Här kommer ett snapshot från en weekend i Vilnius. Eller ja, egentligen kör vi ju en weekbegin om en ska vara korrekt. Vi lämnade Arlanda 1120 igår och vi åker hem tisdag kväll. Resa och boende kostar totalt runt 1000kr.

Efter ungefär 30 timmar här måste jag krypa till korset. Jag tackade nej i januari. Var inte alls sugen på att åka till Vilnius, trots att det bara skulle kosta 800kr. Dels för att jag var i en fas då jag helst bara ville vara hemma i Svea och inte flyga någonstans. Dels för att Vilnius inte lockade ett smack. Tänkte grått, förfallet och sådär öst-deppigt liksom.

Men för ungefär två veckor sen satt jag med Lisa & Sara (mina barndomsbästisar) på middag och de visade bilder och guider och så pratade vi om hur förbaskat roligt vi haft på våra tidigare helger. Att bara skratta och strosa runt i två dagar med underbart sällskap – det är ju liksom aldrig fel. Jag ångrade mig och hängde på i sista stund.

Och Vilnius är en riktig pärla. Superfräscht, pittoreskt, ganska lugnt & fridfullt för att vara en stad. Och det är billigt som tusan med mat & dryck här! Vi bor i Gamla Stan, en riktigt mysigt och härlig stadsdel med en skön mix av gammalt och nytt. Det finns ambitiösa restauranger, trendiga barer och det känns som en modern, gammal stad liksom.

Att vi dessutom bjöds på årets första sommardag här i går var ju inte fel. 23 grader och sol var det och vi avnjöt årets uteserveringspremiär med kall rosé och galettes. Samma väder idag, några grader svalare bara. Och jo, vi har skrattat så magen värker. Vänner alltså. Sommar. Äventyr. Nu sparkar vi igång den här sommarsäsongen va?!

Uteserveringspremiär på ”fransk” bistro

 

En av alla vackra gränder

Muren och kvinnorna får den här heta

Bilden som togs innan den här har vi skrattat så mycket åt alltså. Men den kommer jag aldrig publicera.

Körsbärsblom, som visade sig vara av plast. Men vacker ändå ju.

Dramahimmel över Vilnius.