Search

[:sv]Det är vägen som är mödan värd[:]

[:sv]När jag var liten och vi reste så fanns ju inte McDonalds och sånt. Någon enstaka gång stannade vi på Moraklockan (den finns kvar!) på väg upp till Särna, men för det mesta hade vi med oss matsäck och fika och stannade till på någon vacker rastplats.

Idag följer stressen, eller snarare strävan efter effektivitet, med oss på vägen – det är jobbigt att stanna till, för alla husvagnar vi jagat om kör förbi igen. Vi ska fram och det snabbt! En drive through på det där jäkla snabbmatsstället och sen på’t igen. Matsäck har vi inte för vi ”hinner” inte planera den i förväg.

Jag har mer och mer börjat känna att jag vill ta tillvara på resan bättre. Nu i sommar har jag kört upp till Särna på sena kvällar och njutit av att stanna längs vägen för att fota och ta in det vackra. Jag har svängt av från stora vägar och in på mindre, för att en vy har lockat. Det är så kul och det är världens frihetskänsla att koppla bort sig från vägnätets eviga framåtsträvan och pausa tiden litegrann. Som att landa i en egen liten tidsbubbla när alla andra jäktar vidare.

Jag tycker överlag alltid att det är ”värt besväret” att fixa lite extra för en upplevelse eller ta sig en omväg. Stressen och jakten på effektivitet är den största fienden till det för mig. Då börjar jag tumma på dukning, matlagning och omvägar.Fast det är ju då jag egentligen behöver det. Att få stanna till och njuta av en måltid eller en resa.

Men nu är det sommar, stressen är låg och jag spenderade två dagar med två andra som också älskar det här med silver lining. Vi gjorde en grym middag med fjällutsikt innan vår kvällsritt och Katrin hade tagit med färsk timjan till köttet och Sara hade med bubblande fläderdryck. Detaljer som lyfter upplevelsen.

När Katrin, Sara och jag dagen efter åkte från den mysiga stugan i Björnrike till Hävvi  i Glen, där vi skulle spendera fredagkvällen, så bestämde vi oss för att köra långsamt och stanna till där vi ville för att fota och ta in vyerna.

På vägen stoppade vi till på vackra lokala gårdsbutiker och köpte ost, chark och en av dagens bästa – en latte på mjölk från kor på fjällbete. Jäklar vad gott det var! Vi tog ett fikastopp vid en älv, fotade lösgående kor, spegelblanka reflektioner. Precis på minuten kom vi fram till Hävvi och njöt av en trerättersupplevelse man inte väntar sig mitt ute i vildmarken. Men mer om det i ett annat inlägg!

[insert] bloggmiddag [/insert] När bloggare är med får en finna sig i att vänta på maten! Timjan och fint porslin – upplevelsehöjare!

[insert] fjallmiddag [/insert] Den här utsikten alltså. Femstjärnig restaurang.

[insert] fabodvall [/insert] Ett av stoppen på vägen var det här mysiga stället- Kullens Gårdsmejeri – där vi köpte ost, marmelad och årets godaste latte!

[insert] fjalllatte [/insert]

[insert] torrvallen [/insert] På Torrvallen köpte vi tunnbröd och korv. Supermysigt här också!

[insert] fotostopp [/insert] OOTD photoshoot.

[insert] fotostopp-kor [/insert] Mycket viktigt fotostopp!

[insert] bloggare [/insert] Fikastopp vi älvkanten. Så här cool blir man då.

Har du gjort något ”onödigt” upplevelsestopp i sommar? [:]

7 comments

  1. Vackra bilder som alltid! 🙂 Jag gillar ju konceptet roadtrip och stannar mer än gärna till på vägen. Sist, påvägen till Småland i juni tog jag ett stopp vid Stendörrens Naturreservat. Passar utmärkt när man kör söderut från Stockholm eller kanske norr mot Stockholm. Funderar också på ett kort stopp i Trosa någon gång, annars kanske jag aldrig kommer dit. 🙂

    1. Åh, det här måste jag skriva upp på någon roadtriplista, kör ju ofta den vägen! Trosa är väldigt mysigt, har bara varit där ett dygn, men det är en riktigt mysig sommarstad!

  2. Blir alltid lika förundrad över hur vackert Sverige är. För ett par veckor sedan stannade vi till vid Storforsen på vägen mellan Piteå och Kiruna. Min kille har inte varit där förut, så vi passade på. Verkligen värt ett stopp.

Write a response

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close