Search

Sommar-Stockholm runt på fyra terrasser

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /storage/content/62/190462/bucketlife.se/public_html/wp-includes/post-template.php on line 316

Den här tiden på året är Stockholm i sin allra bästa form. Det slog mig igår att jag inte längtat till stillheten norrut på någon vecka, för när Stockholm blommar ut, då blommar också vi som är här.

Långhelger med sommarväder, spontanitet och vänner ger de bästa förutsättningarna för att njuta av vår huvudstad och jag noterar att den här helgen har prickat in alla tre på ett ypperligt sätt.

Temat för helgen har varit balkonger och terrasser – jag har tagit mig runt mitt fina Stockholm via inte mindre än fyra stycken på tre kvällar. Så, här kommer en mindre bildkavalkad av vänner, bubbel och Stockholm från ovan.

Jag började min terrasshelg på Annies balkong – med födelsedagsmiddag och bubbel. Hon har fått till det så himla mysigt på balkongen, hoppas få hänga där fler gånger i sommar!

Verktygslådor är perfekta glashållare ifall ni inte visste det.

Eftersom Annie numera också är egenföretagare så är detta även hennes hemmakontor. Rätt mysigt ju.

Födelsedagsflickan själv!

Efter en hyfsat tidig hemgång på onsdagen hade jag både hunnit springa i skogen och vara redo för den spontaninbjudan till terrasshäng nummer två som kom i torsdags. Det var Sara, Åsa & Viktor som kommit på att det var Chardonnay Day och ville fira med utsikt över takåsarna. Himla mysigt!

Yay för chardonnay!

Saras lillebror Marcus skulle egentligen plugga, men hängde med han också.

Cava & chardonnay

Efter några timmar på taket svängde vi ner till Nybrogatan 38 och åt gott.

Sen promenerade vi tillbaks i den ljusa sommarnatten och avrundade kvällen med te och 90-talslåtar i Saras föräldrars soffa, innan jag for ”hem” till Sollentuna.

Igår var det dags igen – jag och Sara hade bestämt att vi skulle ha ett takbarssafari – det har öppnat en hel del härliga såna i stan och det finns ju inte många bättre sätt att njuta av en sommarkväll (iofs inte tokvarm men ändå) i en storstad.

Utsikten från nybyggda Scandic Continentals takterrass (där jag också skymtade en pool och lade det på minnet). När solen försvann bakom takbarsbyggnaden (den är inte riktigt optimerad för kvällshäng, utan bör avnjutas på dag/eftermiddag) gick vi vidare till det omtalade TAK.

Vi beställde Aperol Spritz, precis som alla andra, funderade på roliga midsommarmöjligheter och snackade om det mesta. Så härlig sommarkväll!

Snygg spegelvägg på TAK.

Man ska passa på att njuta av nedsikten också när man är på takbar!

Efter det här stoppet gick vi till Brillo (som har köket öppet sent!), åt tryffelpizza och bestämde oss för att ta resterande takbarer på nästa runda.

Nu är jag rätt så nöjd med vin & takbarer och håller till i pappas uterum ikväll istället. Det blir joggrunda i skogen, kvällsjobb och lite grillat är tanken.

Hur har du haft det i helgen? 

17 comments

 1. Vilken underbar helg du har haft!!
  Jag är riktigt nöjd med min. Jag har fått vila, sova ut, inget stress, sörpla kaffe i solen, lite grovjobb var dag i trädgården, något glas vitt varje kväll och grille i dagarna tre 🙂
  Ha en fin söndag 🙂

  1. Det är ju precis de där helgerna som är så ljuvliga. Att skrota runt och slappa. Och så lite kroppsjobb, det är ju perfekt!

   Tack detsamma!

 2. Härligt sätt att njuta av sommarStockholm! Vi har hängt på däck på vår husbåt den här helgen. Inte gjort många knop, men det har varit väldigt skönt faktiskt! 🙂

 3. Stockholm Stocholm stad i världen! Fina fina Stockholm, saknar min hemstad ibland, och då är det så fint att kunna fylla den tomheten med inlägg som detta. Nybrogatan 38 är ju i mina gamla kvarter, fast jag känner inte igen stället, hängde väl inte så värst mycket i mina kvarter egentligen. Känns som jag helt enkelt får ta en takterass tur nästa gång jag är i Stockholm.

Write a response

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close