Search

[:sv]Hemma är där man bara är[:]

[:sv]Det är något visst med att känna sig riktigt hemma på en plats. Ni vet när man bara är med dofterna, ljuset, naturen och väderskiftningarna. Det är lite mer av allt här och det älskar jag. Igår hade vi tre skyfall och underbar kvällssol. 9 grader och 17 grader.

Här har man ingen glassig semester direkt. Jag kan verkligen räkna dagarna jag legat och slappat på en strand här eller haft tjusiga sommaroutfits. Det är liksom inte den sortens plats. Här fixar man grejer, jobbar på gården, är ute och fiskar, vandrar eller rider. Man klär sig mot mygg & knott om det är svalt, eller bromsar om det är varmt. Friluftsliv i alla årstider. Det är lugnt för hjärnan, aktivt för kroppen och balsam för hjärtat.

Igår smet jag ut på en fotopromenad på kvällen. Det var så vackert kvällsljus och i skogen blir det nästan en magisk stämning när ljuset faller in och skapar ljusgator som kommer och går. Jag gick bara runt och njöt för fullt och efteråt kom jag på att jag inte hade tänkt på något annat på hela tiden.

Det är något visst med att känna sig riktigt hemma på en plats. 

[insert]ljusgata [/insert]

[insert]skogens-magi [/insert]
[insert]forest-web[/insert]
[insert]magic-forest [/insert][:]

16 comments

  1. Jag tänkte på dig så många gånger under turen. Vad roligt vi skulle haft! Saknar dig också, längtar efter nya äventyr med kamera & snack 🙂

 1. Vackra bilder! Vi brukar tänka att det är hemma i husbåten, men när vi klev in i husbilen i helgen kändes den ännu mer hemma. Och i husbilen slappar vi nog mer, i husbåten sitter vi mycket och jobbar…

  1. Jag tror verkligen det här med ledighet har med saken att göra, att man är präglad på en plats som en ”ledig plats”. Men oavsett så har naturen alltid en lugnande effekt på mig. Men jag förstår att husbilen känns som hemma, ni kan uppleva världen med den, vara lediga, men ändå vara hemma och ha det med er. Jag är så sugen på en husbil efter jag börjat läsa er blogg!

 2. Oj, så vackert! Nästan obegripligt. Vill bara sitta och titta på bilderna länge, länge..

  Tänkt på det där med att man vilar mentalt trots att kroppen jobbar. Jag brukar hugga tag i trädgården när jag besöker min mamma (bor i lägenhet – längtar till hus) och när jag klipper gräset och tar i för kung och fosterland med envisa rötter så vilar hjärnan och tankarna. Och det är så skönt!

  Tack för dom fina bilderna du delar. Gav bra känsla nu inför läggdags 🙂

  1. Tack, vad kul att höra att de gav en känsla, det är ju precis det man vill, fånga och förmedla känslan!

   Jag tror verkligen på kroppsjobbandet som mental återhämtning. Förra sommaren jobbade jag hårt här på ladan i tre veckor och en vecka i våras och jag har sällan sovit så gott eller varit så lugn som då. Samma grej som när man pysslar eller skapar något med händerna. Bra grejer!

 3. Fantastiskt att ha en sådan plats, en plats för återhämtning! Även om jag inte kanske vill erkänna det så bor jag på en sådann plats, glömmer bara bort hur bra jag har det ibland.
  Vackra sagolika bilder!

  Ha det gott!

  1. Ja, du gör ju det! Alla blir ju hemmablinda, men en jättebra grej är ju att få besök som kan påminna en om hur fint det är 🙂
   Tack!

 4. Wow vilka vackra bilder!

  Förstår precis känslan över ”hemma”, det var precis därför jag valde att flytta hem igen till Äppelbo. Den platsen där jag har mitt hemma.

  1. Drömmen alltså, att kunna flytta till sitt ”hemma”. Det ser så fint ut i Äppelbo plus att namnet bara i sig är en anledning att flytta dit!

Write a response

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close