Search

Att komma hem ska vara en julfest

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /storage/content/62/190462/bucketlife.se/public_html/wp-includes/post-template.php on line 317

Snön kom flygande emot mig när jag körde de sista milen mot Särna. Efter Älvdalen var vägen som orörd, med drivsnö och snötyngda granar som lystes upp av mitt helljus. Åh, det var magiskt, med snöandet, träden och känslan av att vara helt ensam på vägarna. Eller ja, jag var ju faktiskt det. Efter Älvdalen mötte jag inte en enda bil.

Jag vaknade i morse av snöröjning utanför fönstret och jag gick ut för att flytta bilen. Niklas, som satt i traktorn och som fixar snöröjningen på gården, berättade att han är min fyrmänning. När en bor i en liten by som både mamma och pappa kommer ifrån så är det inget konstigt – ändå blir jag lika glatt överraskad varje gång jag presenteras för en ny släkting. Det är så roligt!


Nyplogad gårdsplan – insnöad bil

När han åkt gick jag in och eldade loss – det var svalt i ladan – och sen åt jag en lugn frukost, packade upp min väska och kollade på småfåglarna. Efter lagom mycket kaffe gick jag ut.
Jag tycker om att ta en runda på gården när jag varit borta. Kolla vad vädret förändrat sedan jag åkte, om allt är i ordning och så går jag ner till sjön. Den bjuder alltid på en ny tavla, som en välkommen-hem-present.

Jag insåg att jag vaknat i Narnia, klädde om för en promenad och gick ut. Med risk för att vara tjatig – men som jag älskar att bo här. Det är så sanslöst vackert, rofyllt och naturnära.


Vyn som mötte mig utanför dörren. Vitt lördagsgodis!


En babygran med vinteroverall. Och så det där vinterljuset. Typ allt jag behöver i en bild.


Jag gick över sjön, in på våra skogsstigar och sen kom jag ut på den oplogade vägen som går till vår sommarstuga. Visst är den vacker? På vintern är det skoter eller skidor som gäller om vi ska dit.


När grannhuset ser ut såhär, då vet en att en bor bra! Pappas kusin har den här vackra gården som fritidshus (farfars syster bodde där förr). Grandungen bakom det stora huset döljer vår ena lada, som skymtar mellan träden. På ängen betar våra hyrhästar på sommaren. 


Vår väg var nästan smärtsamt vintervacker. Precis utanför högerkanten av bilden svänger man ner på vår gård. 

När jag kom hem fick jag världens fixarfeeling. Tror det var all vinter som fick igång mig, jag kände sån där Karl-Bertil Jonssonsk julharmoni, haha.
Först skottade jag upp våra gångpassager på gården, sen bar jag in tre säckar ved innan jag tog yxan och en säck och gick ut för att hugga grankvistar. Här skulle julpyntas!


Jag tände lyktan av bara farten. Gillar när det är mysigt både ute och inne!


Doften av gran alltså…Finns det något bättre jultjack? Hade en tanke om att klä det gamla vagnshjulet i grankvistar. Hur det gick får ni se senare…


Julskjortan på! 

Just nu kan jag faktiskt inte tänka mig en bättre lördag. Vinter, kroppsjobb, pyssel och brasa med julmusik. Jag vågar nästan inte skriva det, men fasen alltså, jag blir så lycklig av att bo här*!

*unjinx

19 comments

 1. Man kan aldrig bli för tjatig när de handlar om naturnära upplevelser och boende!
  Här var det 4 grader idag, snön är utebliven, de två stora sjöarna på vardera sida om stan saknar is. Det är lite ovanligt, det brukar vara snö här så här års. Men inte i år. Jag håller tummarna för att vi ska få något snöfall innan jul. Det ska bli kallare till nästa vecka, ned mot -20…sånt gillar ju jag. Men det är ju surt om ingen snö finns på marken dock. Vi ska ju inte åka till Bozeman Montana och fira jul i år så jag hade hoppats på lite snö här, vi får se helt enkelt. Hoppas du får en fortsatt fin helg! Kram

 2. Du bor verkligen fantastiskt vackert! Gick morgonpromenaden med hunden idag i sällskap av soluppgång, klar himmel och minusgrader. Inte så mycket snö kvar men jag hoppas verkligen det kommer några decimeter innan jul! Kommer du fira jul i ladan eller på resande fot? 🙂

  1. Hoppas det kommer lite mer snö till jul! Men vintrarna är ju rätt osäkra neröver tyvärr. Ja, jag tycker det är så vackert här. Idag var det ännu en vintrigt vacker dag och 25 minus!

   Tyvärr fick vi inte med syskonbarnen på att fira jul här, så det blir i Stockholm! Men sen vänder vi norrut och firar nyår här hela högen 🙂

  1. Haha, okeeeeej! Jag ska göra ett inlägg med allt mörker här. Gängkriminaliteten bland ekorrarna, skjutningarna under älgjakten och det utbredda bidragsberoendet hos småfåglarna. Brace yourself!

Write a response

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close