Search

Ärligt talat

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /storage/content/62/190462/bucketlife.se/public_html/wp-includes/post-template.php on line 317

Det är fredag och då passar väl en klassisk lista riktigt bra? Minns inte var jag hittade den här, men vi kör! 

1. Tre guilty pleasures?

Power naps får nog räknas till en guilty pleasure, eller hur? Gillar också att lyssna på gamla visor (typ Dan Andersson och sånt) eftersom jag vuxit upp med det. Älskar att sjunga med inlevelse när jag kör bil. Som tur är gör jag det numera i glesbefolkade områden. Efter några år i stan insåg jag att det hörs väldigt väl ut ur bilen när man tar i från gaspedalen. Haha. 

2. När grät du senast och varför?

Det var nog när jag blivit påkörd bakifrån i min bil. Har insett att det påverkat mig mer än jag trodde då. Det var en jobbig upplevelse som liksom kommit till ytan efteråt.

Äventyrsbilen
Min förra äventyrsbil

3. När kan du vara dig själv till 100 %?

När jag är med mina barndomsvänner och min familj och när jag är med likasinnade som inte tycker mina livsval är konstiga. Är bättre på att vara mig själv oavsett numer, men jo, det händer nog att jag håller inne med delar av mig själv i vissa sällskap. 

4. Tre saker du avskyr?

Narcissister, girighet och Stockholms central i morgonrusning. 

5. Hur är/var du i skolan?

Först väldigt, väldigt blyg. Sen en av de utåtriktade. Hade ganska lätt för att lära och levde nog lite på det fram tills jag behövde börja plugga ordentligt i åttan.

6. Vad blir du stressad av?

Att inte ha koll på vad jag ska göra. Av aggressiva eller missunnsamma människor. Av klimatförändringar och orättvisor där rövhattarna kommer undan. 

7. Hur tror du att andra uppfattar dig?

Som glad och snäll hoppas jag. Kanske lite yvig ibland. Kanske som en knasig prick som gillar att bo själv i skogen. Men egentligen är jag nog väldigt vanlig. 

8. Hur uppfattar du dig själv?

Som en rad (ibland svårbalanserade) kontraster. Social ensamhetsälskare. Driven men med behov av lugn. Som livsglad men med sorger som gör sig påminda. Ganska mycket mänsklig alltså. 

ode till magkänslan
En av mina bästa platser. Som jag gillar att varva med gänghäng i stan.

9. En situation som du tycker är jobbig/pinsam?

Mitt värsta? Att göra någon besviken eller glömma något riktigt viktigt. 

10. Tre otippade saker om dig själv?

Jag ville bli bibliotekarie eller sångerska när jag var liten. Jag har aldrig åkt bräda. Jag tycker nästan alltid att andra är bättre än jag själv på det mesta. 

11. När känner du dig som vackrast?

Hmm, det är inte när jag vaknar efter att ha lagt mig med nytvättat hår iaf. Haha. Kanske när jag varit utomhus en hel dag och förundrats över fjäll och fint ljus?

Katta badar i Njupeskär

12. Något du funderar mycket över?

Hur mycket som helst! På människans framtid, på vad jag vill göra i sommar, på om det kan vara så att jag drar till mig narcissister och på varför jag aldrig lyckas hålla reda på hårsnoddar och solglasögon.

Du – berätta tre otippade saker om dig!

9 comments

 1. Kanske är allt otippat eftersom vi inte känner varandra, men jag tar med en guilty pleasure: Glamour sänds numera på vardagar kl 18, när barnen och jag har ätit middag, så jag har återupptagit tonårens serietittande… En dröm som jag börjar känna mig otålig med är mer friluftsliv. Varför känner jag ingen som vill följa med till fjällen och vandra, springa med pannlampa i skogen eller ta en helgs längdskidåkning? Och så ett av mina gamla drömyrken: polis. Jag sökte skolan en gång utan att komma in och tror kanske inte att jobbet skulle passa mig, men pulsen slår fortfarande lite extra när jag ser en uniform.

  1. Haha, åh jag har faktiskt aldrig sett Glamour – kanske är jag ensam om det? Tycker du ska gå med i Vandringsbloggen Community och hitta en vandringskompis där! Och du, jaga den där drömmen! Syrran sadlar om till civil brottsutredare nu, efter att i alla år ha närt ett stort intresse för brott och krim. Do it!

 2. Åh, älskar listor och att få lite mer inside om författaren bakom bloggen! Själv grät jag senast igår, och innan dess i förrgår. Grät ALDRIG innan jag fick barn – men nu? Märkligt ofta.

  1. Alltså man blir ju rätt mycket blödigare med åren! Jag grät hejdlöst igår när jag såg dokumentären om bussolyckan i Sveg. Glömde nog det i listan – jag gråter rätt så ofta till filmer, dokumentärer, fina klipp om mänsklig godhet…:)
   Jag tycker också det är kul att få veta lite mer om personer bakom bloggen. Lite nya grejer!

 3. Jag håller med Resfredag om allt. Kul läsning! Jag funderade på tre otippade om mig själv men det är ganska svårt att komma på vad som kan vara just det för andra. Det finns förmodligen en hel del men här kommer tre av dem: jag borstar tänderna minst fem gånger per dag, jag har sedan något år tillbaka ingen navel men jag har däremot militär grundutbildning (och flera olika militära förarbevis)… 🙂

  1. Haha, det här gav ju följdfrågor! Tandborstningen? Och vad intressant med naveln!
   Jobbar du i beredskap eller var du bara intresserad av utbildningen?

   1. Ha ha ja tandborstningen är kanske som en liten mani. Jag ogillar beläggning på tänderna vilket förmodligen skulle bli mycket bättre om jag slutade snusa…
    För att sammanfatta den långa navelhistorien lite grann var det så att en hel del saker var trasigt i magen efter att tvillingarna varit där inne och härjat runt. Min mage skars upp både hit och dit under operationen. En ny navel gjordes. Den blev för liten och började krångla. Den var utom räddning visade det sig (under ny op). Jag fick en liten fördjupning som kompensation. Det låter jättekonstigt men på håll tror jag inte ens att man tänker på det. Å jag är glad att slippa krångel och att ha ont. 🙂
    I ungdomen var jag intresserad av militär som yrke. Jag gick med i en frivilligorganisation och fick göra den militära grundutbildningen. Efter det fick jag åka på olika utbildningar och övningar i hela Sverige. Roliga och nyttiga erfarenheter så här i efterhand men ändå glad att jag inte satsade på det som yrke och glad att jag inte längre är krigsplacerad (skulle ha svårt att lämna familjen). 🙂

Write a response

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close