Search

The influencer convention på Grand Hotel Saltsjöbaden – dag ett

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /storage/content/62/190462/bucketlife.se/public_html/wp-includes/post-template.php on line 317

Nu är jag hemma igen, efter två ljuvligt intensiva dagar på The Influencer Convention, årets konferens med Influencers of Sweden (förra året hette sällskapet Better Bloggers och då såg det ut såhär på BBCON).

I år var konferensen två dagar och vi huserade på anrika Grand Hotel Saltsjöbaden, som ligger så vackert vid vattnet.

Efter att ha varit med på BBCON och Winter Workation visste jag precis hur härligt det är att få bada i inspiration, pepp, kunskap, utbyte och den välsignade känslan av att helt och hållet få gå loss på sina intressen med likasinnade. Det är något jag verkligen önskar alla att få göra, ofta.

Highlights från första dagen

Den första dagen bestod av föreläsningar på en rad olika teman. Efter grundaren & VD:n och allas vår grymma matchmaker Lindas intro drog allt igång. Jag har försökt analysera och samla mina insikter och highlights från första dagen.

Kraften i enandet

Den mest framträdande känslan och insikten jag tog med mig var något som nästan alla talare tog upp, oavsett ämne. Betydelsen och kraften i att på olika sätt samverka med andra. Att hitta sina betrodda, sina inspiratörer, coacher, terapeuter och påhejare. Systerskap if you will – det är ju främst kvinnor i denna bransch och kvinnor är förbaskat bra på detta (när vi inte gör tvärtom). Herregud vilken kraft det finns i det.

Underbara Clara pratade om sina viktiga personer, nätverket omkring henne. Teknifik-Elin, som gjort ett osannolikt succéår, berättade om allt stöd och utbyte hon haft i Inos och i sin Mastermind-grupp*. De coola utbrytarna i Nordinary-gänget, som lämnade jättemediehuset Bonnier och skapade sitt eget mediekvarter, har ju byggt hela sitt upplägg på samarbete. Felicia Bergström, Heja Internet och The Swedish Lad pratade om att bygga community bland sina tittare och om hur mycket de hjälper varandra som youtubers.

Jag tror det här är helt avgörande, i livet som stort men kanske särskilt som bloggare (och i mitt fall också frilansare) ska du ensam fixa jobb, inspiration, innehåll, teknik, marknadsföring, försäljning, motivation, vara kreativ, klara deadlines och bokföring. Tufft som fasen, även när det är drömjobbet. Att då få tillgång till ett gäng ”kollegor” att dela med- och motgångar med, coacha och coachas av och blåsa liv i glöden med, ja det är så vackert det bara kan bli.

Apply to life och det är samma sak. Tänk om vi ännu mer kunde hjälpas åt med vardagsbestyr, barntillsyn, kriser och husrenoveringar. Vad starka vi skulle bli, istället för anonyma grannar på andra sidan väggen. Det är det här som finns på landsbygden, men som helt tappats i storstan. Där är vi mer som konkurrenter. Aja, det är ett ämne som får utvecklas i ett annat inlägg.

Vikten av att sticka ut hakan

Att lite mumlande nämna att ”jo, jag bloggar lite också” är long gone. De influencers som jag haft förmånen att få lyssna på har haft även detta gemensamt. Så många grymma businesstjejer (och killar) som tar sin plats, är stolta över det de gör och planerar sin egen world domination. Bygger sina mediehus, skapar sina drömjobb, hoppar på utmanande drömuppdrag och skapar sina egna drömprodukter och hinner dessutom stötta andra. Så jävla magiskt. Multibegåvade, målmedvetna, generösa och öppna för det mesta. Framtidens affärsmoguler.

Din super power är…du!

Det är lätt att gå vilse bland alla uppmaningar om att nischa, eller till och med mikronischa. I sociala medier (och ja, vårt utökade inflöde överlag) är det så lätt att irra sig in i en ny ”måste-grej” på daglig basis. Lev som en bohem! Var minimalistisk! More is more! Köp dyra handväskor! Köp ingenting! Res runt jorden! Res hållbart! osv, etc. Och kanske gillar vi allt, mer eller mindre.

Vad som verkligen landade i mig i helgen var något som Made by Mary satte ord på idag. ”Gör skillnad på det du gillar och det som verkligen är du”. Och det var många som återkom till det här i de olika dragningar. Det slog mig liksom att det här med nisch handlar inte om att välja ett enda spår. Det handlar mer om att tydliggöra och lyfta fram det du redan har – nämligen det som är du. Att nischa sig handlar då mer om att frigöra sig för sin passion och profilera sig där, än att göra ett skitsmalt, strategiskt val för sin onlineärvaro/karriär. Och det finns plats för fler intressen, så länge du är du så hänger det liksom ihop ändå.

Det blev ett långt och filosofiskt referat det här, men så blir det när något går in på djupet och inspirerar på riktigt. Det är häftiga möten det. Och det är inte slut ännu. Självklart kommer här några bilder från en fredag som i högsta grad faller under kategorin bättre!

Teknifik-Elin – vilken tjej! Så självklar, begåvad och målmedveten. Och en grymt duktig föreläsare dessutom! Här strax innan hon drog igång sin berättelse om resan från 0-16000 läsare/mån på bara ett år.

Min roomie, min kära kära vän, min mentor, min fotonördpartner in crime och mitt glädjepiller Sara! Styrelsemedlem i Inos och allmänt fierce på allt.

En sån där jäkla härlig bildpillarsession i en hotellsäng. Love it!

Friskluft och foto mellan passen

 

Linda Hörnfeldt. Grundare, VD, komisk naturbegåvning och match maker. Dessutom födelsedagsbarn!

Vi bjöds på helt vegetarisk mat och som om det inte var nog så var välkomstdrinkarna inför kvällens galamiddag gjorda på räddad frukt. Ni vet sån som är fullt frisk, men inte snygg nog att sälja i butikerna. Grymt koncept av ResQ Club

Galamiddag som det ska göras; med kristallkronor i pampiga salar!

Blev ärligt talad golvad av kvällens liveband – House of Say. Vilken röst! Vilka grymma låtar (tyvärr har de bara hunnit göra två, men jag kommer hänga på låset för resten). Att de dessutom bjöd på ett 90s medley var liksom grädde på ett väldigt gott mos.

Sen var det dags för hyllningar. Elin blev Årets Medlem – rätt influencer vann definitivt!

Sara & Clara tackade Linda å allas vägnar. Om det inte var för henne så hade ju allt detta aldrig hänt. TACK Linda, det är stort det du gjort!

Sen var det dans och jag blev bönhörd mycket snabbare än jag trott! Dansade intensivt i en väldigt härlig halvtimme, men sen var jag så trött att jag såg i kors och gick och lade mig, lycklig och med nya superkrafter. Inte illa för en fredag i mars, eller hur?

 

* Deras namn på en mindre grupp som peppar, stöttar och utvecklar varandra. Grymt bra koncept!

13 comments

 1. Jag kan inte hålla med dig mer angående att ha ett nätverk, så viktigt! Som Inos, men troligen ännu mer i ett tightare community där man dagligen eller veckovis peppar varandra och delar med sig av ideer och tankar.

  Vi hann ju (igen) knappt prata med varandra men jag vill ändå tacka dig för att ha bidragit till en så fin helg! Tack!!

  1. Ja men verkligen! Jag har redan börjat planera för härliga grupperingar med mer daglig inspiration.
   Tack själv – det var kul att ses iaf, vi får snacka mer nästa gång!

 2. Åh tack för att du delar med dig av klokskaperna! Jag hade så gärna varit där men var begränsad både i tid och ekonomi i år. Nu känns det som att jag fick lite av det. Så stolt och glad över att jag är en del av den där Mastermind-gruppen och kan bara hålla med om att det är otroligt viktigt för att få ny kraft och hjälpa varandra att utvecklas. Tack för att vi får känna av stämningen lite i efterhand <3

  1. Ja, det låter som en riktigt härlig och bra grupp, blev väldigt inspirerad att skapa en själv!
   Hoppas du kommer nästa gång och att vi ses då! Kram!

Write a response

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close