Search

Friday RecipeFriday Recipe

Grattis på fredagen hörrni!

Jag har jag haft en riktigt jäkla bra dag alltså och då fick jag sån där fredagsfeeling, typ lust att städa, laga avancerad mat och diska undan en hel radda prickar på To-do-listan. And so I did.

Förutom en del jobbgrejer så har jag farit runt på inrednings-research – vi flyttar ju snart! Vilket vi på nåt konstigt sätt insett först de senaste dagarna. Vi skrev ju på i december och 1 april var så galet långt bort just då, mitt i mörka vintern och julhets och allt. Då tror en ju att det aldrig blir vår igen.

Men – nu ska allt sättas. Alla mina pins ska bli till fysisk verklighet på något sätt och inom budget helst (vilket i praktiken diskvalificerar ungefär två tredjedelar av mina pins, men det struntar vi i nu).

Som en stolt katt kom jag idag hem med de två finalisterna i heltäckningsmatta-finalen; en mjukt ljusbeige och en mjuk ljusgrå variant. Till sovrummet.

[insert]fitted-carpet-ecoline[/insert] Vilken ska jag välja? 

Jag har också stirrat mig färgblind på färgprover och kom hem med några finalister där också. Ett rum på väg att bli klart i teorin i alla fall.

Maten då? Tacos i all ära (den traditionella fredagsmaten – här också) men jag var på ju på G idag. Laddad och tänd liksom. Så jag köpte hem hängmörad östgötsk ryggbiff, lite god färskpasta och så – min våta dröm – svart tryffel. Äkta alltså, inte smaksatt olja. De hade det på ICA Maxi, jag såg den och bara doooog.

Så, ikväll blir det fylld portabello, tryffelpasta och wyggbiff*. När barnet är borta dansar finsmakarna på bordet, eller hur är det de säger?

Åh jag älskar fredag. Fredag, fredag, fredag.

Är det fler som fått feeling idag? Vad ledde det till för spännande grejer?  [insert]truffle-portabello-steak[/insert] Tryffel *hjärtögon* [insert]truffle-pasta-dinner[/insert] Väldigt pretto matstilleben. Men det får en ha på en fredag och jag lovar att kontra med falukorv & makaroner i lysrörsljus. 

Happy Friday folks!

I’ve had a bad-ass day and I got such a Friday feeling. You know when you get  that urge to clean, do advanced cooking and wash away a bunch of items on that to-do list. And so I did.

Besides work I*ve been all over the place (i.e. Norrköping) doing interior design research. Wa actually move soon! That’s something that’s dawned on us just these past few days. We signed the deal in December and April 1st was sooo far away. But now it’s time for all those decisions. All my pins are gonna turn into physical interior design somehow and within budget (which immediately disqualifies at least two thirds of them but let’s not think about that now).

Just like a proud cat bringing home ”food” I came back home with the two finalists in the fitted carpet contest. One soft beige and one light gray. For the bedroom that is.

[insert]fitted-carpet-ecoline[/insert] Which do I choose

I’ve also been staring myself colorblind on color samples for the walls and came back with some finalists there too. One room down, at least in theory.

What about the cooking? Well, I love tacos (the traditional Swedish Friday dish) but I was on a roll today.  So, I bought some dry aged steak from around here and – my wet dream – black truffles! Real ones, not the truffle oil I usually get. They had them at the local grocery store and I just had to take them home.

So, on tonight’s menu: stuffed portabellor, truffle pasta and steak. When the kids gone, the grown ups have a food fiesta…!

Oh, I love Fridays. Friday, Friday, Friday.

Anyone else feeling the Friday? Where did it take you?  [insert]truffle-portabello-steak[/insert] Tryffel *hjärtögon* [insert]truffle-pasta-dinner[/insert] Väldigt pretto matstilleben. Men det får en ha på en fredag och jag lovar att kontra med falukorv & makaroner i lysrörsljus. 

2 comments

Write a response

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close