in till soffan på kvällen. Ska försöka spela in det i år!

Det är som väntans tider nu. Isen har börjat lägga sig, kylan har kommit och gårdarna är redo – snart kan snön komma och bädda in oss i vitt fluff. Men, först har jag två viktiga saker kvar att göra:

– Att bädda in mitt körsbärsträd, som egentligen är anpassat för klimatzon 5, men här har vi ju klimatzon 7, så vi får se hur det går i vinter. Det ska också skyddas mot hungriga älgar och de väldigt få rådjur vi har här.

– Att hiva in den sista högen med ved i den nygamla vedbon. Vi har flyttat de grejer som stod där och efter en herrans massa år så ska den gamla vedbon fyllas med ved igen, det känns lite fint faktiskt! Och jävligt skönt att slippa gräva i snön efter kalla, fuktiga vedträn, som jag fick göra förra vintern…

Kolla min utsikt från vardagsrummet! I förgrunden syns vad talgoxarna gör med vår isolering. Någon som vet hur en får bukt med de där gulliga smågangstrarna?

Storgranen har också dragit på sig vinterjuvelerna. Så fin att jag nästan inte kan hantera det!

Jag är verkligen redo för vintern och snön nu. Jag ska vara hemma ända fram till jul om inget oförutsett händer och jag hoppas på mycket snö så jag kan ta vinterns första lunchtur på sjön, åka längd uppe vid Mickeltemplet och plocka fram snöskorna för vinterpromenader i skogen.

Är du också redo för vintern nu? Vad längtar du mest efter? 

Katta redo för vintern
Fick en vinterteaser under vår helg i Funäsdalen och började längta rejält!

 

12 comments

 1. Åh så fint, när det ser ut sådär är November som vackrast. Vi har haft några morgnar med tunt lager frost på hustak och löv men nu längtar jag efter en ordentlig släng av det, och så längtar jag efter snö. Det blir så mycket ljusare då! Låter härligt med veden, slita för fuktig ved är ju ingen hit direkt.

  1. Ja, nu tar november lite revansch äntligen 🙂
   Fuktig ved är som….torrt bröd ungefär – inte alls roligt, haha. Hoppas ni får rejält med minusgrader snart!

 2. Så himla fint! Naturlig konst. På hög nivå. Just nu önskar jag önskar mig skridskois och sedan snö (det vanliga är snö först och ingen skridskois alls). Nu har det varit ganska kyligt några dagar (utan nederbörd) så det finns faktiskt hopp. Jag är helt klart redo för vintern och tycker det är lite märkligt att den inte riktigt är här ännu. 🙂

  1. Jag har ju faktiskt inga skridskor fortfarande, kanske borde fråga runt efter några begagnade här i krokarna. Brukar bli snö rätt så direkt här också, men nu kanske det hinner frysa på ett tag innan den mesta snön faller.
   Förra året vid den här tiden hade folk redan kört skoter här – det är en bit kvar till det nu känns det som 🙂

  1. Alltså LINDA DET KOMMER GÅ SVINBRA!!! Lite vinter kommer inte hindra dig, det är bara mysigt! Har du den under tak borde det vara ok, men du kanske ska ha lite sidoskydd också, typ nita upp presenningar eller så ifall det blir snöstorm.

 3. Jag känner igen det du skriver om att världen är som vackrast i minusgrader. Jag tror att jag också tycker det! Älskar sommarens lediga dagar med värme, grönska och bad. Men den där mest intensiva skönheten, den ser jag på vintern. I frost eller snö. Gärna vid skog och sjö. Kanske beror känslorna delvis på att det känns så förgängligt; vädret kan snabbt ändras och där jag bor är inte vintern alltid vit och kall. Det gäller då att passa på att njuta.

  1. Åh, vad fint beskrivet! Det blir ju liksom mer värdefullt såklart, om en inte kan räkna med det och det som sagt är förgängligt. Jag tycker ljuset är så vackert när det är riktigt kallt. Det är lite kämpigt att vara ute då, men värt det 🙂

Write a response

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close