Search

[:sv]2015 – resorna och upplevelserna[:]

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /storage/content/62/190462/bucketlife.se/public_html/wp-includes/post-template.php on line 316

[:sv]En tillbakablick såhär års är väl inte så dumt? Inte så originellt heller kanske, men jag tänkte göra det i alla fall. Jag börjar med resorna & upplevelserna jag minns från 2015, eftersom framförallt upplevelser är det jag tycker gör livet. Jag kan enkelt räkna ration på hur många avbockade to-do:s jag minns kontra de känslor som lever kvar efter speciella upplevelser. 0-100 ungefär.
När jag ser tillbaks på 2015 så slår det mig först som något av ett mellanår. Vilket bara betyder att jag är en bortskämd jäkel. För när jag kikar lite närmare på vad jag upplevt under året så är det faktiskt en hel del, och här kommer några snapshots…

MIN SYSTER GIFTE SIG
Alltså det här är ju något av det största någonsin. Jag kan inte ens börja beskriva hur stort det var för mig att vara med och gifta bort min älskade, underbara, fantastiska storasyster Johanna. Vi som delat allt. Hon som varit min förebild genom hela mitt liv och som givit mig mitt livs kärlekar; Dolly & Amanda. Hela den här juniveckan på Gotland är fortfarande en enda stor känsla i kroppen snarare än ett minne. Det var fanimej det bästa jag varit med om i hela livet faktiskt, förutom när jag träffade ovan nämnda kärlekar för första gången. Så maxat. Alla borde gifta bort sin syster någon gång, helt klart. (PS – tycker du klänningen är fin? Den går att hyra hos Elsa!)

Here-comes-the-bride
Foto: Sten Christoffersson

VI, HÄSTARNA & FJÄLLEN
Den andra, stora upplevelsen som dyker upp i minnet är även den tillsammans med min syster. Förutom att gifta sig så passade hon på att fylla 40 i år och min present till henne blev en helg till häst i svenska fjällen. Och det här säger jag inte bara för att höja min present, men vi båda var helt uppfyllda av den här resan en lång tid efteråt. Ja, fortfarande faktiskt. På avskalade, naturnära Trumvallen Fjällridning bor Johan & Hanna och deras hästar, i bästa samklang med naturen. Och det är de vänliga nog att dela med sig av till omvärlden.

Vi fick rida på superduktiga westernhästar, njuta av fjäll och mat tillagad över öppen eld, stugor utan el, en vedeldad badtunna, en italiensk trubadurcowboy, otaliga historier runt lägerelden, nya vänner, att driva kor på lösdrift och mycket, mycket mer. Gillar du hästar bara pyttelite så ska du åka dit, så snart du bara kan!
fjällritt-trumvallen
David
badtunna-trumvallen
IMG_0044

VANDRA I NORGE
Att vandra i Norge och få uppleva den storslagna naturen var något jag drömt om länge. En vacker dag strax innan vi åkte till Särna slog det mig att vi ju faktiskt skulle kunna ta en semester från semestern och göra av avstickare över gränsen. Särna ligger inte så långt från grannlandet med bergen och oljan trots allt. Så vi gjorde det, rätt så oförberedda, men desto mer peppade! Vi hade stora planer; att riva av både Besseggen och Glittertind på två dagar (vi trodde att Besseggen var en liten söndagspromenad av någon anledning), men efter att vi ägnat en nästan en hel dag åt att åka till Besseggen, vandra fram och åter och åka tillbaks så insåg vi att Glittertind nog krävde lite återhämtning och framförallt bättre kläder än de vi hade med oss. Men Besseggen var magiskt nog! Förutom den storslagna utsikten från högsta punkten där (och bra väder!) fick vi också världens mysigaste boende på Nordigard i Blessom och en tur upp till Snöhetta (där vi såg vilda, levande myskoxar). 3 dagar som gav rejäl mersmak. I sommar blir det mer Norge, garanterat!

0F9A9821
0F9A9861
0F9A9801

FOTA UPPLEVA SOLUPPGÅNGAR
Det här började med att jag ville fota en soluppgång men mynnade ut i en helt ny hobby – att uppleva dem istället! Det är helt klart min nya favoritgrej att göra och också något jag gjort helt utan kamera. Såpass alltså. Världens bästa början på en dag; att ta med en termos kaffe och en macka och sätta sig och ta in naturens vackraste skådespel. Jag blir lika rörd varje gång.
sunrise-kolmården sunrise

EGENTID I SÄRNA
En jäkligt intensiv höst, med många resor och en hel del grubbel, gjorde att jag planerade in de där dagarna på egen hand i Särna som jag längtat efter. Och vad glad jag är för det. Jag hade det så himla bra, med eld i spisen till frukostkaffet, egna små äventyr i släktens marker och så det bästa – en gnistrande solig dag på Fulufjället, som blev en liten film också. Jag kommer absolut göra det igen, trots att jag var lite mörkrädd framåt kvällskvisten…
Katta-Vika_1 Vika-särna
Ja, det var några av årets minnesvärda upplevelser – men det finns många fler, privilegierad som jag är. Näst ut är ”Saker jag lärt mig”. Vi får se hur lång den listan blir…!
Vilken är din mest minnesvärda upplevelse 2015? [:]

6 comments

    1. Verkligen! Jag tänkte först liksom att ”jag har väl inte rest till något exotiskt ställe i år” men det krävs ju inte en annan kontinent för att göra det 🙂 Här i Norden har vi ju allt!

  1. underbart med tillbakablickar. Vi har EN gemensam grej från året; våra syrror gifte sig. annars lever vi rätt skilda liv. haha! Och du, blev megapepp/nyfiken på din *bloggidé* från förra inlägget 😀 kram!

  2. Fantastiskt upplevelse år som du haft! Har varit spännande och inspirerande att läsa och se bilder. Trumvallen hoppas jag få besöka snart.
    Ser fram emot att fortsätta följa dig 2016!
    Själv kan jag inte riktigt välja vad som är mest minnesvärt…behöver fundera lite på det!

Write a response

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close