Search

Snöyra, jobbtankar och advent på Städjan

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /storage/content/62/190462/bucketlife.se/public_html/wp-includes/post-template.php on line 316

Jag har haft lugna dagar här hemma och glatt mig åt att se snön lägga sig i ett övertygande täcke på marken. Inte minst, på de många vackra granarna runt gården. Det är riktig Disney-feeling på gården just nu.

Jag har skottat (så bra träning!), burit ved, umgåtts och jobbat. Och så har jag varit ganska trött och lite låg någon dag och tänker att så får det också vara. Den här tiden på året tror jag vi egentligen är gjorda för att gå in i någon slags vintervila. Men man kämpar ju emot med näbbar och klor tack vare det där lutherska arvet.

Det ingår nog i övergången mellan ett prestationsorienterat stadsliv till ett lugnare liv på landet med mindre andel jobb att känna sig lite onyttig. Jag övar på att känna att det här med att jobba på egna lustprojekt också är jobb och att det är ok. Har upptäckt att det hjälper att jobba hårt med kroppen – och det är faktiskt mer konkret givande också. När jag hade skottat hela gårdsplanen i fredags kändes det helt sjukt bra att blicka ut över mitt verk. Det ömmade bra i ryggmusklerna också och jag somnade gott sen.

Idag har jag försökt adventspynta lite här, helt utan julgrejer. Men jag tänkte att här behöver jag ju inte det egentligen – jag gick ut och tog ner två babygranar på gården som fick bli välkomnande utejulgranar. Sen plockade jag lite granris och gjorde en ny ”dörrmatta” eftersom den förra hade förvandlats till spridda barr.

Jag har också riggat ljusslingor lite här och var och med snö, tända ljus och äppelglögg framför brasan så blev faktiskt adventskänslan på topp! Jag kommer ägna första advent till den ultimata Särna-mixen. Först en tur med snöskor och kamera till Städjan med en likasinnad foto- och naturnörd härifrån. Det följer jag upp med jobbmys framför brasan och om jag hinner – ett lussebak.

Vad har du för adventsplaner? 

Lördagmorgon i Särna


Efter ett jobbmöte gick jag på en promenad rakt ut i skogen och berömde granarna för deras vackra outfits. 


Sjön är min nya favoritrunda och när jag hade julpyntat i går så tog jag lördagkväll med en kvällspromenad i månskenet. Skotrarna har redan kommit fram och jag tänkte lufta vår skoter i veckan jag också.  


Alltså lyckan när jag ser det varma ljuset från mitt lilla hem på jorden – inbäddat i snö och skog.


Hemma. 


Julmyset! 

9 comments

 1. Så mysigt! jag ska fortsätta mitt adventspyntande ikväll. Måste fixa lite granris, inte det enklaste i Sthlms innerstad. Saknar att kunna gå ut i skogen och bara skära av lite ris.

 2. Så fint det ser ut hemma hos dig. Det behövs inga julgrejor utan räcker långt med att ta in naturen. Det har jag också gjort denna helgen, grönt är så fint. Jag hade kunnat pynta min gran inomhus med bara ljusslingor men det är fler som har en åsikt om det 🙂
  Trots att jag inte är förtjust i snö så saknar jag den mysiga känslan som man får med snö. Bor i Halmstad så det är stor risk att snön uteblir här detta året med!
  Ha en fin advent, kram

  1. Ja, det känns som att naturen plus ljus räcker långt!
   Efter ett antal snöfattiga vintrar i Sthlm & Norrköping så gläder jag mig åt en lång vinter här – men jag gillar ju verkligen snö oxå 🙂

 3. Nu när jag precis varit i dina krokar i helgen så är jag så avis på dig som bor där. Så härligt där uppe! Jag hoppas du fick en lika strålande lördag som jag fick. Det skiljer ju trots allt några mil.

  Och vilken hemresa jag fick! Så vackert som jag aldrig sett förut, tror jag. Sol, snöklädda granar och diken, dimma på gränsen innehållande snökristaller som förstärkte solens strålar. Så magiskt! OCH DET FANNS KNAPPT NÅT STÄLLE ATT STANNA FÖR ATT FOTA! Jag ar så frustrerad!

  Kram Lena

  1. Men alltså jaaaa, gårdagen var ju helt magisk! Först den där kristalldimman och sen en så frostgnistrande vinterdag. Jag blev avis på mig själv, haha 🙂
   Känns så himla trist att jag inte kunde möta upp dig, men jag hoppas du hade det finfint ändå!
   Kram!

 4. Idyllen… och då är jag ändå inte särskilt adventsfirande av mig. Jag har bloggjobbat idag men inte fått ut det jag vill. Har så mycket att skriva men kan inte sätta ord sedan några dagar. Egentligen borde jag också bara gå ut och samla granris och låta huvudet vila.

  1. Åh så där känner jag också hyfsat ofta. En får ge sig själv lite slack, hjärnan vilar ju aldrig. Kan verkligen rekommendera granris-terapi – sjukt mysigt att lajva Ernst sådär 😀

Write a response

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close