Search

När jag drömmer om sommar

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /storage/content/62/190462/bucketlife.se/public_html/wp-includes/post-template.php on line 317

Jag åkte söderut, genom årstiderna. Från vårvinterns bruna grenar, förbi nygröna knoppar till blommande syrenbuskar och böljande rapsfält. 
Nu reser jag tillbaka, för att uppleva dem igen, från början i maklig takt. 

Det vankas sommar och jag har börjat drömma. 

Jag vill andas in dimman en tidig sommarmorgon. Bada på alla möjliga och omöjliga platser. Dricka kaffe på trappen medan humlorna surrar på blomsterängen. 

Jag vill äta nykokt gårdspotatis och solvarma jordgubbar från kvist. Jag vill springa mjukt rakt in i skogen och på steniga fjällstigar. Jag vill laga mat och baka och jobba mig svettig på gården. 

Jag vill ha små äventyr och ljusa nätter. Långa snack och höga skratt. Jag vill känna lugnet och fyllas av pirret. 

Jag vill köra mot midnattssolen och stanna där nyfikenheten tar över. Jag vill festa med sommarglada vänner med all tid i världen. Sitta i en trädgård och prata en hel natt och se solen gå upp. 

Jag vill sova under bar himmel och se världen upp och ner i spegelblanka vatten. 

Speglingar i Särnsjön

Vad drömmer du om, när du drömmer om sommar?

14 comments

 1. ”Jag vill köra mot midnattssolen och stanna där nyfikenheten tar över. ”

  När åker vi?

  Nu när jag drömmer om sommar-Sverige så drömmer jag om dagar i bilen och om nätter som aldrig tar slut. Om att vara på väg mot nya äventyr. Jag drömmer om midnattssol och bad i kalla sjöar. Om att spela musiken i bilen så högt att jag knappt kan höra mig själv tänka.

  Sen så drömmer jag om sommar-USA med roadtripäventyr genom vidderna. Bland vilda djur och iskalla sjöar. Vackra vyer och små landsbygdsorter. Diners, vandringar och att skapa minnen.

  1. Innan midnattssolen går ner 😀
   Skriver under på musiken – finns fan inget bättre än att dra iväg och dra på sin allra bästa musik. Åh!

 2. Fantastisk post!! Jag håller med om allt och lägger till båtturer i Stockholms skärgård över spegelblankt vatten och bad i kallt, salt havsvatten. Sommaren 2019, bring it on!!

  1. Jaaaa, bring it on! Båtturer är ju ocks magiskt, även om jag hör till dem som inte vuxit upp med annat än roddbåtar på sjöar & tjärnar. Men det är nåt visst med det!

 3. Jag ryser när jag läser och längtar, längtar. Bäst tiden är nu! Att ha allt framför sig. Bara andas in känslan och njuuuuuta!

 4. Åhh vad härligt det låter! Jag drömmer om vanlife, kitesurf & nattbad. Om mysiga grillkvällar i golden hour och om svettiga mountainbikepass. Om äventyr & om lugn. Och just nu längtar jag efter att komma hem till Sverige efter 18 dagar utomlands – först ett par dagar till i Tarifa och sen hem till grönskande Göteborg!

  1. Nattbad, hur kunde jag glömma det?! Haha, det är ju bästa, bästa grejen! Och jag tror att i sommar är den sommar jag kommer upptäcka mountainbiken <3 Hoppas verkligen att vi ses i sommar, så får du lära mig allt du kan!

 5. Jag ska tälta med småbarnen uppe på Fulufjället, i år ska vi ta oss upp med tält och utrustning ovanför trädgränsen, på kalfjället där myggen inte äter upp oss😊

 6. Tog familjen och drog till skogs, har gått snart två månader sen jag lämnade vårt företag med 18 anställda och flyttade hem till Särna igen efter 18 år i ”storstadsregionerna” Är numera anställd istället för egen. Lämnade villan på 180 kvadrat och bosatte oss tillsvidare i stugan på 48. Lycka är att tända i spisen på morgonen och se Fulufjället genom köksfönstret. Den här sommaren ser jag fram emot att få tid. Att få njuta av den tillsammans med hela familjen genom att få vara mer ledig på helger och kvällar och att få till det mer permanenta boendet (med vedspis) som är på gång. Ser fram emot fisketurer, vandring och oplanerade lyckokickar tillsammans med barnen ❤️ Ser fram emot mer av den där inre friden som kommer oftare och oftare för varje dag som går häruppe… Ser fram emot att få till en vardag i det som förut bara var semester. ☺️

  1. Gud vad roligt att höra, Särna växer 🙂 Och lyxen att bo med Fulufjället utanför fönstret <3 Låter som en helt fantastisk sommar ju, längtar tills jag också får börja närma mig inflyttning i mitt egna hus!

 7. Jag längtar äventyr, eld, solnedgångar/uppgångar, fyrhjulskörning, sova under bar himmel och en massa annat skoj tillsammans med dig 💞☀️🏔️🔥⛲✨

Write a response

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close