Search

This too shall pass – fina saker som ger hopp

[:sv]Jag har ägnat igår och idag åt att kurera mig såväl själsligt som kroppsligt. Det behövs väl knappast förklaras att vi inte vaknade upp till en särskilt härlig dag i människans historia igår. En narcissistisk mansgris som USAs nästa president. På riktigt. Jag kryddade det hela med feber och ont i halsen och tänkte att jag skulle bespara världen ännu ett deppigt blogginlägg igår. Jag vände inåt i stället och det är skönt ibland.

Idag då? Ja, jag har hunnit processa, falla ner i djup hopplöshet och ta mig upp igen. Inte fasen ger vi upp så lätt, eller hur? Det finns massor av fina och medmänskliga saker att göra. Så mycket kul i livet att glädjas åt.

Här kommer några som jag kommer att tänka på spontant, som jag själv kommer hämta power och framtidshopp ifrån:

 • Coola, skitduktiga vänner som gör grymma grejer och häftiga val, som vågar och förändrar. Som Annie, Katrin, Sara och Linda. Mina barndomskompisar Lisa, Sara och Hanna.  Coola kvinnor som inspirerar mig!
 • Att solen kommer fortsätta gå ner och upp och att vi kan uppleva det när vi vill.

[insert]sunrise [/insert]

[insert]newdawn [/insert]

 • Att man kan åka till fjällen och skogen och njuta av dem både i vänners sällskap och i ensamhet.

[insert]friends-adventures [/insert]

[insert]solitude [/insert]

[insert]Forest [/insert]

 • Att man kan förverkliga sina drömmar

[insert]dreams[/insert]

 • Att man kan titta på stjärnhimlen och få distans till precis allt

[insert]starry-sky [/insert]

 • Att man kan fortsätta stå för sina värderingar och handla efter dem, även om världen blivit galen på många håll.
 • Att man kan dricka varm choklad efter en kall vinterdag utomhus.

[insert]hot-chocolate [/insert]

 • Att this too shall pass. Vår civilisation har strömningar, har alltid haft. Det kommer en motströmning där välvilja, demokrati och progressiva framsteg kommer dominera och som tur är så är de strömningarna historiskt mer långvariga än de trångsynta, rädda och onda vågorna. Världen kommer spira och blomma igen.

[insert]magic-forest [/insert][:]

14 comments

 1. Tyvärr vet jag inte om ”this too shall pass” inte så snabbt iallafall. Det är inte bara det att Trump vann, och det spelar egentligen ingen roll vad han gör nu då han blir president, de som de flesta är upprörda och ledsna över är det faktum att någon som kan säga alla dessa saker som han har gjort om en hel drös olika slags människor, även kan komma att bli president. Det som händer i USA nu är väldigt läskigt i sig,

  https://twitter.com/i/moments/796417517157830656

  Det är som ett parallellt universum, i onsdags gick studenter omkring och grät på campus, professorer grät och en del var helt enkelt tvungna att ställa in sina lektioner, folk kramades på stan och det var som en tung ridå som höll sig fast över staden. En student grupp hade köpt rosor och stod och delade ut röda rosor till folk som gick förbi. Många har jämfört dagen efter valet med dagen efter 9/11.

  Men det är klart att det kanske finns lite ljus ändå, och det är upp till oss att förhindra att allt sådant får fortsätta att hända i framtiden.

  http://waitbutwhy.com/2016/11/its-going-to-be-okay.html?utm_source=share&utm_medium=email&utm_campaign=sm_share

  Vi får helt enkelt vänta och se, vad som kommer hända, men just nu ser det inte såå ljust ut tyvärr.

  1. Blir verkligen berörd av att läsa detta. Är smått besatt av att läsa all rapportering och försöka hitta fler vinklar för att liksom värdera läget här på distans. Så svårt att få grepp om hur det känns och är hos er.

   Jag tror tyvärr inte att det är en kortvarig plump i protokollet och det är stor risk att vi vaknar med en liknande upplevelse i Sverige om två år. Vad jag menade var på längre sikt, att världen troligen inte fortsätter (slutar?) såhär utan att motreaktioner och bättre tider alltid följt på dessa onda, rädslodrivna tider. Även om det tyvärr innebär några år eller möjligen något decennium av prövningar och osäkerhet för världen. Men även under dessa har det funnits modiga, goda krafter som gjort motstånd och hållit fast. Bara att kraftsamla och inte ge upp!
   Hur rapporteras & upplevs alla protestdemonstrationer där idag?

 2. Tack för fina ord, Katta. Och du är i sig en källa till glädje, värme, klokhet och massa andra positiva saker, för mig och för många fler! Världen behöver personer som dig!

 3. Ett väldigt bra inlägg! Det väcker många tankar och jag får lust att spinna vidare på det. Men jag hinner inte skriva så mycket mer nu. Ville bara säga att du skrivit ett bra inlägg, men också att jag faktiskt har sett en liten ljusglimt i den här amerikanska sörjan – Michelle Obama, denna underbara kvinna!

  1. Åh ja! Jag är lite kär i henne. Hon skulle kunna bli antagligen bli en makalös president om hon satsar på det.
   Tack, för din fina kommentar! Ser fram emot att läsa vidarespinnande 🙂

 4. Vilka fina bilder och kloka ord! Det är så lätt att falla ner i hopplösheten, men det gäller att komma ihåg att alla goda, smarta och härliga människor på jorden tillsammans är så mycket starkare än en narcissistisk mansgris! Kram!

Write a response

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close