Jag fortsätter mitt sommarlov i ett lantligt sommar-Sverige i djup grönska. Vårt land är ju så förbaskat vackert alltså! Just nu befinner jag mig mitt i en torpdröm utanför Söderbärke i södra Dalarna, där min kompis Sara hittade det här torpet förra sommaren och slog till. Äntligen har vi fått till en helg tillsammans här.

Det är sådär idylliskt Dala-vackert att en nästan tror att det är en kuliss. Faluröda hus, gamla gärdsgårdar och hav av rallaros runtomkring. Att det dessutom ligger avskilt inne i skogen vid en sjö, det gör ju inte idyllen mindre total. Tystnaden här är som den i Särna – en mirakelkur för själen.

Jag och Johanna (som jag lärde känna på jobbet för nästan 10 år sedan) kom upp i förrgår och förutom att softa, grilla och picknicka på bryggan har vi också hunnit med en massiv loppisturné runtom i Söderbärke & Smedjebacken. Det var år sen jag loppade ordentligt och jösses vad kul det var att göra det här – vi var på sju olika ställen och alla hade riktigt bra grejer och nästan alla var riktigt prisvärda (på insta stories (@bucketlifese) finns våra fynd dokumenterade i några timmar till).

Imorgon bär det av till norra Dalarna igen och hästvecka i Särna. Det brukar vara allt annat än lugnt, men otroligt idylliskt!

Det stora huset. Det där är en farstubro att hänga på!

Jag älskar uthus och det här har ju alla rätt, så himla fint. Just nu sitter jag på trappan här och dricker kaffe. Den perfekta kaffeplatsen!

Gärdsgård med patina och luktärter. Alltså skönheten i detta, jag orkar knappt!

Inget torp utan massvis av pelargoner

Torpkatten Doris älskar landet lika mycket som vi – när det vankas hemfärd till stan försöker hon rymma direkt.

Grillmiddag med sjöutsikt.

Sara granskar ett av alla loppisfynd – en stor, vacker linneduk för 20 kronor.

Efter massiv loppisrunda var vi tvungna att ta igen oss på trappen och fira med bubbel.

Sen gick vi den mysiga skogsstigen ner mot sjön & kvällspicknick på bryggan

Bryggfilosofi

Jag invigde min nya fina picknickfilt från Clas Ohlson. Både fin & prisvärd (under hundralappen har jag för mig).

Precis som jag kände i vintras – att jag inte ville att vinter skulle ta slut – så känner jag nu med all denna grönska, de mysiga kvällarna med härliga personer och alla blommor som gör sommarängarna så fina. Just nu vill jag bara stanna tiden, även om jag ser fram emot min första höst och vinter i Särna.  Men det är ju fint det där, att en ändrar sig precis i tid och älskar den säsongen som står för dörren.

Känner du likadant eller har du börjat längta till hösten?