Search

Att vakna till den bästa morgonshowen

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /storage/content/62/190462/bucketlife.se/public_html/wp-includes/post-template.php on line 317

[:sv]Det jag uppskattar mest med naturen, förutom stillheten och frihetskänslan, är hur den hela tiden förändras. Dag för dag, minut för minut. När jag är ute, mitt i den, så ser jag verkligen hur dagen går och ljuset faller i nya vinklar hela tiden och förändrar landskapet. Vädret ger helt nya ansikten till en plats – tänk bara hur dimma, frost och snö förändrar allt, på nolltid!

När jag sitter i vår lägenhet i stan är de här förändringarna inte alls lika synliga eller kännbara. Det kan jag verkligen sakna här hemma. Den där närheten och direktkontakten med skiftningarna.

Härom morgonen vaknade jag till utan att kunna somna om. Genom fönstret kunde jag se en glödande föraning av den väntande soluppgången och bestämde mig för att gå ut med kameran. Eftersom jag var i Särna var det bara att gå utanför dörren och ta den lilla vägen ner till sjön, så var jag mitt i min favoritvy.

Under en timme kunde jag se solen stiga och gradvis mota bort mörkret. Det är inte svårt att förstå att det blivit en omtyckt metafor genom århundraden. Att uppleva en soluppgång är inte bara att se solen stiga över horisonten. Innan dess pågår ett makalöst skådespel där allt förändras hela tiden – färgerna, molnen, ljuset. Det är så vackert och ser annorlunda ut varje gång. När solen till sist bryter fram så är det finalen på skådespelet. Strax efter är dagen igång och färgerna bleknar. Men känslan av en spektakulär morgon, den sitter i länge.

[insert]gryning1 [/insert] Natten är fortfarande över oss, men dagen skymtar där borta.

[insert]gryning2 [/insert] En liten stund senare börjar färgerna komma fram…

[insert]gryning3 [/insert]…för att bara några minuter senare svepa in allt i sprakande varma toner

[insert]gryning4[/insert] Finalen – solen tittar fram över horisonten. Jag går upp igen, eldar i spisen och väcker de andra. Dagen kan börja.[:]

28 comments

    1. Det är några som haft problem med det, men jag kan inte hitta några inställningar där jag kan ändra. Superkonstigt! Ska kolla med WP-gruppen på facebook. Tack för att du sa till!

    1. Åh, det gläder mig! Och ger mig motivation att fortsätta 🙂 Jag älskar ju att fota men det vore tråkigt att inte få förmedla platserna jag förtrollas av vidare!

Write a response

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close