Igår vid kl 15 kunde Sara och jag äntligen svänga ut från Touring Cars parkering i Arlandastad, med en sprillans ny husbil och stort fokus på att ta ut svängarna.

Vi har fått låna en husbil av Touring Cars för att ta lite fina bilder på den i de vackra Lofoten-miljöerna. Det ska bli riktigt kul att testa på livet i husbil i en vecka, jag tror att friheten i att ha boendet med sig kommer passa oss alla tre väldigt bra. Vi kan upptäcka rätt så fritt utan att låsa oss på vissa boenden vissa datum – kanon när en vill åka runt men inte bestämt exakt till vilka platser.

Sent igår kväll kom vi fram till Östersund och plockade upp Katrin och all den fantastiska mat hon planerat – vår Lofoten-meny går inte av för hackor och Katrin har satt ihop allt från husbilsfrukost deluxe till middagar med guldkant tillagade över öppen eld. Det lär bli några härliga matinlägg under resan med andra ord!

Natten spenderades på en så exotisk plats som en lastbilsparkering i Hoting. Älskar kontrasten mellan det och att vakna upp i Lofoten. Tänk vad en får vara med om ändå.

Just nu är vi på väg mot färjan i Bodö, som ska ta oss till Moskenes. Förhoppningsvis hinner vi fram i tid, just nu har vi ca 40 minuters marginal efter en liten felkörningsfadäs i Mo i Rana. Men det var i alla fall en vacker detour på några mil. Det går ju inte riktigt att gasa på här i Norge. 20 mil kan låta enkelt att göra på 3 timmar, men maxfarten är 80km/tim och vägarna är branta och smala. Att våra vänner på Touring Cars berättade att den vanligaste skadan på husbilarna är skador på backspeglarna, när en möter lastbilar på de smala bergsvägarna här i landet. Det har satt sig i skallen, haha (självrisken är hög, även om vi sänkt den genom att köpa en tilläggsförsäkring).

Om allt går som det ska så är vi på fast mark på Lofoten klockan 03:30 inatt – håll en tumme! 

Den första av väldigt många timmar i bilen.

Man sitter så högt och bra i en sån här. Som en drottning på vägarna. Och det är vi ju också (förutom när vi kör fel).

Trion är komplett!

Troligen inte våra mest natursköna nattkvarter under resan 🙂

Katrin börjar rodda med lunch – det var lite väl kallt att sitta ute, vilken tur att vi hade en varm husbil att luncha i 🙂

Nya Bettan!

Jag & Sara fotade medan Katrin styrde lyxlunch.

Så himla mysigt litet kök!

Kalasmåltid – rökt röding, färskpotatis, halloumi (till mig) och gurka. Så jäkla gott!

På E6:an mot Bodö. Där vi nu nån timme senare står tvärstill pga något tunnelarbete. Håll en tumme.