Search

[:sv]Årets ljusaste natt – sommarsolstånd i Norrköping[:]

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /storage/content/62/190462/bucketlife.se/public_html/wp-includes/post-template.php on line 317

[:sv]

I går fick jag finbesök till stan, för Sara hade planerat in ett stopp i Norrköping på sin väg söderut. Vi skulle fira sommarsolstånd, kika på Norrköpings gems, fota såklart och en radda andra grejer. Det är mycket man vill hinna med när det kommer långväga gäster!

Vi hann inte riktigt allt, men det vi hann gjorde vi bra tycker jag. Efter en hemmalunch tog vi en långprommis runt Strömmen (min vanliga runda) och så klart fortsatte vi in i industrilandskapen, för de är ju högt på listan över Norrköpings bästa must-sees.  Sen skulle ju Sara få prova på vad jag tycker är bästa burgarstället, som faktiskt klår Flippin & gänget i Stockholm, Burgers & Bangers. Snopet nog var det stängt, så det fick bli Stadsvakten istället (som jag ju återvänt till några gånger), ett annat riktigt pangställe i stan. 

Efter en galet välsmakande middag var det dags att fira sommarsolståndet, en tradition som Sara haft i flera år. Årets ljusaste natt. Den borde verkligen få mer uppmärksamhet tycker jag, de ljusa sommarnätterna är ju typ det bästa som finns i hela världen och denna är ju drottningen av ljusa sommarnätter. 

Sara brukar springa eller vara ute och gå, men eftersom vi hade promenerat i flera timmar så bestämde vi oss för att hajka och yoga vid en sjö där jag upplevt en fin solnedgång förut. En våghalsig plan igår var dock att hitta en ny plats vid den sjön och det gick sådär pga skog & privat strandlinje. Så vi hamnade till slut på samma plats och det blev en riktigt fin och rolig kväll i sommarsolståndets ära. Dessutom hittade vi massor av hallonbuskar & smultron på vår omväg, så det var ju bra ROI på det äventyret – nu vet jag vart jag ska plocka frukostbär framöver. 

Vi filosoferade, solhälsade och fotade ända till halv tolv, då vi packade ihop och vände hemåt. En helt grym kväll som fick mig att återigen konstatera att det här med upplevelser i stort och smått är det som gör livet härligt. Det och lite dålig humor kommer man långt på. 

Så, nu går vi mot mörkare tider igen, men det märks ju egentligen inte förrän i augusti så jag tänker att vi snarare kickade igång den ljusa sommarnattssäsongen för i år. Och jag ska fånga så många jag bara kan! 

[insert]Sara-Folkparken [/insert] Välkommen till Folkparken, vår trädgård!

[insert]Sara-femoresbron [/insert] Femöresbron, numera gratis.

[insert]sara-industri-hopp [/insert] Lek & bus i industrilandskapen – fem tummar upp!

[insert]Sara-indutrilandskapen [/insert] Också en solhälsning

[insert]Sara-strommen [/insert] Industrilandskapen. Love it!

[insert]Glan-solnedgang [/insert] Glan – nu med mer moln, men ljusare natt!

[insert]Sara-Glan [/insert] Sara är en tjej med en himla massa bra traditioner, som den här.

[insert]Katta-glan [/insert] Såhär skulle man ha det!

[:]

16 comments

 1. så jävla bra dag, tycker jag!! mer sådana till mig tack!!!! 🙂 fantastiskt härligt att få ha sett dina guldkorn – och din fantastiska drömmiga lägenhet. tack för att du är du katta!

  ps. måste köpa ny kamera!!

  1. Ja, den var fanimej helt perfekt 😀 Det var så kul att du kom & kollade in Norrpan med mig, på mitt favoritsätt!

   Ja – gör det! Du kommer INTE ångra dig!!

     1. Hej! Det är inte helt klart när jag kommer hem nästa vecka, men troligen först på onsdag! Torsdag skulle isf passa, men jag får veta under dagen så jag mejlar direkt då!

  1. Åh, tack! Det har knappt jag heller, det blev så mycket vackrare och roligare av att gå runt med en riktigt bra kompis istället för att knata själv! Ett himla bra sätt att upptäcka sin stad på 🙂

Write a response

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close