Search

[:sv]Tankar om tid – en fredagslista[:]

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /storage/content/62/190462/bucketlife.se/public_html/wp-includes/post-template.php on line 316

[:sv]Tid är nog inblandat i de flesta av mina grubblerier faktiskt. Hur snabbt den går, hur den kan kännas meningsfull eller meningslös, hur jag använder den bäst, hur mycket jag har och hur jag kan få mer. För att ta några exempel.

Jag hittade en lista som handlar om tid på olika sätt och som därför lockade mig att fundera lite mer. Lånad från 9-5-Sandra

Vad är ditt förhållande till tid?
Nu: betydligt mer avslappnat än för typ tre år sedan. Då jagade jag hela tiden efter luckorna; jag både upplevde och drömde att jag hoppade mellan isflak och aldrig kom fram. Nu är vår relation mycket mer avslappnad och jag tar den när jag vill ha den, med några få undantag. Vad som inte förändrats är dock att jag sätter ett stort värde på tid och jag tar aldrig tid för given.

Vilken tid på dygnet gillar du bäst?
Spontant vill jag säga nattetid. Eller egentligen all tid när alla andra gör något annat än det jag gör. Det kan vara att gå ut och gå i stan en tidig nyårsdagsmorgon, när det är helt tomt. Eller att åka till fjällen vecka 14 när (nästan) ingen annan är där. Jag älskar känslan av att vara ensam om världen.

[insert]katta-agelsjon [/insert]

Vilken är det bästa veckodagen?
Torsdagar tror jag. Fredagar är ju verkligen kalashärliga med allt helgpirr och så, men jag gillar förväntan och nästan-ledig-känslan som ligger i en torsdag.

När går tiden som snabbast?
När de svenska sommarnätterna går från att bli längre till att bli kortare. Dagen efter midsommar börjar jag redan sörja över att det blir mörkare för varje dag.

Dagar som är helt och hållet mina egna går också alldeles för snabbt. Jag vill stoppa in så mycket i dem och plötsligt är de över.

Den går också skitsnabbt när jag är ute och fotar soluppgång/solnedgång och vill hinna ta bilder från flera platser i det där fantastiska ljuset som bara varar några minuter. Himla stressande och samtidigt så jäkla magiskt.

När går tiden som långsammast?
En grå måndageftermiddag i typ november, när vi ska göra läxor, laga trist middag och fixa tvätt och bokföring. Då är det så jääääääkla långt till helgen, ja till allt som gör livet härligt. 

Den går också galet långsamt när jag väntar på svar/besked/utveckling som jag drömmer om.

Hur länge tar det för dig att sminka dig?
Max 5 minuter. Det var längesen jag hade mer avancerade sminkprocedurer för mig än så. Mineralpuder, fixa de där ögonbrynen som typ försvunnit och så lite mascara. Orkar inte pilla mer än så. 

[insert]selfie [/insert] Ungefär så sminkad som jag blir

Vilken tidsepok skulle du vilja leva i bortsett från denna?
Jäkla svår fråga. Jag vill ju såklart uppleva framtiden, men jag är ju rätt pessimistisk kring den just nu. Jag har fått för mig att 50-talet var full av framtidstro och sådär oskyldig livsglädje och så kom ju rockmusiken då. Elvis & gänget. Det hade varit coolt att uppleva. Mad Men liksom. Men förmodligen hade jag blivit galen på att vara kvinna i den tiden också.

Äter du fort eller sakta?
Oklart. Normalsnabbt tror jag. Fast jämfört med min bonusdotter äter jag i överljudsfart.

Vad gillar du mest att lägga ner tid på?
Kravlöst skapande. Typ att fota, redigera bilder och så. Och på att lära mig saker. Och så siesta. En siesta om dan gör Katten jätteglad.

[insert]solnedgang-sarna [/insert] My favourite waste of time

Vad gillar du minst att lägga tid på?
Betala räkningar, fixa momsdeklaration, tömma diskmaskinen och packa ur resväskor. 

När brukar du gå upp och lägga dig på vardagar?
När jag jobbar hemma går jag upp ungefär 7:30-8 och går och lägger mig mellan 22-23. Det tar rätt lång tid för mig att somna och jag vaknar ofta en eller flera gånger per natt, så det blir inte riktigt så lång sömn som det skulle kunna bli.

Ditt längsta förhållande?
10 år, hittills. 

Vad är den längsta perioden du varit singel?
Efter min första kille var det ungefär 3 år till mitt nuvarande förhållande. Räknas tiden innan den första? I så fall nästan 18 år.

[insert]EM-2008-J-O-Waldner [/insert] Sommaren 2008 var jag singel och reste mest med Lisa. Vi åkte bl.a. till den fotbolls-EM i Österrike där vi träffade den här pingisspelaren, som ville ha efterfest utanför vårt tält. En hysteriskt rolig kväll och resa!

Vad skulle du gärna haft mer tid till?
Jag önskar att det var lättare att få tid med de där människorna jag saknar ofta. Att jag bodde närmre, att de hade mer tid i pusslet och så.  

Vad gjorde du för tre timmar sedan?
Fredagsstädade till den rafflande upplösningen av ”Linda som i Linda-mordet”. Ljudbok såklart.

Vad gör du om tre timmar?
Sitter i soffan, kollar på film och funderar på att borsta tänderna. Kommer förmodligen komma på att vi inte bäddat med de nytvättade lakanen när jag ska lägga mig och svära lite över det. 

Var ser du dig själv om tio år?
Älskar att drömma om det! Jag hoppas att jag är frisk och glad. Jag driver en verksamhet som bygger på att dela med mig av naturupplevelser. Bor nära fjällen och nära vänner/familj. Är i storstan ibland. Har lärt mig hantera mina tillkortakommanden på ett ypperligt sätt.

Vad är tid för dig? Du kan väl nypa den här listan och länka till din version här![:]

14 comments

    1. Jag med! Men det är väl för att den är ju det vi har. Allt annat är ju saker vi fyller den med och kan välja, men tiden kan vi inte kontrollera, välja eller förändra!

  1. Oj! Ett ämnade som vi direkt in avhandlar så ofta men som är så viktigt. Tid. Kan inte mer än hålla med på flera punkter och att de stämmer på mig med. Med åren har jag väl stressat ner lite och jagar inte direkt luckorna. Jag kan ta en hel helg och bara läsa en bok och se tv serier. Denna helg har jag t ex sett hela säsong 1 av Outlander och läst Priset på vattnet i Finistaire (hur man nu stavar d). Svårt att reflektera över tid men just det om att du älskar världen när du får ha den för dig själv fastnade hos mig. Samma här, jag älskar t ex att gå hem sent en morgon eller gå upp tidigt innan alla åker till jobbet och bara andas luften och lyssna. Helt tyst. I Grythyttan på helgen när jag tog promenader i skogen kunde det vara jag som var den första som gick på en viss stig efter nysnö och jag bara älskade det. Helt ensam. Härligt!

  2. Älskar vintersolnedgångsbilden! Och jag är likadan… efter midsommar blir jag liksom ledsen över att det börjar bli mörkare, jag kan verkligen drabbas av en oerhörd panikkänsla. Och jag älskar också känslan av att vara ensam om världen, det är den bästa känslan. En tom gata tidigt en morgon, kanske en helg när folk sover ut, eller precis innan folk börjar jobba. Den laddningen, och den känslan av att äga dessa gator. Så härligt.

    1. Det är ljuvligt. Vill ibland hoppa in i en sån där apokalypsrulle och knata runt ensam på Manhattans gator. Ett tag alltså. Vore rätt deppigt om det var ett permanent tillstånd (typ som the Martian).

  3. ”Kravlöst skapande.” – det där skriver jag under på direkt. Det finns inga andra tillfällen än de när en i lugn och ro bara får göra något kreativt. Bästa stunderna!

    1. De är liksom grädden på moset! Varför man nu säger så, vet inte om jag egentligen skulle vilja ha grädde på moset. Men ändå. SKa alltid se till att få in såna stunder i mitt liv!

Write a response

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close