Naturen och vädret. Det finns få saker, om några, som kan sätta igång alla sinnen på en gång och ta dem på en lika kännbar resa som denna dynamiska duo.

Igår vandrade vi till Njupeskärs vattenfall, i Fulufjället Nationalpark. Genom urskog, över myr och uppför berg. Vi vandrade genom höstsol och stilla vindar och hamnade i vinter, friska vindar och snöflingor stora som små löv. Lika många väder som landskap. Vad kan mäta sig med det?

Att känna lycka och lugn, kyla och solen som värmer kinden och snö som landar och smälter på handen. Det är magiskt. Naturligt magiskt.

Sol i John Bauerskogen. Katarina fångade den på en sten i Njupån.

Förutom en resa genom landskap, årstider och dofter, så har hela helgen varit som en själslig sparesa i det här sällskapet. Workations alltså, det är världens bästa idé.

Iskallt, rent vatten från Njupån och blåbär från kvist längs vägen. Smaksinnet får också sitt på Fulufjället.

Lavskrikan. Gulligaste fågeln på planeten. Kolla in den här fantastiska bilden som Katarina fångade på en i sin hand.

Northbound Journeys vid Njupeskär, FulufjälletRania och Njupeskär.

Att vara i naturen är mäktigt i både det stora och det lilla. Vidder och berg i all ära, men att zooma in på skogens mikrokosmos är minst lika spännande. I en orörd urskog som här så finns det hur mycket som helst att se.

 

Helena Gunnare Ohdarling äter vildhallonHar du tur kan du hitta vildhallon längs vägen, som Helena.

Äntligen Vilse och Dryden i snö på FulufjälletEfter en lång, solig promenad genom skogen tog plötsligt Disney över Fulufjället och vi klev in i ett julkort från Piff och Puff. Jag var glad, Dryden var glad men gladast av dem alla var Katarina. Det ser man ju.

Första snön på FulufjälletVet ni vad jag tänkte när jag blickade ut över det här snöhavet, och såg hösten och vintern mötas? Tänk om vi hade suttit i soffan med varsin skärm i stället och missat allt det här. Hade jag kommit ihåg den här lördagen om fem veckor i så fall? Jag är rätt säker på att jag kommer komma ihåg den i många, många år nu.

En del bilder är helt underbara och säger så mycket, oavsett var skärpan hamnar. Det här är en sån tycker jag. Och en del dagar skapar ögonblick som blir till livslånga minnen, för alla olika sinnen.

Jag tror att lycka – eller känslan att vara tillfreds – kommer ur såna dagar. För att använda ett välnött men sant uttryck;

Fyll dagarna med liv istället för att fylla livet med dagar.