Search

Visit Scandinavia – i år vill jag upptäcka Norden

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /storage/content/62/190462/bucketlife.se/public_html/wp-includes/post-template.php on line 317

Jag har en stående travel bucket list, som fortfarande är högaktuell – jag vill besöka varenda plats på den fortfarande. Ibland känner jag mig nästan sorgsen över att det finns så många vackra platser i den här världen som jag inte kommer hinna se och uppleva.

Men…Jag är samtidigt lycklig över att jag med bara några dagars resande och helt passlöst kan besöka fler vackra platser än jag kan räkna till. Det finns så många vyer i Sverige och våra grannländer som jag har kvar att uppleva och förtrollas av!

Just nu är platserna nedanför högt upp i mina planer för det kommande året. Det får bli on a budget men upplevelsen sitter ju nästan alltid i det enkla. Tänk att vänner, natur och vyer är gratis – fast det är det bästa som finns!

Lofoten

Håller i detta nu på att kika på resor dit. Har drömt om Lofoten länge och att följa insta-fotografer som Stian ( som arrangerar fotoresor där) och Juusohd, en favvofotograf som varit där för första gången precis nu, dämpar inte direkt suget.

[insert]Lofoten [/insert] Bild lånad härifrån

Sarek

Alltså surfa in här och försök påstå att du inte blir sugen. Oändlig, vacker vildmark som prövar dina gränser. Kan inte tänka mig något vackrare.

[insert]Sarek [/insert] bild härifrån

Helags

Ja, jag vet. Jag var där i höstas. Men vi kom ju aldrig till toppen och det var så makalöst vackert att jag bara måste tillbaks och uppleva Helags i flera årstider. Gärna i samma sällskap.

[insert]vandra i helags [/insert]

Varberg

Otippat i det här sällskapet kanske… Inte ett fjäll så långt ögat kan nå ju. Men hav däremot. Och möjligheten att testa kitesurfing. Det vill jag nämligen göra i sommar, inspirerad av Emmi, som jag äntligen fick träffa i Åre.

[insert]kitesurfing [/insert] Lånad från Explorista

Jag vet att det här bara är några av pärlorna som Sverige och grannländerna har att erbjuda, men om du saknar något riktigt bra här –  hjälp mig! Vad måste jag lägga till på listan?

24 comments

 1. Det finns ju så galet mycket i det här landet att se, ändå strävar vi efter att åka härifrån och se andra saker. Jag är också fascinerad av Sarek, Stora Sjöfallet och så vidare, den där orörda vildmarken som utmanar. Jag är långtifrån någon erfaren vandrare men att se de delarna av Sverige… ge mig! Fick mersmak efter Keb-turen för ett par år sedan.

  1. Ja precis, tänk att man rest till andra sidan jorden och inte utforskat här ordentligt alls!
   Har du kollat på Monsen? Blir alltid så väldigt sugen på att göra som han när jag ser hans program. Ensam i vildmarken. Men då måste jag lära mig äta fisk först, haha.

 2. Sarek är jag också sugen på! I sommar ska jag dessutom upp till Dalarna några dagar vilket ska bli superkul! Tyvärr är det en plats som jag än så länge i princip bara åkt igenom på vägen mot Idre eller Vemdalsskalet. Är supertaggad på alla vackra vyer och mysiga platser!

 3. Jag följer också dom på Instagram!
  Jag vill upptäcka hela svenska fjällen. Jag hoppas att jag och Winslow kan göra kungsleden någon dag, och en massa andra platser där uppe! Jag har ju varit i Abisko området och vandrat men Winslow har aldrig fått uppleva det.
  Har du sett denna? Så mycket känslor jag får då jag ser den trailern. Tror man kan se alla delarna på youtube eller så. https://vimeo.com/106295431

  Jag skulle även vilja upptäcka Norge mer. Jag var i Tysfjorden på späckhuggar safari för en väldans massa år sedan (20!!!!!) Varberg är jättevackert, mina släktingar på pappas sida bor där. Så många platser i Sverige jag längtar tillbaka till, så svårt att få jobb pengar och tid att gå ihop till att göra resor över atlanten, för min del till Sverige, och för väldigt många andra till USA. Vi ska bokade precis resa till Alaska nu i Mars/April!! Så glad att få komma tillbaka, även om det är för jobb mer än äventyr!

  1. Åh jag förstår! Vilken tur att du kan ”trösta dig” med Alaska så länge 🙂 Det är verkligen en dröm alltså. Hoppas ni kommer till Sverige och får vandra omkring snart!
   Ja, Norge är löjligt vackert, där finns ju hur mycket som helst kvar att se!

 4. Tack för länk – och sjukt roligt att du nämner just Helags och Sarek som jag också har haft på min lista hur länge som helst! När åker vi? 😀

 5. Låter som väldigt bra mål för året! Sverige är helt fantastiskt. Jag skriver ju en hel del om, och förespråkar, att resa enkelt, i Sverige och närventyr. Kan verkligen skriva under på hur magiskt det är att vänner, natur och upplevelser här är helt gratis, hoppas fler börjar inse det!

  Jag har Aldrig varit i Norge så det är vårt mål för i år, att bila dit i Walter i sommar 😀

  1. Åh, haha vad härligt! Norge med coola Walter! Vad mysigt ni kommer ha 🙂 Norge är ju så galet vackert. Var i Jotunheimen förra sommaren och fick sån brutal mersmak. Tänk att Nya Zeeland är så nära ändå…

 6. Nu vet jag ju inte vad du redan har upptäckt sedan tidigare men jag säger så klart Gotland, Gotland, Gotland! På min egen Sverige-lista finns Höga Kusten och Bohuslän där jag inte har varit.

  1. Åh, Gotland har jag många fina minnen från! Har varit runt en hel del där, senast förra sommaren när min syster gifte sig vid Holm hällar.
   Höga Kusten ja – har hört och sett så mycket och ska definitivt ta mig dit!

 7. Lovely photos. Do you have a translate button on your blog? Some do and you can read it in your own language. I do that with some Scandinavian blogs I follow.

  1. Thank you! I did try to add one, but it sort of messed up my blog somehow. I will look into it now though, it’s been a while and perhaps there are better plugins now!

  1. Jag tror nog att en skulle kunna semestra bara i Norden resten av livet och ändå bli slagen med häpnad konstant! Så många vackra platser här i norr ju. Och ljuset. Så hemkär just nu 🙂

 8. Som du kanske listat ut så är jag pepp på Sarek! Men vill också till Gotland, det är ju märkligt att jag aldrig varit dit. Sedan tycker jag att du ska uppleva Höga Kusten, det är galet fint!

Write a response

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close