Search

Black Friday – ja det är det sannerligen

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /storage/content/62/190462/bucketlife.se/public_html/wp-includes/post-template.php on line 316

[:sv]Det är väl inte många som missat att det är Black Friday i morgon? De senaste dagarna har jag gått förbi ett oräkneligt antal reklambudskap som alla visar samma sak: på fredag ska vi shoppa som fan. Vi ska till och med ha en hjälm på oss (jo en affisch föreställde en tjej med svart hjälm) eftersom vi ska kötta oss fram bland alla andra och SHOPPA SOM FAN! Vi måste ha skydd!!

Kanske är det bara jag, men i år känner jag att det har passerat en gräns, det här med oändlig konsumtion och att pusha för det. Att det snart kommer bli skämskudde på beteendet typ. Det känns ungefär lika fräscht som den gamla Marlbororeklamen.

Jag såg den här artikeln idag och ja, jag vet att det ger framtidsångest, men hörrni. Vad gör vi? Kan vi börja med att bara tokdissa allt vad Black friday och masskonsumtion heter nu i helgen? Känna hur det känns? Ett tips från mig är detta – ta dig ut i en skog, på ett fjäll eller någonstans i naturen, på landet. Du kommer inte känna en enda impuls till att shoppa en top som tål en tvätt, ett par skor vars klackar & sömmar pajar på tjugo steg eller en kappa som tappar formen på tre användningar.

Och ska du absolut ut på stan – passa på att köpa riktigt jäkla bra grejer till bättre pris. Som håller länge. Så att vår vackra, vackra planet också kan göra det.

[insert]skog-kvallssol [/insert]

Update: hittade det här välskrivna inlägget om Black Friday hos Johanna – läs gärna på mer om Slow fashion hos henne också.

 [:]

12 comments

 1. Ja Black friday verkar bli värre och värre för varje år. Och nu ska det ju dessutom vara ”black” hela veckan hos många affärer. Enda trösten: att det andas viss desperation!?

 2. Bläddrade runt lite i bloggvärlden så här till morgonkaffet och hamnade här hos dig och tackar så mycket för dagens bästa råd! En mycket trevlig blogg för övrigt 🙂
  /Marina

 3. Hurra!! En till som tycker som jag…. Jag blir lite smått galen, kan liksom inte med den där hetsen. Konsumtion hit och konsumtion dit. Måste finnas annat vi kan lägga vår energi på, typ viktigare saker….så som att gå ut i skogen 😉

  kram

 4. När jag gick till aftonbladets hemsida i torsdags och såg ”black Friday” reklamen blev jag bara så paff! Fattar absolut inte varför Sverige ska börja anamma denna amerikanska tradition, speciellt eftersom den hände efter Thanksgiving, som Sverige absolut inte firar. Gillar istället #optoutside som är som en revolution mot att spendera mer pengar och istället gå ut och vandra. Det ända positiva med black Friday detta år i USA var ju att Patagonia skänkte 100% av deras försäljning till environmental grassroots organizations.

  http://www.patagonia.com/100-percent-for-the-planet.html

 5. Jag håller verkligen med! Fattar inte hur det kunde bli så stort så snabbt? I år har verkligen alla företag satsat på det och dessutom löningsdag hos majoriteten samt en månad innan jul. Verkligen en svag punkt för konsumenten. Jag ville stå emot hela dagen! Jag kämpade i 1h, sen köpte jag ett underställ jag länge velat köpa till ett ännu bättre pris för att kunna gå ut i skogen. Fler borde tänka efter mer innan man shoppar loss! Jag har själv mycket att jobba på men jag försöker hela tiden ha det i medvetandet i alla fall.

  1. Bra jobbat tycker jag – det är ju inte fel att köpa bra grejer som man behöver och funderat på – det är det där som man aldrig skulle ha kommit på själv ens som blir så meningslös konsumtion. Hoppas du får mycket skoj med understället, till exempel på ett fjäll! 🙂

Write a response

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close