Search

[:sv]Tännforsen – Sveriges största vattenfall[:]

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /storage/content/62/190462/bucketlife.se/public_html/wp-includes/post-template.php on line 316

[:sv]– Det kanske snöar för mycket för att det ska vara någon idé att åka till Tännforsen, sa jag i morse under vår smarriga helgfrukost (jag är så glad när jag är i sällskap med andra som älskar helgfrukostar – min sambo är ingen frukostmänniska så jag kan sakna det där pilliga, dignande frukostbordet ibland). Vi har ju gjort massor i helgen och jag ville inte köra slut på min stackars kompis heller.

– Nej, sa Sara bestämt, vi ska absolut dit! Och så blev det och det ångrar jag verkligen inte.

Jag älskar vattenfall (som de flesta kanske?), känslan av att vara så liten, omgiven av dånet från forsande vatten är mäktig. Det finns nog inga fula vattenfall heller och ni som inte tittat på ett vattenfall mitt i vintern borde genast skriva upp det på er bucketlist. Det är ännu vackrare i vinterskrud, med alla frusna vattenformationer runtomkring fallet, som nog ingen människa skulle kunna fantisera fram. Naturens råa skönhet.

Jag har ju besökt Sveriges högsta vattenfall otaliga gånger i mitt liv och nu kan jag lägga till Sveriges största vattenfall i mitt upplevelsearkiv.

Tännforsen ligger ungefär 20 minuter från Åre, förbi Duved. När vi kom dit snöade det sådär som i en Disneyfilm – tyst, stilla och med singlande, mjuka flingor. En mysig inramning och ingenting som störde sikten. Vi gick ner till fallet och vid trapporna fanns skyltar som avrådde från att gå hela stigen, men det var ingen större fara så vi gick vidare ändå.

Vi lekte loss med kamerorna och stod och njöt av fallets ljud- och iskonst. En riktigt bra avrundning på en riktig njutarhelg. Sara var lite bekymrad över att solen inte tittat fram så mycket, men jag har faktiskt inte ens tänkt på det. Åre har så mycket att erbjuda i alla väder.

Tännforsen-waterfallTännforsen i all sin prakt

Tännforsen-icebergVackert isberg. Naturen alltså <3

Tännforsen-ice-wonder

Tännforsen-SaraDet är såhär vi oftast ser varann! 

Tännforsen-meditation Jag passade på att meditera lite…näe, det var faktiskt bara för bilden. Allt för bilden 🙂 

Efteråt hann vi precis med en smaskig galette på Åre Creperie & Logi innan det var dags för mig att hoppa på tåget för en lång resa hem. Jag hoppas på bättre leverans av hemresan än ditresan – än så länge rullar tåget i alla fall!

Åre Creperie

Åre Creperie

Tack Sara, för ännu en helg att föra in på plussidan på livskontot – nu ska jag nog överleva några veckors slask![:]

14 comments

  1. Härlig helg ni haft!! Skoj att få se Åre/Jämtland genom dina ögon. Tännforsen är mäktigt, dags att åka dit på vintern igen. Hoppas tåget sköter sig!

Write a response

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close