Search

Winter play

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /storage/content/62/190462/bucketlife.se/public_html/wp-includes/post-template.php on line 317

När vi körde in på den smala leden, omslutna av höga, snötyngda granar kände jag det rent fysiskt i mig – hur all den där skönheten och mäktigheten som bara naturen kan visa upp, på riktigt får mig att må så mycket bättre.

Inför helgen hade jag bestämt mig för få in tre saker som jag längtat efter sen jag började jobba heltid; att vara mycket utomhus, att plocka upp kameran och fota vintern och att röra på mig. Och smack, jag har fått in allt det!

Tänk att jag blir förvånad varje gång, över hur bra jag mår när jag får in de där rätt enkla delarna; att vara ute, att röra på mig och få leka lite. Jag kanske är lite korkad ändå?

Katta Bucketlife vinter

I fredags kväll drog vi på laggen och körde fem kilometer längd uppe vid Mickeltemplet. Sen åkte jag hem, bar in ved och lagade mat, som jag njöt framför en bra film.

I lördags tog jag en sån där härlig, lugn morgon. Sov ut, låg och drog mig i sängen och drack det magiska morgonkaffet framför brasan. Tänk om allt kunde smaka som dagens första kopp java.

Glida runt i morgonrock: fem tummar upp

När jag mornat mig odrägligt länge packade jag matsäcken och skottade fram skotern – det var dags att möta Mari & co på OK för vidare tur mot Granåsjön. Det är en led som inte sladdas så ofta och det verkar inte vara så många som åker där. Inte för att det är nånsin är tätt med folk häromkring, men vi såg inte en enda skoter på hela dagen – trots att det här nog är den vackraste leden jag åkt här.

Det var så många passager genom tät Narniaskog och all nysnö gjorde att vi bokstavligen flöt fram i pudret på många ställen. Det var verkligen fantastisk åkning!

När vi kom fram till Granåsjön gjorde vi upp en eld och värmde oss med kaffe. Med görmyche mjölk som man säger på Särnmål. Såklart gjorde jag varma mackor också. Överlägset bästa utematen!

Efter det vände vi hemåt, via Granåsvallen och jag tror jag hittat ännu en drömplats häromkring. De otroligt fina, strävsamma stugorna, omgivna av de där mäktiga granarna. Det är ju inte svårt att förstå varför det heter som det gör.

Jag vill bo här!
Kan man ha bättre gran(n)ar?
Ibland måste man göra burpees i djupsnö för att få upp värmen…
…eller busa runt i all nysnö
Mari är kanske min coolaste kompis?

När jag kom hem igen var det mörkt och jag var sådär härligt mör som en blir efter sex timmar utomhus. Det bästa jag vet då är att ta en riktigt varm dusch och sen dra på mig mjukisar och bara ligga och blunda en stund. Jo, så bar jag in ved också.

Idag har jag skottat snö för ett helt fullkroppspass och nu är det kvällsjobb framför brasan som gäller. Och jo, jag har burit in ved idag också.

Har du också lekt i snön i helgen eller har du kopplat av på annat vis?

6 comments

    1. Ja, ledord och intentioner – det är bra skit! Ska verkligen försöka jobba mer med det och styra upp lite i förväg – blir lätt att helgen bara går annars. Eller veckan för den delen, men den planerar jag generellt bättre än den lediga tiden.

  1. Underbart!
    Ibland glömmer jag att inte alla gillar friluftsliv, att inte alla är intresserade av träning, följer konton från fjällen, frossar i snöbilder eller läser inspirerande bloggar – ja, att inte alla är som jag 🙂

Write a response

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close